Uroven clanku o MVVS electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.

Jak se vam libil clanek o MVVS electric?

Clanek je velmi dobry. Recenzent si s tim pekne vyhral.
10
26%
Clanek neni spatny, ale cekal bych trochu vic.
20
51%
Clanek je uplne o nicem. Recenzent to pekne odflaknul.
9
23%

Celkem hlasů: 39

Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

Uroven clanku o MVVS electric

#1 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Vzhledem k tomu, ze se mi zacinaji mnozit negativni ohlasy na tento clanek o MVVS electric:

http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=40

, chtel bych se vas zeptat, co o nem soudite vy.

PS: Omlouvam se, za zalozeni noveho tematu k tomu,a le potreboval jsem vytvorit hlasovatko.
pp
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pp »

Uvadim mail, ktery jsem poslal na adresu redakce:

Na recenzi k MVVS jsem se dlouho tesil, zejmena kdyz majitel rcserveru sliboval recenzi lidmi z ElectroTeamu, kteri jiz nekolik recenzi publikovali na svych strankach a mj. byli (snad) prvni, co recenzovali nove akumulatory. S nimi si pekne vyhrali a clanek ma uroven. Bohuzel po precteni recenze na MVVS mam takovy "nijaky" dojem. V podstate nevim, co si z clanku mam odnest. Grafy jsou hezke, a take vim, ze ION s motorem leta pekne ale co dal...? Do IONu ale muzu dat (snad libovolny) jiny motor a taky poleti.... To ze motor muzu pretizit je take zajimave, ale ktery jiny motor kratkodobe pretizit nedokazu?
Jelikoz je zatim MVVS primarnim vyrobcem spalovacich motoru, cekal bych recenzi ve smyslu "vzali jsme letadlo na zhavika 3.5ccm a do nej dali elektriku a zjistili jsme ze a) se jedna o plnohodnotnou nahradu, b) s MVVS elektro je let dynamictejsi c) MVVS elektro neni srovnatelny s klasickym zhavikem, nebot ..."
Take bych cekal neco na zpusob srovnani s jinym vyrobcem, treba akrobat s AXI jsme premotorovali na MVVS a letove vlastnosti ze a) zmenily a jak b) nezmenily.
Take bych rad videl nejake video testovaneho letadla "A" s jinym motorem a jeho let s MVVS pro srovnani.
Take by mne treba zajimalo, zda tento motor utahne letadlo (treba Canary) kde se standardne montuje tusim 6.5ccm zhavik. (Ja myslim, ze ano, ale dokaze to opravdu?)
Zatim muj dojem je takovy, ze MVVS je zrejme hodne drahy a take i kvalitni ale jaksi mi tam chybi nekolik duvodu, proc si MVVS vlastne koupit (a nebo nekoupit).
Clanek na mne pusobi dojmem, ze recenzenti ziskali motor, uvedli par faktu ohledne konstrukce, neco na nem pomerili a neco pak rcservru poslali, protoze museli - aby jim motor zustal.
Recenze mi pripada takova bez "stavy", neco jako recenze "neco napisu protoze musim". Nejak proste chybi napady a nadseni, ktere bylo citit z jejich predeslych experimentovani.
Myslim, ze MVVS asi z takoveto recenze radost mit nebude. Obavam se ze si ElectroTeam touto recenzi trosku udelali "medvedi sluzbu" a troufal bych si tvrdit, ze ztratili cast sveho kreditu, ktery si kdysi vydobyli. Proste bych od ElectroTeamu cekal vice.
Mam proste dojem, ze se ET do recenze moc nechtelo a tak budto meli recenzi odmitnout, ale jelikoz na ni kyvli, tak si s tim meli vice pohrat.
Mozna jsem az prilis kriticky (a take nejsem bez chyby) ale vcera jsem dane tema diskutoval se znamymi a jejich nazor je obdobny.
Proste recenze motoru, kdy recenzentovi vec zustane (predpokladam ze za recenzi vyrobce motor venuje) by mela obsahovat neco vice nez 3 grafy, par fotek a par rozpacitych vet.
Pokud bych stavajici clanek chapal jako prvni kapitolu skutecne kvalitne zpracovane recenze, tak je to v poradku, je-li toto recenze cela, pak je to slabe a amatersky zpracovane.

