- článek je zpracovaný skvěle, popravdě a nejde mu nic vytknout, snad jediné - začátečník ho nebude číst, je to moc pracné a na foru mu přece poradí lépe a hlavně ve třech větáchzdzd píše:Pokus se své představy upravit podle tohoto http://vitocz.net/heli/popisy/vyber_heli.htm
Vrtulníček pro začátečníka na ven
Re: Vrtulníček pro začátečníka na ven
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Re: Vrtulníček pro začátečníka na ven
zdzd píše:Pokus se své představy upravit podle tohoto http://vitocz.net/heli/popisy/vyber_heli.htm
Niečo podobne by bolo dobré dať na prvú stránku ako "Důležité."
Na tvojom mieste by som sa vykaslal na exterier. Kup mu niakeho maleho vrtulnicka 3 kanaloveho (kludne aj infra) s 2 hlavnymi vrtulami (koaxial) a jednou zadnou na naklananie. Doma sa stym vysanti z pohodlia gauca, nemusi sa von trepat(iba zeby ti o to islo). Stravi viac casu lietanim ako opravovanim. Tie male mrsky to chce riadnu ranu aby sa nieco zlomilo. Ta kategoria na ktoru mieris v prvom prispevku tam uz byvaju skody vecsie. Tomu sa nevyhne ked je zaciatocnik. A do obyvacky uz to je to trosku velke a vie narobit bordel. Navyše zistí ci ho to bavi a potom popripade si kupi nieco vecsie....
Dalsia vec, dobre si rozmysli do coho ides chlapca vtiahnut. Aby nestravil pri vrtulnickoch a tomto fore viac casu ako si predstavujes
a o financiach ani nevravim
to len tak na okraj.
Toť moja rada.
Vela stastia.
Dalsia vec, dobre si rozmysli do coho ides chlapca vtiahnut. Aby nestravil pri vrtulnickoch a tomto fore viac casu ako si predstavujes
Toť moja rada.
Vela stastia.
PRÔTOS Carbon
Moc vám všem děkuju za rady, hodně mi to pomohlo v orientaci! Navrhované modely jsem si prohlédla a pročetla k nim i recenze a váhám mezi těmito:
Z KATEGORIE MIKROVRTULNÍKŮ:
Blade mSR
Líbí se mi nejvíc, protože by s ním šlo létat venku (když je to 1rotor) i uvnitř (protože je maličký)
Ale nejsem si jistá tímto:
1. Bude ho schopen ovládat i začátečník? Dočetla jsem se, že je to velmi klidný jednorotor, ale stejně mám obavy, aby přítele učení se létat po prvních neúspěších nepřestalo bavit (na to jsou takřka 4 tisíce dost peněz...)
2. Pokud bychom s ním šli létat ven, bude jej možné po pár metrech vidět, když je tak malý?
Blade mCX
Jelikož je to dvourotorový mikrovrtulník, bude určitě jen na doma.
Ale zase je u něj jistota, že se s ním přítel naučí, když je to dvourotor.
Dotaz: Má u tohoto typu smysl jít do vyšších modelů (Blade mCX2) - vyplatí se to s ohledem na poměr zvýšená cena : zvýšený výkon?
Z KATEGORIE VRTULNÍKŮ OKOLO 300 GRAMŮ
Ještě stále uvažuji o větších vrtulnících (200-350 gramů) - kvůli výše zmíněným obavám, zda jednorotorový mikrovrtulníček bude venku vidět + zda jej neodnese vítr...
Z těchto vrtulníků váhám mezi:
- klidnými jednorotory: Kestrel 500SX
- dvourotory: Kestrel 500 nebo již zmiňovaným Easy Copterem.
Ještě dodám asi podstatnou věc: Bydlíme v 1+kk, ale minutku od bytu máme louku a pole. Proto u nás přichází v úvahu:
a) létání v interiéru - zřejmě jen s mikrovrtulníčkem (v případě větší, 300gramové helikoptéry v interiéru se obávám poškození nábytku i helikoptérky)
b) létání venku - bylo by nejlepší. Zde váhám, jak jsem psala, mezi 1rotorovými mikrovrtulníčky a 1 nebo 2 rotorovými vrtulníky okolo 200-300 gramů.
Pro který z výše uvedených modelů byste se v naší situaci rozhodli?
Ještě jednou děkuju za rady, moc si vážím času těch, kteří se rozhodli odpovědět a pomoct.
