Futaba T8FG a Heli

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

#16 Příspěvek od zdzd »

Ricos píše:Měl bych dotaz na zkušené ke gyru. V návodu je napsáno, že se nemá v LNK menu->Function přiřazovat kanálu gyra (5) žádný přepínač. Rozumím tomu dobře, že se gyro obsluhuje pouze přes menu Gyro. Je nějaký případ, dky by se gyru přiřadil přepínač ve výše zmíněném menu? Děkuji za odpověď...:-)

Samozřejmě můžeš nějaký tahák nebo přepínač napojit přímo na kanál 5 a vykašlat se na menu gyro. Ale proč by jsi to dělal, když ti menu gyro dovolí více možností?

Vypínání a zapínání, v každém letovém režimu jinou hodnotu zisku, připojení dalšího ovladače k dotrimování hodnoty za letu...
Ricos

#17 Příspěvek od Ricos »

To zdzd a kenny - díky za odpověď, odpoledne budu laborovat dále.
lexlutor

#18 Příspěvek od lexlutor »

Tak to už se na soupravu těším.)) Snad s tím nebudu mít nějaký problém, přeci jenom ta starší futaba, kterou jsem používal byla doslova jednoduchoučká.)
FlyBear

#19 Příspěvek od FlyBear »

Když bude problém, zeptáš se tady :wink:
lexlutor

#20 Příspěvek od lexlutor »

Tak jsem rozbalil tu futabu T8FG a první mě zarazilo, že má oba kniply ve středové poloze, do které se vracejí, jak to tedy je s kolektivem, který jsem měl posunovací po zoubkách?
Digis
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Digis »

lexlutor píše:Tak jsem rozbalil tu futabu T8FG a první mě zarazilo, že má oba kniply ve středové poloze, do které se vracejí, jak to tedy je s kolektivem, který jsem měl posunovací po zoubkách?

Když se podíváš pozorně do krabice, tak tam najdeš ještě jedem plíšek, a ten pak si vyměň tam kde budeš mít plyn a taky si vytáhni pružinku aby ti to nechodilo pořád do středu. Je to proto, že se to neprodává jako MOD1 nebo MOD2 prostě si to uděláš mod doma.
FlyBear

#22 Příspěvek od FlyBear »

Měl bys tam k tomu mít takový umělohmotný bazmek, který se uvnitř přišroubuje zespodu k mechanice knyplu na tu stranu, kde má být plyn (podle zvoleného módu). Plastový nástavec tím vyblokuje vratnou pružinu u zvolené páčky.

Tento plastový díl taky drží plíšek brzdy - buď zubatý nebo hladký pro heliny. Měly by v balení být přiloženy oba, aby sis mohl vybrat.

Takže buď máš ten plast uvnitř rádia, ale není správně našroubovaný na patřičném místě, nebo je ten plast někde v krabici přibalen zvlášť.

Hledej.
lexlutor

#23 Příspěvek od lexlutor »

Určitě tam někde bude, jen jsem vytáhl radio na čumendu a zas ho uložil do krabice, laborace bude až 24.12.)) Jen mě to zmátlo, takže to budu muset vevnitř aplikovat, ale vypadá perfektně.))
Digis
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Digis »

lexlutor píše:Určitě tam někde bude, jen jsem vytáhl radio na čumendu a zas ho uložil do krabice, laborace bude až 24.12.)) Jen mě to zmátlo, takže to budu muset vevnitř aplikovat, ale vypadá perfektně.))

Taky jsem se divil, že mám úplně nový radio rozdělat a přešroubovat , ale tak to prostě je. :)
lexlutor

#25 Příspěvek od lexlutor »

Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud se mi obě páčky vrací do středu...mám to momentálně bez jakéhokoliv módu?? Takže rozdělat hodit bazmek na pravou páčku a mám mód 1?
Digis
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Digis »

lexlutor píše:Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud se mi obě páčky vrací do středu...mám to momentálně bez jakéhokoliv módu?? Takže rozdělat hodit bazmek na pravou páčku a mám mód 1?

ano, a ještě si to musíš v menu přepnout. Mám dojem, že tam je defaultně nastaven Mod2, ale nechci kecat.
FlyBear

#27 Příspěvek od FlyBear »

Digis píše:Taky jsem se divil, že mám úplně nový radio rozdělat a přešroubovat , ale tak to prostě je. :)

To je běžná "daň" za to, že si můžeš libovolně zvolit mód :wink:
lexlutor

#28 Příspěvek od lexlutor »

Tak děkuji moc za radu.)) Každopádně už se těším, až tím proženu Protose.
FlyBear

#29 Příspěvek od FlyBear »

lexlutor píše:Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud se mi obě páčky vrací do středu...mám to momentálně bez jakéhokoliv módu?? Takže rozdělat hodit bazmek na pravou páčku a mám mód 1?

Mechanicky to máš bez módu, to jo. Ale výběr páčky a její mechanické nastavení nestačí.

Musíš taky zvolit příslušný mód v nastavení elektroniky.
Udělej to hned v rámci toho štelování páčky - rozhodně ještě dřív, než začneš definovat v rádiu svoje modely.
lexlutor

#30 Příspěvek od lexlutor »

Tak jsem se ještě podíval do krabice a objevil jsem tam kromě nabíječky, kablíku, šroubováčku a toho blbince na krk jen nějaký takový plíšek s dírkou, tak jestli ten plast je již uvnitř?
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“