Etika lietania + Netiketa + Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:

Toto máš Flaperom ...Ešte to chce Crow, prípadne Butterfly - brzdenie - krídelká hore, alebo krídelká hore a klapka dolu, Camber - zakrivenie celej odtokovky - krídelká a kllapky súčasne a tie vśetky mixi by mali chodiť nezávisle a súčasne s patrićnou kompenzáciou výśkovky a eśte sa pouźíva Combi Switch - krídelká do smerovky a smerovka do krídelka + kompenzácia všetkých mixov výškovkou a kmpenzácia motoru výškovkou.... no a k tomu eśte neaké patrične jednoduché proporcionálne a zapametateľné ovládanie...... To by bol základ štvorservového krídla. Poom to ešte treba vyladiť za letu s patričnými kompenzáciami mixov, differenciacii, D/R, Expa..... no a ak je k tomu ešte motýľ...
EDIT
Ovládanie týchto funkcii vypínačom - neproporcionálne je ako dať na prepínač výškovku. Toto neber ako rýpanie, len ako vysvetlenie pochyboačných poznámok Adidas rýpalov......
EdIt2
Nezabudni, že s vetroňom misíš sadať so zatiahnutými klapkami - inak ich utrhneš.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
boboland
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od boboland »

takze posledny zufaly pokus :)

este raz skusim:
neprisiel niekto na to ako zmenit hromadne vychylky serv na nizsiu hodnotu a to vsetkych naraz ? ale len original fw. Kedze som uplny zaciatocnik robim len podla navodov Rimra( diki). Alternativny soft mi nevonia z dovodu, ze neviem co ktora vec znamena a tudis by som potreboval velku pomoc. A kedze Rimr pripravil na 99% veci video navod pre Lamy(cize aj pre mna) tak radsej , ak to nepojde to radsej ozeliem , ale ostanem pri original softe.

P.S.: ak potrebujes nahrat soft do t9x (hociaky), tak ma kontaktuj, nahram zadarmo.robim v elektro servise ako opravar, tak ziadny problem naspajkovat 6 drotikov:) - hlavne nech ti to fachci.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od lubo1 »

boboland píše:.

Neviem ako T9, ale štandartne sa zmena veĺkosti výchyliek volá DualRate - D/R - dvojité výchylky.....
FlyBear

#49 Příspěvek od FlyBear »

boboland píše:takze posledny zufaly pokus :)

Tenhle T9 Tx konkrétně neznám, ale pokud vím, tak u lépe vybavených rádií se nastavují parametry na jednotlivých kanálech nebo funkcích separátně. To je považováno za výhodu :wink:

Něco takového jako zmenšení výchylek u všech serv naráz existuje asi jen u jednoduchých rádií, například u seťáků - tam funkce D/R zpravidla sníží výchylky na všech dvou (až třech :D ) kanálech opravdu naráz.

Ale u vícekanálů s lepší SW výbavou tohle nenajdeš. Naopak si nastavuješ vše sám na každém kanále zvlášť, podle toho, jak to pro konkrétní model potřebuješ.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od RiMr »

lubo1 píše:
RiMr píše:

Toto máš Flaperom ...Ešte to chce Crow, prípadne Butterfly - brzdenie - krídelká hore, alebo krídelká hore a klapka dolu, Camber - zakrivenie celej odtokovky - krídelká a kllapky súčasne a tie vśetky mixi by mali chodiť nezávisle a súčasne s patrićnou kompenzáciou výśkovky a eśte sa pouźíva Combi Switch - krídelká do smerovky a smerovka do krídelka + kompenzácia všetkých mixov výškovkou a kmpenzácia motoru výškovkou.... no a k tomu eśte neaké patrične jednoduché proporcionálne a zapametateľné ovládanie...... To by bol základ štvorservového krídla. Poom to ešte treba vyladiť za letu s patričnými kompenzáciami mixov, differenciacii, D/R, Expa..... no a ak je k tomu ešte motýľ...
EDIT
Ovládanie týchto funkcii vypínačom - neproporcionálne je ako dať na prepínač výškovku. Toto neber ako rýpanie, len ako vysvetlenie pochyboačných poznámok Adidas rýpalov......
EdIt2
Nezabudni, že s vetroňom misíš sadať so zatiahnutými klapkami - inak ich utrhneš.

Jasné a ta o Červené Karkulce je taky dobrá... :D
A teď mi vyjmenuj rádia do pěti tisíc které tohle zvládnou...
Skutečně myslíš že tohle všechno potřebuju na čtyřservovém EPO ASW28? Tam budu rád i za to, že zvětším křidélka (přidáním vztlakových klapek/Flaperonů).
A na éro které bude takové, že to tam uživím a bude mít i jiný přínos než že se to hejbe, nepolezu s T9x.

