Nový Grace

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jetson »

do křídel http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8956
SOP a VOP http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6607
regl http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2166
motor AXI2826/10
vrtule asi 13x10
no a baterka LiPo 3-4S kapacita podle potřebné váhy.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jetson »

Trocha čísel
komplet stavebnice včetně pytlíčku s bižu, spojky a kužele s listama je 1119g
trup a SOP 285g (trup holý s nosem)
VOP 41g
křídla 715g z toho uši 299g
spojka 58g

Provedení i po podrobnějším zkoumání za 1.
were
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od were »

Jee, Fascination, chlapi vy tu objednavate same krasne veci - a za tu ARC verzi je to hodne slusna cena bych rekl

Pobavilo me doporucene vybaveni
4 mikro serva na křidélka a klapky
1 mikro servo na VOP
1 mini servo na SOP

Nejsem si jisty, jestli mikroserva jsou do skoro ctyrmetrovky uplne to prave :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
tks
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od tks »

Takže hmotnost Grace Tango je vynikající. To nebude problém postavit s letovkou do 1.9kg, pokud by tedy o to někdo stál. Ono možná stojí za úvahu, jestli má cenu takto šetřit nebo to trošku naložit do větrných dnů.

Fascination mám již vyrobený a zaplacený - jen nějak ještě nedorazil domů. Já ohledně serv nemám jasno, ale těžko do křídel něco většího než 20g vlezou. A servo VOP je v kýlovce, takže tam se taky moc roztahovat nelze. Počkám až mi přijde domů a podle prvního dojmu to osadím buď dostatečně levně (ale pochopitelně rozumně kvalitně) nebo dostatečně kvalitně (ale pochopitelně rozumně draze).

P.S. Grace je tak krásný.... naštěstí budou Vánoce. :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Doktor »

>tks
Mně se dnes změnil statut objednávky z "přijato" na "vyřízeno". Tak snad možná už bude dnes na cestě. :wink:

>were
K těm servům. Ber to tak, že oni musí do modelu doporučit něco ze svého sortimentu. A třeba do těch křídel jiné servo než HS 82 u nich asi nevybereš. Tam to asi bude chtít něco celkem placatého. U VOP asi taky nebude místa nazbyt. Ale je fakt, že aspoň na tu SOP mohli doporučit třeba HS 225.

Ale mi si to stejně nakonec osadíme po svém! :)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jetson »

tks píše:Takže hmotnost Grace Tango je vynikající. To nebude problém postavit s letovkou do 1.9kg, pokud by tedy o to někdo stál. Ono možná stojí za úvahu, jestli má cenu takto šetřit nebo to trošku naložit do větrných dnů...

Já s tím plánuju striktně pohodovou termiku. Do větru mám zatím bublinky a příští rok chci něco okolo 2m typu Maxx, Daidalos,... a na úplnou futéř nějaké samokřídlo.

Teď je ale důležité abych přes zimu postavil co mám doma. :oops:
were
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od were »

Ja bych taky stavel striktne co nejlehci na termiku - u takoveho stroje mi prijde skoda mit ho tezsi nez muze byt
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
tks
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od tks »

Právě proto jsem nakonec objednal Fascination (MH-32), který bude přeci jen těžší (prázdný má 1,8kg). Já mám do větru momentálně jen Ocelota, ale ten je hrozně malý na moje oči. Robin je takový kapesní termik, ta lehoučká třímetrovka by se hodila. Určitě foť stavbu, dokumentuj, popisuj... :wink:
martin z

#24 Příspěvek od martin z »