Z KATEGORIE MIKROVRTULNÍKŮ:
Blade mSR
Líbí se mi nejvíc, protože by s ním šlo létat venku (když je to 1rotor) i uvnitř (protože je maličký)
Ale nejsem si jistá tímto:
1. Bude ho schopen ovládat i začátečník? Dočetla jsem se, že je to velmi klidný jednorotor, ale stejně mám obavy, aby přítele učení se létat po prvních neúspěších nepřestalo bavit (na to jsou takřka 4 tisíce dost peněz...)
2. Pokud bychom s ním šli létat ven, bude jej možné po pár metrech vidět, když je tak malý?
Blade mCX
Jelikož je to dvourotorový mikrovrtulník, bude určitě jen na doma.
Ale zase je u něj jistota, že se s ním přítel naučí, když je to dvourotor.
Dotaz: Má u tohoto typu smysl jít do vyšších modelů (Blade mCX2) - vyplatí se to s ohledem na poměr zvýšená cena : zvýšený výkon?
Z KATEGORIE VRTULNÍKŮ OKOLO 300 GRAMŮ
Ještě stále uvažuji o větších vrtulnících (200-350 gramů) - kvůli výše zmíněným obavám, zda jednorotorový mikrovrtulníček bude venku vidět + zda jej neodnese vítr...
Z těchto vrtulníků váhám mezi:
- klidnými jednorotory: Kestrel 500SX
- dvourotory: Kestrel 500 nebo již zmiňovaným Easy Copterem.
Ještě dodám asi podstatnou věc: Bydlíme v 1+kk, ale minutku od bytu máme louku a pole. Proto u nás přichází v úvahu:
a) létání v interiéru - zřejmě jen s mikrovrtulníčkem (v případě větší, 300gramové helikoptéry v interiéru se obávám poškození nábytku i helikoptérky)
b) létání venku - bylo by nejlepší. Zde váhám, jak jsem psala, mezi 1rotorovými mikrovrtulníčky a 1 nebo 2 rotorovými vrtulníky okolo 200-300 gramů.
Pro který z výše uvedených modelů byste se v naší situaci rozhodli?
Ještě jednou děkuju za rady, moc si vážím času těch, kteří se rozhodli odpovědět a pomoct.
nepremyslelas, ze bys priteli venovala treba pouze poukazku na nakup v modelarstvi z ktereho chces vrtulnik objednat? Protoze treba volba modu je strasne individualni.
Moje zena pred rokem resila (na rcmanii) to stejne co ty, nakonec po nastudovani problematiky, zvolila maly 4kanalovy koaxial Free spirit solo za cca 2000kc. Ve vyberu mela prave i Blade mSR, ale nevedela jestli s nim budu schopnej litat tak radsi vzala koaxial.
Ja jsem mel samozrejme strasnou radost i z koaxialu, ale pote co jsem si zjistil kolem vrtulniku vic informaci a hlavne po te co jsem za tyden z koaxialem uz lital na max jeho moznosti jsem trosku litoval, ze nekoupila mSR. Koaxial me ted uz samozrejme pouze stoji na skrini a maximalne ho predvedu nejake navsteve... takze trosku vyhozeny penize, ale vzhledem k tomu co tento darek od manzelky nastartoval, tak je to jen kapka v mori, protoze za ten rok jsem proinvetsoval tak 50-60tis
Takze jestli ho to chytne, mas se na co tesit a zapomen na kosmetiky a pedikury
Moje zena pred rokem resila (na rcmanii) to stejne co ty, nakonec po nastudovani problematiky, zvolila maly 4kanalovy koaxial Free spirit solo za cca 2000kc. Ve vyberu mela prave i Blade mSR, ale nevedela jestli s nim budu schopnej litat tak radsi vzala koaxial.
Ja jsem mel samozrejme strasnou radost i z koaxialu, ale pote co jsem si zjistil kolem vrtulniku vic informaci a hlavne po te co jsem za tyden z koaxialem uz lital na max jeho moznosti jsem trosku litoval, ze nekoupila mSR. Koaxial me ted uz samozrejme pouze stoji na skrini a maximalne ho predvedu nejake navsteve... takze trosku vyhozeny penize, ale vzhledem k tomu co tento darek od manzelky nastartoval, tak je to jen kapka v mori, protoze za ten rok jsem proinvetsoval tak 50-60tis
Takze jestli ho to chytne, mas se na co tesit a zapomen na kosmetiky a pedikury
No jo je to ale opet individualni, jak vis ze je pritel tak sikovnej jak ja?