Já osobně stojím nohama na zemi a jsem spokojený i s tím co to teď umí, další fáze na bubliny bude alt. FW a na větší éra plně vybavené rádio, které mám už vybrané :wink:
Naposledy upravil(a) RiMr dne pon 13.12.2010 11:48, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od RiMr »

FlyBear píše:

Tenhle T9 Tx konkrétně neznám, ale pokud vím, tak u lépe vybavených rádií se nastavují parametry na jednotlivých kanálech nebo funkcích separátně. To je považováno za výhodu :wink:

Něco takového jako zmenšení výchylek u všech serv naráz existuje asi jen u jednoduchých rádií, například u seťáků - tam funkce D/R zpravidla sníží výchylky na všech dvou (až třech :D ) kanálech opravdu naráz.

Ale u vícekanálů s lepší SW výbavou tohle nenajdeš. Naopak si nastavuješ vše sám na každém kanále zvlášť, podle toho, jak to pro konkrétní model potřebuješ.

No nevim čoveče, zrovna na tom tvém osmikanále máš jestli se nemýlím možnost přepnout i všechny DR naráz nastavitelným přepínačem (stejně jako jednotlivě)... To je příznak lepší výbavy, ne horší... :wink:
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:Já osobně stojím nohama na zemi a jsem spokojený i s tím co to teď umí, další fáze na bubliny bude alt. FW a na větší éra plně vybavené rádio, které mám už vybrané :wink:

..... Skôr to bolo naznačenie celkového problému so štvorservovým krídlom pre tých entuziastov, čo tvrdili, že 4 servá tam pripojiť idú, tak prećo by neślo ovláda´t štvorservové krídlo a len my blbý Adidasmeni si kupujeme snobské znaćky, lebo nevieme, čo s peniazmi......
No a aź budeš skúšať to klapkovanie na pristátie..... skúšaj to na minimálke najskôr aspoń v dvadsiatich metroch. Ak to necháš na vypínaći a naraz "odklapkujeś", tak ti to najskôr žuchne po krídle....
Ber to len ako poznámku na okraj. V zásade je úplne jedno, ći je to śtvorsrvové krídlo z EPP, alebo kompozitu. Pokiaľ chceš naplno vyuźi´t jeho mechanizáciu a zaužívať si neaké návyky ovládania....
Po tej histérii z iného vlákna sa už bojím aj niećo napísať, prićom najviac sa tam zavzdušňovali ĺudia, ktorý s takýmto érom nikdy nelietali......
elektromodely.com

#53 Příspěvek od elektromodely.com »

este raz skusim:
neprisiel niekto na to ako zmenit hromadne vychylky serv na nizsiu hodnotu a to vsetkych naraz ? ale len original fw. Kedze som uplny zaciatocnik robim len podla navodov Rimra( diki). Alternativny soft mi nevonia z dovodu, ze neviem co ktora vec znamena a tudis by som potreboval velku pomoc. A kedze Rimr pripravil na 99% veci video navod pre Lamy(cize aj pre mna) tak radsej , ak to nepojde to radsej ozeliem , ale ostanem pri original softe.

P.S.: ak potrebujes nahrat soft do t9x (hociaky), tak ma kontaktuj, nahram zadarmo.robim v elektro servise ako opravar, tak ziadny problem naspajkovat 6 drotikov:) - hlavne nech ti to fachci.

Origos to nevie (vsetky tri D/R ovladat jednym prepinacom),
ani bezne custom fw (bez toho, aby si to clovek upravil).

Leda ak hw uprava - vybrat si jeden D/R prepinac na pouzit ho
na skratnutie aj tych dalsich dvoch, ked su ako spinace a nie
prepinace samozrejme.
FlyBear

#54 Příspěvek od FlyBear »

RiMr píše:No nevim čoveče, zrovna na tom tvém osmikanále máš jestli se nemýlím možnost přepnout i všechny DR naráz nastavitelným přepínačem (stejně jako jednotlivě)...

To ano, to samozřejmě mám.

Ale asi jsem v tom případě špatně pochopil bobolandův několikrát opakovaný dotaz.

Reagoval jsem v tom smyslu, že nastavit to naráz nejde. Nastavit si to musím u každého toho kanálu separátně. Takže pokud chci třeba 60% DR na všech osmi kanálech, pak budu toto nastavovat osmkrát (na každém kanále zvlášť) - i když to pokaždé přiřadím jednomu stejnému přepínači.

