Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od sharkcom »

Nebuď paranoidní. :wink:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od pikus 1 »

No uvidíme :D

Nakonec máme tu "vzorek"
Kovboji zdražíš ? :D :wink:
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne stř 24.11.2010 16:21, celkem upraveno 1 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od JirkaA »

pikus 1 píše:Já jsem hlavně zvědav, jak na to po 1. lednu zareagují cenově prodejci...
Pro ně se v podstatě nic němění. DPH a CLO platili už do teď....
Jenže podle mě jak ,,ucejtí" problém s individ. dovozem tak hned podraží...myslím že z toho mají radost :twisted:

Myslím že je celkem jedno, jestli koupím baterku z Číny za třetinu ceny našich obchodů, nebo za polovinu. Pořád se to vyplatí ;)
OK2WY
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od pikus 1 »

JirkaA píše:
pikus 1 píše:Já jsem hlavně zvědav, jak na to po 1. lednu zareagují cenově prodejci...
Pro ně se v podstatě nic němění. DPH a CLO platili už do teď....
Jenže podle mě jak ,,ucejtí" problém s individ. dovozem tak hned podraží...myslím že z toho mají radost :twisted:

Myslím že je celkem jedno, jestli koupím baterku z Číny za třetinu ceny našich obchodů, nebo za polovinu. Pořád se to vyplatí ;)

To je pravda. Do toho 300% rabatu je ještě daleko... :D :D
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od sharkcom »

Ono obecně mezi náma si mastí kapsu spíš dovozci. Prodejci a 300% hihi. spíš 30% a ještě možná.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od pikus 1 »

Ok. Dovozci nebo prodejci, pro mě jako koncového zákazníka je to dohromady 300% . Někteří jsou jeden a tentýž... :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Abu »

No tak doufam ze ty baterky do Chipmunka stihnou dorazit do vanoc... ne ze by me ty 300,- za DPH zabily, ale skoda kazde koruny (ktera zbytecne spadne do chrtanu statniho rozpoctu), a navic to uradovani s celnici.... :roll:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od pikus 1 »

Ahoj Abu.
Jestli jsi je už objednal, tak by to mělo být v poho...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Abu »

Jojo, uz mi je veze SwissPost a kazdej den koukam na Tracking. :)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od pikus 1 »

To přesně znám.. :D jo a znáš to s tím nosem na okením skle :D přišlo období,
kdy to můžem trénovat.. :D :D :wink:
Drondys

#86 Příspěvek od Drondys »

JirkaA píše:
Kovboj píše:
JirkaA píše:Já teda nevím, co v tom článku plácají o nutnosti vyzvednutí zboží na vyclívací poště. Nikdy jsem pro takovou zásilku nemusel osobně, vždy to proběhlo tak, že po mně chtěli mailem dokumenty (tak jak je to obvyklé a jak se stalo mnohým z nás při nákupu z HC apod..) a následně zásilka přišla normální poštou. Pokud byla přes limit, platil jsem dobírku v ceně vyměřeného DPH (plus pravděpodobně doběrečné).

Pochopil jsem to tak, že by to mělo platit s tím novým zákonem. Ono nějak si nedokážu představit že celnice zabaví zásilku třeba za 450 Kč a pošle ti to na dobírku s doplatkem 90 Kč. To totiž v podstatě celý výber DPH spolkne pošta za doručení zásilky a "státu" s toho nezbude pomalu ani na lepící pásku kterou by měl ten rozbalený balík znova zalepit... Ale u nás je možné všechno.

Poštovné až k mým dveřím uhradil odesílatel, jediné o co mohou částku za DPH navýšit, je poplatek za dobírku. Ostatní náklady jdou k jejich tíži a nezajímají mne. Za doporučený dopis s doručenkou, kterým tě vyzývají k doložení dokladů k zásilce taky neplatíš, to je jejich problém a naše zbytečná starost. BTW pošta = stát.

Ať jdou do háje i s tím poplatkem za dobírku. To je úplně zbytečný poplatek navíc.