Jirko, obavam se, ze ackoliv jsi dokazal premluvit MVVS k poskytnuti motoru a kontaktoval jsi asi nejlepsi lidi co jsi snad mohl sehnat ohledne te recenze, tak tento clanek ti zrejme MVVS omlati o hlavu.
Neco jako "za dobrotu na zebrotu"
P.
Richard král

#3 Příspěvek od Richard král »

v podstatě souhlasím s pp žádné podstatné informace jsem se z článku nedozveděl. stejně tak ale ani z tak dlouho očekávané recenze na acromastera.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

""Jde o standardní oběžku ve velmi pěkném balení.""Oběžku? :roll:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Arda1: Ano, je to obezka. Co se ti nezda?

Obezka je pouze zakryta vnejsim plastem, takze na venek nic nerotuje, ale uvnitr je normalne "klasika".
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Aha- no já žil v domění že je to normál s rotorem uprostřed.Ten plášť mě asi zmátnul. :cry: :cry:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jojo. Na prvni pohled to pusobi jako MEGA nebo takoveho neco, ale neni tomu tak.
graup15

#8 Příspěvek od graup15 »

Kluci nijak jsem vás nechtěl zklamat,ale ono se o tom motoru zase tak moc psát asi nedá.Za prvé těžko může někdo čekat od elektro-teamu,že má k dispozici éro na spalovák(např 3,5ccm..už z principu tu žádnou olejničku nemáme) a tím pádem těžko můžu měnit spalovák za elektro v jednom modelu.A za druhé je si třeba uvědomit,že ostatní články na našem webu jsou (možná) zajímavé tím,že jdu do věcí co zatím moc lidí nemá a ty využívám na hranice kam 90% lidí nikdy nejde.Ale co asi tak čekat od motoru určeného do průměru!!!Snažil jsem se vyzdvihnout jen to co je pravda a to,že je velmi kvalitně mechanicky udělaný....jinak nic objevného na něm není.Je to outrunner jako každý jiný z dalo by se říct mainstreamového pole motorů.
Teď píšu článek o mojí nové Extře....to už je jiná věc....1.4kW tu z celého fora mají max tak 4 lidé a o tom už se dá referovat úplně v jiných intencích.
Napadá mi jen jedna cesta jak vyhovět,ale to chce poměrně dlouhý čas...postavím nějaké neobvyklé éro a s MVVS půjdu na doraz...to už zajímavé bude.Ale nechci slyšet,že obdržení motoru se rovná sáhodlouhé vychvalující recenzi...mám tu podstatně lepší motory a tento klidně nepotřebuji.Klidně si ho rc server může vzít..plakat po něm nebudu.
PS......když už se mi nějaký motor líbí tak mi je jedno jestli stojí 1200 nebo 3000..teď jsem kupoval 2kusy Alignů za celk 5200kč....to jen na vysvětlenou aby si někdo nemyslel,že to pro rc-server píšu ze zištnosti...
pp
Kontaktovat uživatele:

to graup15

#9 Příspěvek od pp »

Ahoj Dalibore,
Tim svym clankem jsem chtel rict, ze jste prave znami tim, ze se do veci zakousnete a v testech jdete fakt do extremu. Ja mam pocit, ze mozna prave tim, ze se jedna o standardni motor, tak mozna to asi neni az tak zajimave. Jak jsem psal ve svem prispevku, nejak proste chybi napady a nadseni, ktere bylo citit z vasich predeslych experimentovani. Myslim, ze problem je v tom, ze clanek je zatim zameren velmi technicky, chybi tam takova ta "laicko-popularni cast" a sve kvalitne provedene mereni jste nedokazali po marketingove strance dost dobre "prodat".
graup15

#10 Příspěvek od graup15 »

Možná máš pravdu,ale já se nechci dostat do roviny ...populárních tlachů kde vlastně článek vyzní ve smyslu( Je To Bomba) stačí si přečíst ty bláboly co vycházejí v Rc revue...(nad recenzemi hraček z polystyrenu mi je smutno..)Tentokrát jsem to pojmul jako vyloženě technický článek ..nic víc se o tom napsat nedá.Jako případ nádherného článku,ale když se nad tím zamyslíš..tak autor vlastně dal návod na to jak se to nědělá..je v Rc-revue 12/2006 str 36 a 37 Herkules N130AR..Klasický případ velmi šikovného člověka,co postaví nádherné éro a pak s ním praští protože toho o el.pohonu moc neví....
Jinak motor posílám re-serveru a počkám si do čeho to strčí....
Víš pravda je taková,že pořád platí že lítáme díky součinu UxI a tenhle motor MVVS je prostě jen (max 500W motor)..Takže pro odvození do čeho to strčit a jak to bude lítat stačí kalkulačka na mobilu.
A že jsem zvolil Iona...nad tím jsem fakt dost dlouho přemýšlel...a vyhrál důvod....že ho má hodně lidí s Axi motory na proudech 50A...takže podobný příkon.
pilot07

