janac.marek píše:Tak dnes mám za sebou druhý pád. Pokus o otočenie heli dolu hlavou v príliž nízkej výške. Moje prepočty prekazil vietor![]()
K nabíjaniu z auta...
Minule som jednu baterku nabil pri naštartovanom motore. Dnes ani jednu. Naštartoval som, pripojil nabíjačku, baterku a po nejakom čase vždy vypísalo LOW VOLTAGE a termination.
Zvláštne je, že pri vypnutom motore sa mi to nestalo ani raz. Fakt netuším, čo mi tam môže odoberať nárazovo napätie. Úplne všetko som vypol (rádio, bluetooth, klímu, ...). Dokonca som vyradil ručne rýchlosť (lebo ak to dlho nechám na automatike, tak to samé vyradí a to môźe žrať prúd). Takto bolo ale vážne všetko vypnuté, takže neviem čo to spôsobuje.
Nemá niekto z vás náhodou Fiat Bravo (2009) a podobnú skúsenosť s iCharger 106B+?
Ale moc ma to netrápi. Zatiaľ si budem nabíjať pri vypnutom motore a budúci alebo ten ďalší týždeň si kúpim nejakú 60Ah-70Ah autobatériu a budem to nabíjať z nej a bude pokoj. I tak nemám dobrý pocit z toho, keď je to pripojené k autu a elektrocentrálu teraz ešte nechcem riešiť.
iCharger 106B+ mam a nabijim bez problemu z autobaterky(s nastartovanym autem) 6s A123 10A (odber okolo 20A z baterky).
Co ti presne nabijecka hlasi?
Pokud "Battery check Low Voltage", tak je problem mezi nabijeckou a nabijenou baterkou, pravdepodobne spatnej kontakt a blbne to pri spustenem motoru protoze se auto od motoru otrasa, a to prerusi na chvilku kontakt.
Pokud to hlasi "Input voltage Low voltage" tak je tva dedkuce spravna a problem je na vstupu do nabijecky. Muze to byt vadnej alternator, spatnej kontakt(opet otresy od motoru) atd atd.
Muze to jeste hlasit "Balance port Cell low voltage" Coz je zase spatnej kontakt na balenceru.