Když tady čtu diskuzi o nové Grace Tango, tak se "pochlubím", že stavebnici původní Grace, která mi asi dva tři roky ležela na skříni, jsem s hodně špatným svědomím nedávno nepostavenou prodal a místo toho si koupil lítanou Lagunu protože jsem měl pořád pocit že na tu sotva dvakrát letos posekanou louku je takového éra s průhledným potahem škoda, nějak jsme si s Grace pocitově nesedli. Napřed se mi do stavby už koupené stavebnice nechtělo (předchozí sezónu jsem zakončil s letitou rozměrově stejnou védvojkou Flamingo která už se začala lámat a já se chtěl pilotně posunout ve větroních dál ke křidýlkům a klapkám) a tak jsem si koupil aspoň Easyglider Pro a báječně si to užil, další rok se mi pořád nechtělo tak jsem si koupil Primeru Flapper a nakonec si to taky dvě sezony hezky užil (teď už i práci s klapkama a dvojí ulítnutí v silné termice - rozpětí 2200 je pro vysoký lítání fakt malý). No a měl jsem takovej vtíravej pocit že i u Grace se budu preventivně pořád rozhlížet kde je v trávě nějaký bodlák, najednou se mi to začalo zdát zranitelné - myšleno asi spíš při transportu a manipulaci s modelem. A kamarádova 2,5 kg těžká Laguna přitom v termice navzdory váze tak nádherně lítá a má tuhý potah křídla. Ale protože chci i něco menšího lehoučkého pro podvečerní polítání, tak k vánocům si nadělím ještě dvoumetrovku Pegasus od Topmodelu. Tolik moje anabáze od Grace k dnešku, přitom si nepamatuju proč jsem si Grace nakonec vlastně koupil protože původně jsem chtěl Divu od Topmodelu, která mi ale přišla moc drahá a pak Mistrála od Reicharda - oboje měly tuhý potah křídla. Takže možná tenkrát ve mě zvítězil pocit že jen model s průhledným konstrukčním křídlem je ten pravý lehoučký termický větroň. Ještě doplním že jak s Easygliderem tak s Primerou jsem lítal jako čistý větroň na gumicuku, jen pak na Primeru přidal pylon s dvojkou žhavíkem a Grace jsem od začátku zamýšlel postavit taky pouze jako co nejlehčí čistý větroň na gumicuk a aerovlek (když se občas s někým sejdu), neobtěžkaný nastálo elektropohonem a aku. Nakonec jsem v sobě před dvěma měsíci pod tlakem reality zlomil letitý donkichotský odpor vůči velkým elektroletům a šel do Laguny. Ale u Grace jsem si to nedokázal představit. Dobré na tom všem je aspoň to, že prodejem Grace zmizely vnitřní výčitky že jsem to nedotáhl do letuschopného stavu. Kdyby tak šly řešit všechny problémy! :lol:

p.s. omlouvám se za plkání jen částečně k tématu.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jetson »

Já se taky dlouho bál o křídla a pořád koukal po něčem s pěnou uvnitř. Hodně se mi líbil Thermic Dream a už už jsem objednával Absolution od VH. Ale celou dobu jsem věděl, že chci něco lehkého a pomalého. Kdyby měl Elipsoid Evo klapky, už dávno byl doma. A pak se tu objevil odkaz na tohle éro. Napsal jsem email, kdy půjde do prodeje a asi za hodinku telefonát, že by byl k mání za speciální cenu jako "vzorek". A bylo.

No a k těm bodlákům. Pomohlo mi v rozhodování, že kámoš lítá pár let na "naší" louce původního Elipsoida a zatím bez ztráty kytičky. To už hůř vypadaj po bodlácích moje bublinky (Ege Pro).

BTW On si na Elipsoida dodělal i ty klapky, ale říká, že po předělání na stříďák a s tím spojené odlehčení, už celkem k ničemu nejsou.
mirfia

#26 Příspěvek od mirfia »

Tak prý nestačí Grace tango vyrábět jaký je o ně zájem, volal jsem o nějaký info přímo majiteli a bylo mi sděleno, že je na skladě posledních pár kusů :cry:
tks
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od tks »

mirfia píše:Tak prý nestačí Grace tango vyrábět jaký je o ně zájem, volal jsem o nějaký info přímo majiteli a bylo mi sděleno, že je na skladě posledních pár kusů :cry:

Tak hlavně ať už ho někdo postaví. Já ho měl v plánu, ale jak to tak vidím, tak se asi spokojím s Fascination, když už ho mám doma. :)
boris001
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od boris001 »

tak koukám a Grace tango je už v prodeji:-))))
steno1883

#29 Příspěvek od steno1883 »

Sakra, to je ale peněz! Zase mám na co šetřit. :lol:
fík1977

#30 Příspěvek od fík1977 »

steno1883 píše:Sakra, to je ale peněz! Zase mám na co šetřit. :lol:

když to vezmeš komplet i s vybavením, tak dávají slevu :D
Odpovědět

Zpět na „Větroně“