Startovací sada

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
72ka

#31 Příspěvek od 72ka »

Jen dodám k původnímu tématu - během 12ti let praxe se žhavíky, od olověného accu 2V/10Ah s kabely a kolíčkem, trubkou, dále dvěma powerpanely na 12V apod jsem zůstal u obyč žhavicí koncovky s NiMH 3000mAh, ruční pumpa, startér s přidělanou 3S 2200mAh LiPo. Vejde se to do pidi kufříčku, žádné kabely, nejspolehlivější co jsem kdy měl. Startér mám spíš z důvodu bezpečnosti a pohodlí, startuji jen krátkým sepnutím (každý dobře uvolněný motor chytne hned), nikdy netočím s motorem tak dlouho dokud to chytne.
radi5

#32 Příspěvek od radi5 »

Tady prodávají nové startboxy kompletní:

http://cgi.ebay.de/Hype-Starterbox-Flug ... 588a658705
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od sharkcom »

:idea:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
feodorko

#34 Příspěvek od feodorko »

hellou :

ja mam klasika start box s power panelom a elektrickou pumpou. Pre mna to ma obrovske vyhody a to. nastavis si silu zhavenia, elektricka pumpa je super vec, ked odtankovavas palivo mozes hybat modelom ako chces a odcerpat celu nadrz. Baterky tam mam 2x3s5000mah turnigy takze mozem startovat a zhavit kolko len chcem.

jedina nevyhoda su tie kable ale zvikol som si:ˇˇ
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od kasssy »

Pro zastánce elektriky: od počátku svýh modelářských pokusů používám elektromotor,ikdyž teprve touhle dobou se u mě zabydlují střídáky a LI-POL. Ale spalovák je spalovák a taková srdeční záležitost a klasika a stále víc uvažuji o jeho pořízení- nejde o ekonomiku provozu, o čistotu,nebo tak, zkrátka jde o ten pocit, když to funguje....
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“