Takze najit nejaky pojitko... jaky je treba ridic? Jakej je jeho odhad vzdalenosti pri predjizdeni, ridi plynule a jiste?Dokaze dobre koordinovat pohyby? Je aspon trosku technicky typ a nedela mu v domacnosti opravit ruzne veci, nebo se o to aspon pokusit? Pak si myslim, ze muze byt sikovny i pilot ( a opravar) modelu a tim padem z jednorotoru nemusis mit strach, ale v nekterych pripadech to pro nekoho skutecne muze byt dost tezky a koaxial je proste jistota.
Ty musis sama vedet nebo aspon tusit na co tvuj pritel ma.
Ja jsem ale taky pro mSR, on se s tim nejak popere, vetsi vrtulnik na ven nech at uz si pritel koupi sam.
Jeste hlavne popremyslej na tom Modu, na vrtulniky se spis doporucuje Mod 2, je to logictejsi pro zacatecnika, ovsem jak u levaka nevim...bohuzel Mod 1 neni obracena 2, ale je uplne jine rozlozeni pacek.
Zkusil bych se s prodejcem domluvit jestli by po vanocich nebylo mozny mod vymenit za jiny, prinejhorsim bych vyuzil zakonnych 14 dni na vraceni zbozi a objednani spravneho modu.
Takze najit nejaky pojitko... jaky je treba ridic? Jakej je jeho odhad vzdalenosti pri predjizdeni, ridi plynule a jiste?Dokaze dobre koordinovat pohyby? Je aspon trosku technicky typ a nedela mu v domacnosti opravit ruzne veci, nebo se o to aspon pokusit? Pak si myslim, ze muze byt sikovny i pilot ( a opravar) modelu a tim padem z jednorotoru nemusis mit strach, ale v nekterych pripadech to pro nekoho skutecne muze byt dost tezky a koaxial je proste jistota.
Ty musis sama vedet nebo aspon tusit na co tvuj pritel ma.
Ja jsem ale taky pro mSR, on se s tim nejak popere, vetsi vrtulnik na ven nech at uz si pritel koupi sam.
Jeste hlavne popremyslej na tom Modu, na vrtulniky se spis doporucuje Mod 2, je to logictejsi pro zacatecnika, ovsem jak u levaka nevim...bohuzel Mod 1 neni obracena 2, ale je uplne jine rozlozeni pacek.
Zkusil bych se s prodejcem domluvit jestli by po vanocich nebylo mozny mod vymenit za jiny, prinejhorsim bych vyuzil zakonnych 14 dni na vraceni zbozi a objednani spravneho modu.
No sikovnej pritel docela je, i kdyz jak na co
S rizenim je takovej prumer, jezdi plynule a bezpecne, ale treba podelne parkovani mu dela trochu problem, tam nema odhad. V domacnosti opravi vse, co je potreba, ale vylozene domaci kutil neni - obcas toho provrta vic, nez je treba
I kdyz tam je to spis tim, ze nema moc zkusenosti s opravami v domacnosti. Takze technickej typ asi jen trochu
S opravami modylku si taky netroufam odhadovat... pritel zadneho "kutilskeho" konicka nema. Umi si rozmontovat a opravit pocitac (PC jsou jeho obor), ale zadne vetsi kutilske sklony jsem nezaznamenala
Nevim, jestli to s tim nejak souvisi, ale zkousel na simulatoru na letisti rizeni boeingu, tak jestli tohle mu mohlo pro ovladani modylku neco dat, netusim...
Poukazku na vyber modylku mu davat nechci, neprijde mi to jako skutecnej darek
Vim, ze by to bylo praktictejsi, ale asi by se mi taky nelibila poukazka pod stromeckem... O tech 14 dnech na vraceni uvazuju, kdyby se mu to vylozene nelibilo nebo bych spatne odhadla ten mod.
Pujdu zrejme do nektereho z tech mikrovrtulniku Blade, ted jenom rozmyslet, jestli to bude ten jednorotor, nebo dvourotor... Nevis nahodou, jestli nebude s tim Bladem mSR problem ve viditelnosti - neni moc maly na to, aby ho clovek videl ve vzduchu,popr. aby bylo videt, kde ma predek?
