Easy Star a výměna motoru Permax 400 za jiny - jak na to?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jameson »

RiMr píše:GEOvi jsem kupoval do ES tento motor:
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=5203

Snad se tu vyjádří jestli je to použitelné a jak to s tím lítá.
V tom případě se nevyjádří pan Byseto, ale pan Mámtotak :wink:

Každopádně jsou i takoví pro které je tento pohon furt lenivý... :)

...ale Plho, vzdyt tady vo tom uz asi dve strany vlakna mluvime...!! :lol: :D :lol:
jidole
Kontaktovat uživatele:

Re: Easy Star a výměna motoru Permax 400 za jiny - jak na to

#32 Příspěvek od jidole »

nessi píše:... Jakym zpuseobem se da trup v oblasti umisteni motoru setrne rozlepit? To mi moc neni jasne, nerad bych neco poskodil.

Už jsem tohle řešil. Původní motor jsem vyřezal pomocí velmi pevné nitě, kteou jsem protáhl (nebo pomocí jehly??? už nevím) kolem motoru zezadu do předu otvorem pro nasávání vzduchu. a postupně jsem celý motor tou nití objel. Dával jsem tam inrunner, který spolu s 2200mAh 3S super variantou.
EasyStar se tříďákem, Zlín 50, Tornado XX a pár deskoletů.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RiMr »

Jameson píše:...ale Plho, vzdyt tady vo tom uz asi dve strany vlakna mluvime...!! :lol: :D :lol:

Tož su trošku pomalejší... :D :D :D
Ale já jsem to napsal aby to bylo jasné i pro takové jako já, to víš, roky nezastavíš... :D
Psals tam "a som lietal WildHawk (až kým som ho nepredal) a teraz EasyStar (na FPV) s týmto čínskym motorom + 25A regulátor (bohate stačí SuperSimple) a 2200 mAh akumulátor. Všetko dokopy výjde na pár stoviek a je to úplne iné lietadlo."
No a já jsem chtěl aby bylo jasno že to na ES opravdu fachčí. A dobře...
I když podle mnoha (a už obvyklých) komentářů tady by člověk soudil že to buď nelítá, nebo se tomu po půl hodině letu odstředivou silou ohne hřídel... :roll:
Naposledy upravil(a) RiMr dne pát 19.11.2010 20:51, celkem upraveno 1 x.

#34 Příspěvek od mykoc »

Myslím že by byl dobrý motor od Pelikána - RAY B2835/16 inrunner brushless motor . měl jsem RAYku , by jsem spokojen.Jinak se zeptejte u Pelikána
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

Nakadah píše:
PS: ten nazor na teziste je spravny, origo motor ma cca 100g. Kdyz se misto nej strci obezka s 55g, tak to bude tezke na cumak.

Naku,
nejsi z toho příliš vystresovaný - není to naopak :lol:
coro

#36 Příspěvek od coro »

JMalik píše:
Nakadah píše:
PS: ten nazor na teziste je spravny, origo motor ma cca 100g. Kdyz se misto nej strci obezka s 55g, tak to bude tezke na cumak.

Naku,
nejsi z toho příliš vystresovaný - není to naopak :lol:

Motor je na krídle ZA ťažiskom, takže to napísal správne, keď sa dá polovičný posunie sa ťažisko dopredu..
Ale chýbajúcich 50g vo vzdialenosti cca 10cm od ťažiska, sa dá nahradiť 10g olovkom niekde na chvoste cca 50cm od ťažiska (ak to nie je dlhšie a nestačilo by ešte menej). To je asi pre niekoho strašný problém vyvážiť model ťažký na čumák..

A platí čo som písal - je to výrazne účinnejšie, aj keby si hneď dal na to isté miesto 50g motor a 50g zbytočného olova. Veď to nie je len o výdrži baterky, je to aj o teple ktoré pečie ten motor (ok, cez zimu by vydržal..), alebo o pekných pár desiatok W výkonu navyše
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

Naku,
omlouvám se ti za to, jaký jsem blb. Zaměnil jsem označení letadla ES za EG, protože jsem Osel.
geo
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od geo »

Chlapci, tady jde o krk :cry: . Já si myslel, že se tu lítá a vono se pomalu vraždí.
Zpět k tématu - vyměnil jsem motor po dlouhých 3,5 letech co ES vlastním, do podzimu lítal s origo Permaxem. Začal jsem vozit kamerku nad chalupou a ač mám s čím lítat tak na "rychlovku za chalupu" je pro mne ES super, tak jsme po debatě s RiMrem objednali ten čínskej motor. Jednoduše jsem vyřízl plechovku a udělal instalaci třetího vodiče, zalepil stejně jako původní nový motor, kleštinu od MP 3.2, opět čínskej régl a 6x4 APCéčko vrtuli. Jako pohon opět Turnigy 3S 1800. Všechno nový čína, (serva vč křidélek od Hitec - Čína, přijímač Graupner SCAN 16 - Malajsie). Ač dle jiných zde by to vlastně nemělo lítat, tak leze pod cca 60 - 70o nahoru, čas na tu 1800 jsem ještě neměřil. vždy mi bylo dřív zima než prázdná akku. Váhově to vyšlo lehčí než s NiMhama, ale já mám na něm ptákoviny, tak ho zvážím a řeknu co a jak. Jen podle oka je baterka víc vpředu, jiný dovážení nemám. Jsem spokojenej, nikdy jsem neočekával, že to bude stíhačka nebo akrobat, pouze s touto variantou uvažuju konečně zvětšit směrovku.
geo
petertn
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od petertn »

