Ake lietadlo je vhodne na zaciatok???

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od BOBIKA »

věř nám kup si něco s tlačnou vrtulý,špatný není ani ten flotaer jak píše RiMr ale pokud jsi nikdy nelítal a nemáš něco natrénováno na simu tak ti pravděpodobně tvůj první model špatně dopadne :( pokud bude mít motor vpředu :x
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
cernos
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od cernos »

Ahoj, líbí se mi jak v jednom příspěvku píšeš že už vybíráš ze třech jasných kandidátů a v dalším se vzápětí ptáš na další modely :) To si asi prošel každý z nás a ti moudřejší dali na slovo zkušenějších a ušetřili tak nemalý finanční obnos. Jak kluci zmiňujou FlotarJet tak s ním mám nebo spíš kolegové mají velmi dobré zkušenosti. Zprvu jsem tu byl sám, dneska jsou tu další tři a všichni začínali na FloaterJetu. 2 z nich v životě neviděl simulátor a i přes to lítají a "moc" nepadají (většinou na frajeřinky). Poslední kus - letadlo, baterie, vysílačka, nabíječka a nějaký drobnosti vyšli včetně poštovnýho na nějakých 3500,-
Hosde

#63 Příspěvek od Hosde »

no to mas pravdu ja sa tazko rozhodujem a ked sa rozhodnem tak este vaham ako s EG ktoreho som z mojich kandidatov vilucil takze EG neberem.....ani vetron ktory ma vrtulu vpredu pretoze ta tlakova vrtula vzaduje je predsa len lepsia tak lahko sa nerozbie no tak zrejme ES ale este s apopozeram po inych rad budem ked mi niake s tlakovou vrtulou poradite
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od RiMr »

Už si modelář a modelář neříká "tlaková", ale tlačná vrtule :D

Tak snad jsem na žádného nezapoměl:
- ES
- WildHawk
- Graupner Rookie
- Floater-Jet
- Beta 1400

Cokoliv vybereš, neprohloupíš. Kdybych vybíral já pro sebe, vyloučil bych v tomto pořadí:
- WildHawka (přijde mi že lítá nejhůř, měl jsem "letový den" kde jsem lítal s ES, WH a FJ, WH mi přišel znatelně nejhorší)
- ES, přestože létá skvěle a je vymazlený, ta plechovka dřív nebo později bude potřebovat vyměnit = investice do stř. elmot. a regu a stejnosměrný motor a reg k ničemu v šuplíku)
- Floater-Jet, protože mi přijde na úplného začátečníka zbytečně ostrý
- Graupner Rookie, protože je dost neznámý (i když ho brzy vyzkouším, moc se mi líbí)

No a zbyla mi Beta 1400. Beru ho jako dodělaný ES, ke koupení v několika variantách, já bych bral tu se stříďákem, pokud není s regem tak k tomu nějaký SS + zbytek už dle tvého uvážení a rozpočtu (určitě ne setové rádio - hledej na tady na RCM, probráno zde stokrát...)

Takže tak bych to prosítil já :D
Jen můj výběr, každý to samozřejmě může vidět jinak...
Ale takhle to zkrátka vidím já... :wink:

EG atd.

#65 Příspěvek od kovaco »

No co ti poradit je asi těžké. Já jsem si rovnou koupil Siriuse (3m). Nebýt mojich supr učitelů, dnes jsem neměl nic. Začínal jsem v květnu a dnes si lítám jak se mi zachce. Je fakt, že jsem od prosince do dubna cvičil na simu, pomohlo to moc, ale stejně jsem v začátcích 4x skončil s boží pomocí nechtíc na všech 4 světových stranách. Dnes se už jenom usmívám a můžu lítat i za 10m/s úplně v pohodě. Ale fakt poslechni tady kluky, mají pravdu. Já si ty 4 držkopády mohl ušetřit.:lol:
OK53
cernos
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od cernos »

Jinak ještě doplnění k Betě 1400. Mluvil jsem o ní s jedním prodejcem/modelářem a tvrdil, že se jedná o zdařilou kopii EasyStara, která je údajně požehnaná Multiplexem. A jak znám (z vlastních zkušeností) Multiplex co vyrobí to lítá a lítá výborně
Hosde

#67 Příspěvek od Hosde »

tak s tcychto 5 si nieco vyberem respektive 4 pretoze wild hawka neberem......budem ich postupne vylucovat ako v hokeji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a na koniec ostane jeden simulator som stiahol a dal som si podmienku budem trenovat poctivo kazdy den apson 10-15 minut aj ked je to len demo ale pukusim sa zohnat full mam realflight simulator G5 kto by chcel tak tu:http://www.realflight.com/free-g5-demo.html
je to fakt spicka perfektna grafika z lietadlami mozete strielat a dokonca je atm aj l-39 bohuzial dostupne len full hre
Hosde

#68 Příspěvek od Hosde »

vylucil som betu 1400 je to velka cena a ja este musim odlozit potom peniaze na opravy nove modely atd...takze uz len tri ES.....rookie graupner a floater-jet ale ten som nenasiel na slovenskej stranke na predaj ale nie inzerat ked mi to najdete budem rad :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od RiMr »

Hosde píše:vylucil som betu 1400 je to velka cena

8O 8O 8O 8O
ajapato...?

Letadlo i se stříďáčkem za sedumnáct stovek českých ti přijde moc?
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od cernos »

Taky jsem se divil, ale nechtěl jsem reagovat abych nebyl za blbce :) ES vyjde na nějakých 3000,- a to bude jen s plechovkou....
Hosde

#71 Příspěvek od Hosde »

nie nie ja som nasiel betu na slovenskej stranke za 140euro to je 4200SK a tolko na narodeniny zrejme nedostanem a easy star som nasiel za 71euro coje 2138 SK http://modelhobby.sk/214192-easy-star-s ... 00019.html ibaze to asi neni komplet lietadlo aj z potrebnimi vecami ze?? aj mne sa vidi ta cena toho ES lacne lebo inde je za 6000SK a to mi pride dost cudne
Hosde

#72 Příspěvek od Hosde »

No ta beta 1400.... v cesku to mate asi lacnejsie ale tu je za 4000 SK a ceske koruny nemam :( :( :( :( nasiel som betu aj za 100 no len tam chyba dialkove potom akumulator li-pol,,nabijac,,,a to ked sa zrata tak je to dost
Surgical

#73 Příspěvek od Surgical »

No tak si ale nejdřív ujasni, co vlastně všechno potřebuješ.
Nelze porovnávat cenu holého éra (stavebnice) bez serv, regulátoru, RC soupravy, nabíječky atd. s RTF setem....
Hosde

#74 Příspěvek od Hosde »

A ta ES to je komplet???? ten link myslim co som dal
robotmz

#75 Příspěvek od robotmz »

Ak by som teraz kupoval prvé éro, bral by som tú betu,
Beta sa mi z týchto pozdáva najviac, aj výzorovo...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“