Podle té novelizace zákona o DPH provádí výběr DPH u dováženého zboží celní správa, tak ať si sakra ty úřednické makovice na celní správě udělají oficiální bankovní účet, na který to budou všichni posílat. Pak když ti přijde zásilka a oni tě budou kontaktovat dopisem, tak v něm uvedou číslo toho bankovního účtu, kód banky a variabilní symbol dle spisové značky řešeného celního případu a podle těch údajů si to pak každý zaplatí dle následně stanovené výše částky za DPH, kterou adresátovi celní správa sdělí. Přitom by měla být pro adresáta platba složenkou i bankovním převodem pro tyto účely osvobozena od jakýchkoli poplatků pošty i bank, aby tím adresátovi nevznikaly zbytečné náklady navíc. Ten kdo má účet a elektronické bankovnictví by to zaplatil v klídku z domova a jiní třeba na poště složenkou. Jakmile by naběhla na účet celní správy platba tak by podle variabilního symbolu poznali, o který případ se jedná a zásilku by uvolnili což znamená, že by zásilka pokračovala cestou k adresátovi tak jako by nebyla celním úřadem pozdržena.

To, že zásilka byla pozdržena je věc vyplývající ze zákona, ale tím současně platí i to, že dopravce díky tomu pozdržení zásilky defacto nesplnil zaplacenou službu doručení zásilky adresátovi. Takže poté co celní úřad zásilku po naběhnutí platby DPH na jeho účet uvolní tak má být zásilka celním úřadem předána dopravci, který by ji tak jako tak doručoval adresátovi pokud by vůbec nebyla pozdržena a tento dopravce následně naplní původní zaplacenou službu tím, že zásilku doručí adresátovi.
zdekar

#87 Příspěvek od zdekar »

K tomu by ještě měla fungovat i služba paypal. Pokud jim posílám dokumenty emailem, pak přes stejný email by mělo jít poslat i ta částka. Proč by celník měl znát číslo účtu? ;-)
Jednoduše by si ověřili jestli z toho paypal účtu ta částka dorazila a mohli by to dát dál do přepravy.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Drondys

#88 Příspěvek od Drondys »

zdekar píše:K tomu by ještě měla fungovat i služba paypal. Pokud jim posílám dokumenty emailem, pak přes stejný email by mělo jít poslat i ta částka. Proč by celník měl znát číslo účtu? ;-)
Jednoduše by si ověřili jestli z toho paypal účtu ta částka dorazila a mohli by to dát dál do přepravy.

Příjem plateb PayPalem u státního úřadu to je velmi málo pravděpodobné. Žádný z úřadů v ČR byť třeba i přijímacích různé platby bankovními převody nepřiijímá platby PayPalem jelikož příjemce plateb musí za službu PayPalu platit což by ve větším množství byly pro úřad jen další náklady navíc.

Na celní úředníky se vztahuje povinnost mlčenlivosti atd. Celní úředník je státní zaměstnanec, který v případě fyzických osob tak jako tak nakládá s osobními údaji v kontextu s příslušnou zásilkou a může znát i obsah zásilky i kontaktní údaje identifikující osobu adresáta. To, že se doví navíc třeba i číslo účtu je v tomto kontextu minimální problém, který ničemu nevadí, ale klidně by to šlo řešit i tím, že by banka informaci o čísle účtu odesílatele celnímu úřadu implicitně nesdělovala tj. prostě by na účtu celního úřadu naběhla určitá částka a banka by k ní poskytla pouze informaci o variabilním symbolu, takže by úředník číslo účtu plátce nevěděl. Pouze v případech pokud by v rámci nějakého celního případu bylo zahájeno trestní řízení, tak by banka tuto informaci poskytla. Nicméně pokud je někdo háklivý na poskytování čísla účtu tak by mohl platbu DPH provést složenkou, která by jak jsem již zmínil mohla být osvobozena od poplatku.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od JirkaA »

No moc si to osvobozování poukázek od poplatku nemaluj.. Od novýho roku údajně nebude dále fungovat služba "daňová poukázka", která dosud byla na poště bez poplatku, protoža za tuto službu něco sypal poště stát a v rámci úspor státního rozpočtu to chtějí zkrouhnout.
Teda ne že bych to někdy použil, to raději zaplatím tři kačky za převod z účtu než jezdit na poštu a stát tam někde ve frontě. A ty obavy, že se stát dozví číslo tvýho konta jsou úsměvné a naivní. Když bude chtít, dozví se to vždycky ;).
OK2WY
zdekar

#90 Příspěvek od zdekar »

Njn... s tím paypalem by to pro mne bylo nejlepší a jednoduché tudíž to odporuje státní byrokracii takže nepředpokládám, že by to tak fungovalo. Jen by to bylo hezké :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“