#11 Příspěvek od pilot07 »

Zdravim vsechny, ackoli nejsem zadny veliky prispevatel tak bych se rad taky vyjadril: Myslim ze vetsina modelarske verejnosti cekala skoro bych rekl, ze se zadrzenym dechem na totalni novinku od MVVS. Myslim ze kvalita spalovacích motoru je znama naprosto bez tajemstvi a tak se ceka na to jak bude vypadat totalni zmena ve vyrobnim programu MVVS. Na pripravovanou recenzi jsem se také tesil a byl samozrejme zvedavy. Ovsem po precteni recenze jsem nabyl dojmu, ze ji delal clovek ktery neni nestrany a delal to z donuceni. Fotky IONa kazdy zna a pri cteni recenze na motor mi opravdu nezajima jak vypada ION v pruletu, ci dokonce pri pristani ( jeste k tomu bez beziciho motoru!). Dojem je takovy, ze ET potreboval nejakou obsahovou napln a jak vsichni vedi fotka zabere spoustu mista, ktere by se jinak melo zaplnit textem nad jehoz sepsanim se uz clovek musi zamyslet. Byt autorem tak bych se musel stydet za obsah recenze a jestli si autor jako honorar ponechal testovany motor.......

Nebylo by resenim motor ziskat zpet a pozadat nekoho o recenzi? Byt v pozici redaktora serveru, zcela vazne bych uvazoval o stahnuti recenze a jeji nove vypracovani, ponevadz po precteni recenze bych opravdu uvazoval o tom zdali se jedna o zpusob reklamy a propagace vyrobku MVVS ci o jejich likvidaci.

Dale nechapu jak nekdo kdo nema ani letadlo na spalovaci motor na kterem by provedl konverzi na elektro muze s klidnym svedomim tuto ulohu na sebe vzit a jeste si nechat vyplatit honorar(=ponechat motor).

A proto: RCSERVER je vcelku nova krev v zilach modelarskeho internetu s velice zajimavym zamerenim a bylo by skoda si pracne vydobytou navstevnost ztratit, diky pocinani nekterych radobyexpertu na to ci ono.

S pozdravem Pilot07
pilot07

#12 Příspěvek od pilot07 »

to GRAUP15: A ty toho víš asi hodně, takové pojmy jako účinnost ti nic neříkaji? Hlavně že se tváříš jako expert .....

Ono na větroni v podstatě ani nemá smysl testovat střídavý motor, protože motor provozuješ víceméně jen v režimu plný plyn a přitom hlavní výhoda střídavým motrů ..... ale to jistě víš a jestli ne tak se zeptej.
graup15

#13 Příspěvek od graup15 »

Promiň...za 15 let co dělám elektry jsem nějak nepochopil co je příkon/ výkon a účinnost...vysvětli mi to prosím....
A ještě se mi pochlub co máš za elektry ať vím s kým mám tu čest...Díky Dalibor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TomasC »

Nechápu tady některé poznámky.

I dítě (tak 6-7 třída) si dokáže porovnat dvě čísla. 432W příkonu elektromotoru (30A*14,4V) a 626W výkonu 3,5ccm spalováku. Mohly bychom asi podiskutovat o 626W spalováku, ale předpokládejme stejnou důvěru ve výrobce.
Tedy výkon na vrtuly odhaduju pro elektromotor zhruba poloviční. Jasné, snad prosté.

Na to není potřeba recenze.

Mě se recenze dost líbila. Je tam spoustu technických údajů. Závěr zda koupit, či nekoupit si musí udělat přeci každý za sebe. Recenzent může poskytnout jen data.

Chápu, bylo jednoduché, kdyby recenzent postavil letadlo, osadil pohon, tak jak to člověk plánuje. Vše popsal, oměřil natočil a nejlépe i nechal prolétnout, aby se mohl čtenář spokojeně říci "To je ono" nebo "Do toho nejdu", ALE takhle to asi nikdy fungovat nebude.

Abych taky něčím přispěl: Při přepočtu dle vrtulových konstant vychází účinnost motoru pod 50% !!! Ale motor je v provozu mimo své parametry (42A).

Tak a očekávám spoustu reakcí.
graup15

#15 Příspěvek od graup15 »

Dík Tome...
Já fakt pořád hledám důvod proč o motoru střední třídy nebo spíš nižší střední třídy psát metráky omáčky.... :)
PS...Dion na 7SA123 se už u Bidy(nebo spíš jeho dodavatele) vyrábí...a Honza potvrdil,že Neu motor už odešel ze San Diega...bude další raketááááááá
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“