Jo, za letu potom už volbu DR pro všechny kanály vyvolám tím jedním přepínačem, to jo.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od RiMr »

lubo1 píše:Pokiaľ chceš naplno vyuźi´t jeho mechanizáciu a zaužívať si neaké návyky ovládania....
Po tej histérii z iného vlákna sa už bojím aj niećo napísať, prićom najviac sa tam zavzdušňovali ĺudia, ktorý s takýmto érom nikdy nelietali......

Ale jo Lubo, já vím jak to myslíš a ty víš jak to myslím já :)
Mimochodem, nikdy jsem o plnohodnotném čtyřservovém křídle ani nepípnul, naopak upozorňuju že se to nedá srovnávat s vybavenými vysílači.
Ale stejně tak musím říct, že si nemyslím, že je volbou pouze "všechno" nebo "nic". Že je volbou pouze plně vybavené křídlo, nebo jen servo s křidélky, případně vztlakovými klapkami. Samozřejmě je to odvislé od typu modelu, ale já zase mluvím o těch bublinách apod. :)

Samozřejmě, nějaký pořádný stroj s plnou mechanizací, s pořádným rádiem které mě nijak neomezuje, to je lahoda, o tom žádná! :D

Ať se daří!

lubo1 píše:Po tej histérii z iného vlákna sa už bojím aj niećo napísať....

To já taky Lubo... To já taky... :D
Naposledy upravil(a) RiMr dne pon 13.12.2010 13:20, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RiMr »

FlyBear píše:
RiMr píše:No nevim čoveče, zrovna na tom tvém osmikanále máš jestli se nemýlím možnost přepnout i všechny DR naráz nastavitelným přepínačem (stejně jako jednotlivě)...

To ano, to samozřejmě mám.

Ale asi jsem v tom případě špatně pochopil bobolandův několikrát opakovaný dotaz.

Reagoval jsem v tom smyslu, že nastavit to naráz nejde. Nastavit si to musím u každého toho kanálu separátně. Takže pokud chci třeba 60% DR na všech osmi kanálech, pak budu toto nastavovat osmkrát (na každém kanále zvlášť) - i když to pokaždé přiřadím jednomu stejnému přepínači.

Jo, za letu potom už volbu DR pro všechny kanály vyvolám tím jedním přepínačem, to jo.

Jasné, jsme maďaři, se domluvíme... :wink: :D
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od LV »

Napríklad na Futabe FF9, T8, T10, T12, T14
Si to môžete naprogramovať ako chceš. Na jeden, dva, X prepínačov
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše: Samozřejmě je to odvislé od typu modelu, ale já zase mluvím o těch bublinách apod. :)

:lol: :lol: VSO s profilom ASW hotovo Neaké hnusné nepubliovateľné foto som ti hodil do mejlu... niečo zo stavby je na http://fotoalba.cz/alba/lubo1/2251461 Čaká sa uz len na zálet...
Ešte raz vďaka .... Ľubo
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:
JMalik píše:
RiMr píše:Takže, slíbené jednoduché čtyřservové křídlo,
úplně dole na této stráce:
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/19-7-modelove-situace-a-mixy

Tak ať slůží... :wink:

Když máš ty klapky vyklopené dolů, tak můžeš použít max. rozsah serva a nenechávat tu rezervu pro souhlasný pohyb s křidélky. Klapka bude na max. brzdicí účinek (nebo max. vztlak) a pro řízení klonění stačí mnohem účinější křidélko.
To samé je, když použiješ max vyklopené křidélko (jako flaperon s klapkou).
Už není nutný pohyb dolů, stačí vyklopení druhého křidélka nahoru.
U některých TX je toto označované jako SPLIT = už žádná další výchylka v tom směru.

Díky!
Tohle jsem nevěděl a značně to ulehčuje situaci :wink:

Ono je tak, že když to zkusíš nějak vylepšit, tak postupně zjistíš, že to má stále ještě nějaké mouchy. Něco napsal už Lubo1 o vhodnosti toho brždění na kniplu, nebo zavření vztlaků při přistání než to urveš o trávu.....atd.
Za nejslabší místo tohoto případu ale považuji situaci, kdy bude nutné trimovat jednotlivá křidélka a klapky (protože to je běžná procedura).
Nějak mě nanapadá jak to jednoduše uděláš aby jsi nerozházel komplet ty mixy. Dokonce bych řekl, že to snad ani nepůjde bez toho, aby jsi nemusel znovu přenastavit poměry mixů.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od boboland »

FlyBear píše:.........Jo, za letu potom už volbu DR pro všechny kanály vyvolám tím jedním přepínačem, to jo.

prave o to ide - v origo softe je to tak , ze pre kazde je vycleneny zvlast vypinac a ja som chcel jeden a nie 3 :(. takze idem porozmyslat ci by sa to nedalo inak riesit.
zatim diki
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“