S rizenim je takovej prumer, jezdi plynule a bezpecne, ale treba podelne parkovani mu dela trochu problem, tam nema odhad. V domacnosti opravi vse, co je potreba, ale vylozene domaci kutil neni - obcas toho provrta vic, nez je treba
S opravami modylku si taky netroufam odhadovat... pritel zadneho "kutilskeho" konicka nema. Umi si rozmontovat a opravit pocitac (PC jsou jeho obor), ale zadne vetsi kutilske sklony jsem nezaznamenala
Nevim, jestli to s tim nejak souvisi, ale zkousel na simulatoru na letisti rizeni boeingu, tak jestli tohle mu mohlo pro ovladani modylku neco dat, netusim...
Poukazku na vyber modylku mu davat nechci, neprijde mi to jako skutecnej darek
Pujdu zrejme do nektereho z tech mikrovrtulniku Blade, ted jenom rozmyslet, jestli to bude ten jednorotor, nebo dvourotor... Nevis nahodou, jestli nebude s tim Bladem mSR problem ve viditelnosti - neni moc maly na to, aby ho clovek videl ve vzduchu,popr. aby bylo videt, kde ma predek?
Já se tak trochu přidám k psenovi - a sám za sebe doporučím Blade mSR se setovým rádiem.
Důvody jsou tyto:
- Je to celkem kvalitní stroječek, lítá dobře i v obýváku.
- Setové rádio má možnost přepnout mód, takže kluk si sám zkusí doma, co mu více vyhovuje.
- Přestože se jedná o jednorotor, je poměrně hodně stabilní i tak. Myslím si, že šikovný začátečník to zvládne
Upozornění:
Po vybalení z krabice sio fakt nejprve důkladně přečtěte návod!
Já to neudělal a hned že půjdu lítat - a jen tak ze zvyku jsem si dal trimy na vysílači do nuly. Já blbec se ještě zlobil, že to Číňan neudělal sám.
Až potom jsem si v návodu přečetl, že každý ten vrtulníček byl před uložením do krabice zalétán a vytrimován výrobcem... No a já to celé roze...sral a musel trimovat znovu. To začátečníkovi nedoporučuju
Důvody jsou tyto:
- Je to celkem kvalitní stroječek, lítá dobře i v obýváku.
- Setové rádio má možnost přepnout mód, takže kluk si sám zkusí doma, co mu více vyhovuje.
- Přestože se jedná o jednorotor, je poměrně hodně stabilní i tak. Myslím si, že šikovný začátečník to zvládne
Upozornění:
Po vybalení z krabice sio fakt nejprve důkladně přečtěte návod!
Já to neudělal a hned že půjdu lítat - a jen tak ze zvyku jsem si dal trimy na vysílači do nuly. Já blbec se ještě zlobil, že to Číňan neudělal sám.
Až potom jsem si v návodu přečetl, že každý ten vrtulníček byl před uložením do krabice zalétán a vytrimován výrobcem... No a já to celé roze...sral a musel trimovat znovu. To začátečníkovi nedoporučuju
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ta blade mSR je dobra, ja mel hodne padu i takove typu naraz natvrdo do zdi a porad to leta, zatim jen ulomena lyzina a dnes sem teda vymenil ty axialni dorazy na servech, ale po techto opravach mi krasne visi a ani se nehne mam setovy vysilac neni to nic extra ale pro zacatecnika...jako sem ja to staci, navic jde prepnout do modu polovicnich vychylek ale ja uz letam na plno
jeste bych se chtel zeptat odborniku jaky je rozdil v letani jednorotor a dvourotor, samozrejme stejna velikostni kategorie, myslim treba citlivost na vitr...s tou malickou mSR letam v pohode venku, jak leta venku treba blade CX2? diky...
jeste bych se chtel zeptat odborniku jaky je rozdil v letani jednorotor a dvourotor, samozrejme stejna velikostni kategorie, myslim treba citlivost na vitr...s tou malickou mSR letam v pohode venku, jak leta venku treba blade CX2? diky...
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
darth.hokro píše:a co takhle Colibri V 4,5? Luxusní verze v kufříku, stojí cca 2270kč, zbude na náhrádní díly či baterky
Nie, blade je obratnejší, výkonnejší, kvalitnejšie spracovaný. Do budúcnosti je tiež výhodou, že sa dá pripojiť k DXx (resp. dokúpiť nejaký mustang bnf k setovke) + v setovej nabíjačke sa dajú nabíjať 4 batérie na raz, kdežto u hentoho scorpia iba jedna a aj to trvá celú večnosť...
Naposledy upravil(a) Fenius dne ned 12.12.2010 21:37, celkem upraveno 1 x.
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele: