T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#1321 Příspěvek od Mad_Box »

Já točím na Tarotovi 3200 a příjde mi to jako plně dostačující a mnohem víc než otáčky udělaj listy. Ale je fakt že desku cykliky mám už druhou ložiska na hl.hřídeli měněna do gripů raději nekoukám.
Se Savoxy 0257(410M) jsem měl taky problémy protože měli vůli a hlavně pak při zapnutí se jí snažili vymezit překmitnutím takže jsem drkl do páčky a ona cukla proti.

Jinak na ložiska z tobexu mám svůj názor.... Dal jsem nová japonská do škorpíka 4025 a po 15 startech bylo po nich tak sjem tam vrátil originální co tam jsou z výroby už druhou sezónu.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
psena
Kontaktovat uživatele:

#1322 Příspěvek od psena »

Tak to bych necekal, tocim taky neco pres 3000, ale rozmackany axialni loziska jsem nemel ani po padech. Ohnuta hlavni hridel..to je taky sileny.
A lozisko na kardanu? To mam stale puvodni co bylo v combu.
To by me zajimalo, kolik letu vydrzela Kyle Dahlovi helina, kdyz tocil 4000ot.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1323 Příspěvek od pkotatko »

Taky jsem na 3 tis. tyhle problémy neměl. A stovky startů.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
CorvinV

Vlákno

#1324 Příspěvek od CorvinV »

Tak jsem si přečetl komplet celé vlákno a nedá se nic dělat, musím poděkovat zkušeným pilotům za hodnotné příspěvky, a začátečníkům za to, že je podrobili výslechu :D
Jsem taky začátečník a diskuze mi daly fakt hodně. A je zde pár lidí, kteří evidentně vědí, o čem píší. K vrtulníkům jsem čichnul úplně prvně, když jsem "pařil" hru Battlefield-Vietnam, která mi vlastně posloužila jako slušný simulátor. Pak jsem někde na netu zahlédl model, a bylo to :lol: Ani jsem nemusel nijak zvlášť fňukat a pod loňským vánočním stromkem se objevil první vrtulník. Do té doby jsem měl v ruce jakýsi nesmysl z polystyrenu s IR ovládáním, který se ovládat nedal. Bohu žel, jsem ale málo četl, moc se přecenil a tak jsem šel rovnou do jednorotoru 450 a sice Belt CP V2. (snad toto fórum tou volbou neurážím :oops: ) První let trval cca 3 sekundy, další ne o moc déle :cry: a navíc mě po několika baterkách (nabíjených setovým "nabíječem" přes konektor balancéru) opustil regl. Koupil jsem nový totožný, protože jsem nechtěl čekat na vyřízení reklamace...Opustil mě za pár dní taky...Reklamoval jsem a dostal fungl nový, který dokonce hned z krabice fungoval a choval se slušně, ale regl odešel zase. To už jsem byl znechucený, ale nechal jsem se ještě ukecat prodejcem (e-shop) a za doplatek mi poslali to nejlepší, co měli. Zase špatně. Walkera Creata400. Na pohled krásný strojek, létala z krabice a byla úžasně stabilní. Dělala mi radost asi měsíc, do první lehké havárie, při které prakticky nedošlo k poškození, které bych nedokázal opravit bez výměny dílů. Uvedl jsem ji prakticky do původního stavu, ale od té doby začala blbnout. Bez výstrahy a důvodu vypínat (ale i zapínat) motor a jiné lahůdky. Jak jinak-regulátor...Už po prvním letuasi 3min. se na reglu,motoru,ani baterce nedala udržet ruka a tak jsem na stranu chladiče přes neporušenou původní smršťovačku reglu nanesl teplovodnou pastu a zdrhovacími pásky připevnil chladič z prvního vyhořelého reglu z Belta. Asi jsem tomu reglu trochu prodloužil život(už se dal udržet v ruce i po dvou baterkách), ale při opětné reklamaci to reklamační technik označil jako "neodborný zásah do elektroniky" a reklamaci neuznal...Napsal jsem jim tedy co si o nich myslím a tím jsem s tímto nejmenovaným e-shopem skončil.
Teď mám asi měsíc od známého zalétaný T-Rex450Pro. Creatě jsem vyoperoval RX pro T-Rexe, a odložil ji "na pak", nebo pro někoho a modlím se, aby mi nechcípnul TX, který je podle ohlasů slušný. Zatím jsem ještě neměl možnost zkusit víc, než chvíli zaviset (s křížem), abych ověřil nastavení, ale už teď vidím, že mám konečně opravdu stroj na úrovni. Dobře vymyšlený i vyrobený.
No a ta celá sranda, resp. moje blbost, mě stála suma sumárum víc, než 25000Kč :(
A to jsem si vymyslel fígle, které mi ještě spoustu peněz ušetřily.(třeba za hlavní ozubená kola, osičky gripů, ocasní trubky a pod.)
Ten rok s "vrtulníky" mě naučil, jak nahrazovat, nebo chránit šíleně předražené díly a to je za ty peníze dost málo :(
Mám smůlu v tom, že široko daleko není nikdo, kdo s heli létá, nebo aspoň začíná a nejsem tak solventní, jak bych měl pro tohoto KONĚ být :oops:
Jsem si jistý, že kdyby moje první volba padla na T-Rex, byl bych už dávno opravdu létal a nebylo by to tak drahé...(jsem, a ještě pár let budu v ID a ČSSZ nějak s tímhle koníčkem nepočítá :? )
Ale nějak moc jsem se rozkecal. Vlastně jsem jen chtěl říci, co jsem uvedl na začátku. Zdejší diskuze mi daly opravdu hodně a někteří mají můj obrovský obdiv.Jeden za všecny: když jsem kdesi na youtube(asi) poprvé viděl co s heli dokáže Mad_Box , čuměl jsem, jak vůl. Stačilo by mi z toho pár promile...
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
psena
Kontaktovat uživatele:

#1325 Příspěvek od psena »

Tohle by melo byt psany jako povina cetba pro uplne novacky pri registraci na forum, ale stejne by to asi nepomohlo :)
To co jsi dal za rok do heli jsem ja dal do Procka taky, ale je v tom spousta politani a cca 16 padu, ktery me toho taky hodne naucily, kdyby nebylo padu, tak jsem do heli nemusel investovat ani korunu, rozhodne jsem neresil elektroniku...snad budes mit stejny stesti i ty, ony ty regly na Alignu taky obcas odchazeji :lol: , ale je fakt ze na 450 vyjmecne.
CorvinV

#1326 Příspěvek od CorvinV »

Podělím se o nějaký nápad, který by nováčkům jako já mohly ušetřit nějaké ty díly. V začátcích s Beltem, jsem nestíhal objednávat ozubená kola, tak jsem špekuloval co s tím. Kamarád, který maká na 3D CNC frézce, mi slíbil, že mi z duralu spáchá věnec ozubení s osazením dle mého výkresu, a měl jsem v plánu ho natlačit na orig. kolo přesoustružené tak, aby na něj šel věnec ne příliš těsně natlačit. měl jsem představu, že v kritickém momentu věnec proklouzne a tím se eliminují škody. Jenže kamarád trochu selhal a tak jsem to řešil jednoduššeji. Skroutil jsem si asi 20 tenkých měděných drátků a proletoval je tak, že vznikl drát o průměru asi 1,8mm. Z toho jsem si nacvakal kolíčky asi o 5 mm delší, než originál šroubek (stejný, jako u T-Rexe450) Otvor pro štoubek v kole jsem převrtal na 2,5mm,a vyříznul závit M3, Potom jsem si z mosazi vyrobil futra, která měla navrch závit M3 a otvor 2mm.Ta jsem do kola zašrouboval přes vteřinové lepidlo a začistil. Pak jsem jen nasadil main shaft a místo příčného šroubku provlékl připravený kolíček, který jsem jen na vyčnívajících koncích rozmáčknul kleštěma. Hotovo. Od té doby jsem hlavní kolo nekoupil... Pěkných pár kol mi to ušetřilo, protože po nechtěném kontaktu se zemí, se vždy jen střihnul kolíček. Odstranil jsem zbytky, vložil nový kolíček a hotovo. Později jsem si místo kolíčků vyrobil z hliníkového drátu šroubky M2 (kvůli Creatě, kde kolíček nelze použít kvůli táhlu procházejícímu skrz main shaft- dva hliníkové šroubky splnili stejnou službu) a mám ho už i v Rexovi :D
Jestli by ten hliník snesl i 3D létání netuším, ale to mi nehrozí ještě dlouho. Ale asi jo. Je to speciální svářecí drát a je poměrně tvrdý.
Nevím, jak je na tom s kvalitou oceli Align (na to brzy přijdu :D ), ale hřídelky gripů, se kterými jsem se setkal, se ohýbaly málem v ruce. To mě donutilo vymýšlet náhradu a povedlo se. Sice jsem původně strojař, ale jaksi bez strojů a možnosti se na ně dostat, tak musím použít co dům dá. Padly mi do oka osičky ze staré mechaniky CD/DVD z počítače. Průměr 3,00 a tvrdé tak, že jsem za závitové očko málem slzu uronil, ale povedlo se.Od té doby se nikdy neohnula, přestože důvodů měla dost. :lol: Závi dovnitř by bez vyžíhání konců vyříznout nešel, ale stejnou osičku jsem si vyrobil i do tuningové hlavy, která měla původně šroubky dovnitř, jako Rex a v pohodě se tam vešly samojistící matky M3. Tuningová hlava taky dostala zabrat, ale osička se nikdy neohnula...
Ani ocasní trubku jsem nikdy nemusel koupit. Mohl bych asi ještě pokračovat, ale nejsem si jist, že to někoho zajímá a pokud ano, jestli jsem s tím na správném místě. Ne-li, omlouvám se. Holt nováček s heli, i tady
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
CorvinV