Smerovku som spravil lopatu na celu vysku smeroveho stabilizatoru a sirka je cca 40mm.
Otaca sa to takmer na mieste. Len potom opatrne s max vychylkami :-) budes prekvapeny co to dokaze ...
Max priemer vrtule bez uprav mi vysiel 7 palcov. Polaboruj,pomeraj prudy a podla toho daj vrtulu.
Aky motor presne si tam dal?
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
geo
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od geo »

Tenhle http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=5203 asi by tam šla i jiná vrtule, ale opravdu to mám na srandu po celodenní práci při udržování 120 let staré chalupy. Na adrenalínek mám jiný stroje. ES je prostě poho, kamerka dělá špionáž po sousedech, večer na to kouknem u pivka .....
geo
petertn
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od petertn »

vsade uvadzaju 6x4 ale:

It's super motor and the build quality is good, the motor runs great. I use a graupner 7x5 prop direct drive for my electroglider. It's realy good products. -neudal napajanie a prud

ale

Got this in my EZ* great!

6x4= 18.9a and 217w

6x5.5= 23.5a and 270w

270w with a flightmax 2200 3s, can fly 1/2 throttle and more for 30-40min, with throttle management I can float around for over an hour

ale

Have 2 of these on both my EZ*'s, both perform very well. Delivers 230 Watt @ 19A WOT static, 228 Watt @ 16A WOT in flight. Both tested using 2200mAh 20C lipo. Flight times exceed 15 minutes with throttle management.

Test using digital scales gives 1224 gram thrust WOT using Graupner 5.5x4.7 speedprop. Gets a bit warm, especially during hot days, but after 100+ hours of flying, no problems so far! Great product, thanks UH!

takze si myslim ze sa s tou 7x5 kludne vojdes do povoleneho prudu za letu ...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Jameson »

petertn píše:takze si myslim ze sa s tou 7x5 kludne vojdes do povoleneho prudu za letu ...

Do prúdu vôjde, ale odfaklí si chvost. Fakt tam viac ako 6-palcová vrtuľa nevleze (originál je tuším 5,5 palca). Oni to potom robia tak, že motor posúvajú vyššie, alebo trafopájkou vypália kúsok z trupu (dá sa to, pokiaľ máte v chvoste zapustenú uhlíkovú guľatinu, len to vyzerá blivne)...

Takže preto väčšina ľudí píše o APC 6x4. Osobne by som radšej dal 6x3,5, vtedy do chytí ten správny ťah - len kde ju zohnať...
flyabit

uprava easyho

#43 Příspěvek od flyabit »

Prejedem rovno k veci. mal som easyho a chcel som silnejsi motor a tiez aby som tam mohol dat 3 clanok. Ziadna veda , vaccsina tych co pisali to nikdy neskusili prerobit. Motor predpokladam ze tam je vlepena 400 jednosmerna a ta sa da vyrezat za pomoci silnejsieho lupienkoveho platku,bez zdevastovania povodneho ulozenia.Povodny je vlepeny iba na epp zliabkoch. Pripravit si dvojicu kablov a naletovat ich na povodny jeden vodic. Dolezite!!! namazat ich mydlovym roztokom a opatrne tahat tym povodnym aby sa novy par pretiahol na miesto povodneho.
Ako motor som pouzil (cena 28 € je vysoka na toto ero) MIG AC 400/20 striedak a inroder, rotor sa netoci.Pasuje presne na povodnu 400. Mozes tam pripadne vlepit male kusky EPP a vyskusat to tam potom vlozit nasucho a dostelovat vyosenie a zalepity motor. Na unasac vrtulu co to da. Malo by to byt lahsie lebo lipo a striedak su lahsie. Letelo to oproti povodnemu ako stihacka a aj proti vetru s 18A reglerom .Nic netreba rozlepovat.
m.s.

#44 Příspěvek od m.s. »

jsem lehce zmaten. MIG 400 neni stridak nebo jo? Pokud si nic nerozlepoval, kudy si tahnul 3 drat? S tim, ze motor jde z gondoly v pohode vyriznout souhlas - vlastni zkusenost, kdyz se mi utrhnul blbe pripajenej napajeci drat.

Aha uz jsem to nasel, jsem trubka :roll:
jeste prosim ten drat - kudy si ho tahal? taky uvazuji o upgrade :)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od petertn »

Ja som ho nastastie skladal uz zo spomenutym (mnou) striedakom. Ale mam este jedneho neprerobeneho a urcite ho nebudem schovavat do vnutra.pojde tam obezka na. Preglejku. Je to ES a nie fesak :-)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“