Začátečník Cessna 182

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
coro

#61 Příspěvek od coro »

Pavoda píše:holda29: Taky cessna? Zkoušel jsi s tim závažím lítat?

Skúsený modelár to najprv vyváži, nemyslím že by s tým skúšal štartovať.
Za nájdenie toho závažia dostávaš 10 bodov (ale ja som tu nič takže odo mňa sú Ti úplne nanič - ale to hádam nevadí :) )
Ale za hod z balkónu medzi blokmi máš z nich nejaký ten mínus, neviem sa rozhodnúť koľko :)
holda29
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od holda29 »

Jasne ze nezkousel :)
Neni to Cessna, ale tohle http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
Ale moc to nechapu i v navodu se o nem nezminujou a novacky to verim dost vyvede z miry presne jako tebe.
Ze by genialni obchodni strategie jak o firme rozsirit slovo po internetu? :)
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Pajas »

Pánové, na něco jsem přišel :-) . http://www.techtoys.cz/cessna-182-art-t ... 5-199.html
Přečtěte si popis zboží a zjistíte, že ta kostka železa je na vyvažování. :idea:
zdekar

#64 Příspěvek od zdekar »

A jak to tak vypadá, tak nejlíp se to vyváží tím, že se ta kostka odstraní :)
Ono nelze výrobcům slepě důvěřovat že když to tam dali, tak to tam také má být. Pokud je výrobce zároveň modelář (pilot), tak to má ověřené. Pokud je to ale jen obchodník, tak tam tu kostku vrazí třeba jen pro to, že mu tam zbyl kus prázdnýho místa.

Pokud to subjektivně bez závaží lítá líp, tak bych ho tam nedával a ať si kdo chce co chce říká. ;-) A jestli to lítá pomaleji než by mělo? Do začátku je to lepší. Časem až se vylítá, tak si to vylepší a i zrychlí.

Jinak dobrý program na těžiště je tu a nemusejí se dělat ruční výpočty:
(je to ten první a jde nastavit pak jazyk na angličtinu)
http://home.germany.net/100-173822/schwerp.htm
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Pajas »

Ale je mně záhadou, že to lítá tak pomalu, na jinejch videích to je rychleší. Jinak taky nevím, proč k tomu dávaj nimh, když výrobce řiká, že lipol.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Pajas »

Nevím, jestli si to někdo přečte, ale kdyby někdo měl FMS model týhle Cesnny, tak ať to sem napíše, docela bych si to chtěl vyzkoušet :-) .
Surgical

#67 Příspěvek od Surgical »

Ty jako předpokládáš, že fyzikální model FMS je natolik reálný, aby ti o vlastnostech skutečného modelu cokoli prozradil?
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Pajas »

To ne. Jenom že by se mi to hodilo, protože zatím mám zkušenost jenom se směrovkou, s křidýlkama ne, já vím, že existuje hromada letadel, který mám na FMS, ale nejlepší je konkrétní model přímo od výrobce :-) .
Jimik

#69 Příspěvek od Jimik »

:D :D Palec nahoru za odvahu a za netradiční přístup. I J. Cimrmann byl ve své době nepochopen a přesto je to významný český hledač slepých uliček. Žádný učený z nebe nespadl, tak si nic nedělej z těch negativních komentářů. Přijde mi, že věk některých diskutujících může být přes 60, a těžko můžou pochopit, že Brno není Praha, a tam kde jsi to pouštěl by jakákoli havárie byla spíš velká čurda. Myslím, že by prošlo i menší zranění :D (v okolí nejsou žádné malé děti). Přeji mnoho úspěchů v létání a kolik při tom rozbiješ letadel je tvůj problém. :wink:
A díky za příspěvek, už jak jsem to četl tak jsem si říkal "a jeje to budou komentáře", njicméně já jsem se pěkně pobavil. :wink:

PS: Jestli můžu doporučit letadlo - zkus nějakého z EPP + střídavý motor, rozpětí kolem metru.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“