#1327 Příspěvek od CorvinV »

psena píše:Tohle by melo byt psany jako povina cetba pro uplne novacky pri registraci na forum, ale stejne by to asi nepomohlo :)
To co jsi dal za rok do heli jsem ja dal do Procka taky, ale je v tom spousta politani a cca 16 padu, ktery me toho taky hodne naucily, kdyby nebylo padu, tak jsem do heli nemusel investovat ani korunu, rozhodne jsem neresil elektroniku...snad budes mit stejny stesti i ty, ony ty regly na Alignu taky obcas odchazeji :lol: , ale je fakt ze na 450 vyjmecne.

Mé heli si nejvíc polítaly poštou a PPL :lol:
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Pidus5
Kontaktovat uživatele:

zapojení

#1328 Příspěvek od Pidus5 »

Ahojky všem.předem se omlouvám,jestli to sem už někdo psal,ale mám prosbičku.Poradí mi někdo jak zapojit tenhle vrťas do přijímače?
jsem nováček a není vůbec čas tohle všechno číst.
Předem díky za pomoc,či radu :)
Pidus5
CorvinV

Re: zapojení

#1329 Příspěvek od CorvinV »

Pidus5 píše:Ahojky všem.předem se omlouvám,jestli to sem už někdo psal,ale mám prosbičku.Poradí mi někdo jak zapojit tenhle vrťas do přijímače?

Většinou:
kanál 1: křidélka
kanál 2: výškovka
kanál 3: motor
kanál 4: směrovka
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Pidus5
Kontaktovat uživatele:

#1330 Příspěvek od Pidus5 »

Díky moc :)
Pidus5
CorvinV

Re: zapojení

#1331 Příspěvek od CorvinV »

CorvinV píše:
Pidus5 píše:Ahojky všem.předem se omlouvám,jestli to sem už někdo psal,ale mám prosbičku.Poradí mi někdo jak zapojit tenhle vrťas do přijímače?

Většinou:
kanál 1: křidélka
kanál 2: výškovka
kanál 3: motor
kanál 4: směrovka

ty nemáš manuál?
Jsou v něm dva nejběžnější typy zapojení. Pro Futaba a JR
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
CorvinV

#1332 Příspěvek od CorvinV »

Pidus5 píše:Díky moc :)

Přepólování(obrácení konektoru) se nemusíš na rozdíl od pohonné baterky bát. Když to zapíchneš obráceně, nebude servo, nebo regl reagovat, ale nic se nezničí. :wink:
Manuál tady: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&p=248601
Naposledy upravil(a) CorvinV dne stř 15.12.2010 20:02, celkem upraveno 1 x.
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Pidus5
Kontaktovat uživatele:

#1333 Příspěvek od Pidus5 »

Bohužek nemám.Koupil jsem starší kit a dávám ho dohromady :(
Zítra mi to kluci v Plzni prý seříděj,tak se těším :)
Pidus5
psena
Kontaktovat uživatele:

#1334 Příspěvek od psena »

Poslal jsem ti na mail manual.
CorvinV

#1335 Příspěvek od CorvinV »

Pidus5 píše:Bohužek nemám.Koupil jsem starší kit a dávám ho dohromady :(
Zítra mi to kluci v Plzni prý seříděj,tak se těším :)

Tak to máš kliku. Hned dvojitou. Jednak kámoše, co pomohou a druhak správná volba. Ušetřil jsi hoooodně peněz. :wink:
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“