Základy 3D akrobacie

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od psena »

radek.domin píše:Já jsem před pár týdnama začal lítat se 450tkou v hale. Je to opravdu velká zkušenost. Na chybu, kterou člověk venku vyřeší tím že prostě zabere a někam z toho odletí, tady není vůbec místo. Jdu na to teda hodně pomalu. Už ale docela pohodlně lítám v invertu, tic-toc je taky v pohodě. Paradoxně horší je třeba souvrat, protože je to tady dost nízký :-)

A ja uz jsem si rikal, ze uz te to nebavi a prasknul jsi s tim :lol:
Halu si nejak nedokazu predstavit i kdyz uz se snazim lety nemit tolik roztahany, tech 1000m2 potrebuju 8)
Drop

#107 Příspěvek od Drop »

pkotatko píše:Přestal jsem piroflipy úplně trénovat, zjistil jsem že je na ně ještě hóóódně času. Udělám flip s půl piruetou z normálu a ze zad, ale mám u toho plné ruce pazourů a rozhodně je ještě nespojím.
Kurňa, proč je všechno u helin čtyřikrát ? Trénuju do zblbnutí osmičky ve všech čtyřech polohách v reálu. Přemety ve čtyřech polohách, souvraty taky. To se daří tak, že už je mi jedno jak heli letí. Tohle už mi začíná jít. K tomu samo nějaký flipy a rainbow, sem tam tictoc přes ocas a boční. Na simu jedu funnely a zase ve všech čtyřech polohách. Dvě polohy už v reálu. Dále přesuny do stran a pokusy o osmičky v piruetách. To je správná honička. Na zádech to nedám ani na simu. Ale je to dobrá škola jak se naučit vodit helinu kam člověk chce i v rotaci.

Jediná a správná cesta petře, trpělivost růže přináší :wink: Ono spousta těch pánů co tu píší nezalétnou čistě invert 8 ale piroflip umí na jedničku 8) Přitom to jsou základy, které na sebe navazují.Orientace v letu jak píšeš ve všech čtyřech směrech, to moc nebaví, to chápu.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
psena
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od psena »

Drop píše:Jediná a správná cesta petře, trpělivost růže přináší :wink: Ono spousta těch pánů co tu píší nezalétnou čistě invert 8 ale piroflip umí na jedničku 8) Přitom to jsou základy, které na sebe navazují.Orientace v letu jak píšeš ve všech čtyřech směrech, to moc nebaví, to chápu.

To by me zajimalo, kdo tu zalitne piroflip na jednicku :lol:
Hlavne kdo zalitne takhle piroflip, tak osmy dava levou zadni.
Souhlasim s tou casti, kde pises, ze vse na sebe navazuje a kotatkuv postup je samozrejme naprosto prikladnej pro vsechny.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od pkotatko »

No jo, ale to co jsem psal nemělo vyznít jako "podívejte se takhle to dělám já a tak je to jedině správně". To byla stížnost na mojí neschopnost. :D :D :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Drop

#110 Příspěvek od Drop »

pkotatko píše:No jo, ale to co jsem psal nemělo vyznít jako "podívejte se takhle to dělám já a tak je to jedině správně". To byla stížnost na mojí neschopnost. :D :D :D

Petře, tak to jsme neschopní dva :lol: ale myslim, že se jich najde víc :wink:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
FlyBear

#111 Příspěvek od FlyBear »

Moje základy akrobacie? :D :D

- Odstartovat
- Zaviset ocasem k sobě v nějakém rozumně malém prostoru
- Přistát pokud možno kousek před sebou, nerad chodím pro model daleko

A přitom všem to nerozbít.

Holt, začátky.... :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od psena »

No, neschopnost podle me vypada uplne jinak, nez jak ji prezentujete vy dva :) Tim akorat berete tem opravdu mene schopnym chut a silu se dal ucit litat.
Pro dost lidi tady jsou vrchol umeni prave prvky , ktery vyjmenoval kotatko.
Celkove litani je pro me umeni, v treninku a vyvoji je to hodne podobny hre na hudebni nastroj.
Do urciteho stadia dojde temer kazdy, jde jen o pili. Telent je samozrejme dost dulezity, ale zvysenou pili se da dosahnout podobneho vysledku. Samozrejme, ale existuje mez, za kterou uz se bez velke davky telentu dostava dost tezko.
Proto je houslovych virtuozu tak malo i kdyz houslistu, kteri cvici denne nekolik hodin je xxx nasobek.
Pro nas je optimisticky, ze hranice ke ktere se da dostat pili je myslim jeste docela daleko a muzeme si teda jeste vychutnavat pocit, ze se mame kam posunovat, protoze to je myslim to co nas na tom bavi.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Howking »

psena píše:Pro nas je optimisticky, ze hranice ke ktere se da dostat pili je myslim jeste docela daleko a muzeme si teda jeste vychutnavat pocit, ze se mame kam posunovat, protoze to je myslim to co nas na tom bavi.

Naučit se lítat s helinou je ekvivalentní tomu jak se batole učí chodit - nejdřív je vítězství stát a nespadnout, pak jít a nespadnout, pak běřet a nespadnout - nakonec to chodí a běhá samo. A pak jsou někteří, kteří se dají na tanec. Nedělají vlastně nic jiného, než ti co chodí, běhají a skáčou, ale dají do toho ještě umění. Tak s helinou se může dostat do stádia, kdy to líta samo a zvládne všechny prvky IRCHA každý - je to jen otázka píle a vůle. Ale Tareq bude jen jeden.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od psena »

Kdyz jsme u toho Teraqa, videli jste to posledni video?
http://www.youtube.com/watch?v=4XsXGDxl ... r_embedded
Nekteri rikaji, ze ma omezenej pocet prvku, ze porad dela ty stejny veci dokola...mozna maji pravdu, ale jak tech "par prvku" dela je proste ojedinely a asi i tezko nenapodobitelny.
Osobne mam sice jine oblibene piloty, ale nad Tareqem me zustava vzdy rozum stat.
Rozhodne plati jak jsi napsal, Tereq je jen jeden.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Howking »

No mazec jako vždy - on prostě popírá fyziku - při těch backflipech mu to prostě nespadne ani o mm - jako by to otáčel na ose.
youtube.com/heyingosl
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od pkotatko »

No, podívej se pozorně, kolik opravdu pilotně náročnejch prvků v tom letu je. A přitom celek vypadá famózně.
Jasně Tareq umí, ta preciznost a přesnost je úžasná. A taky se jednalo spíš o zkoušení než o nějaký soutěžní let.
Ale fakt klobouk dolů nad tou precizností. To se vidí málokdy.
Moc se mi líbí to co začíná v 2:35 min.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Howking
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Howking »

pkotatko píše:Moc se mi líbí to co začíná v 2:35 min.

No to jsou ty backflipy o kterých jsem psal :-D
Náročných prvků tam moc nemá - jen si tak lítá, ale i tak...
youtube.com/heyingosl
bigsam72

#118 Příspěvek od bigsam72 »

pkotatko píše:Když tak pozoruju své létání a většinu ostatních, je tam jeden veliký rozdíl.
Moje létání ( a mám stejný problém i s letadly ) je neuspořádané. Nemá nějaký řád. Prostě udělám kdy si vzpomenu něco....
Trénujete nějak třeba sestavu jak, kdy a co zaletíte ? A to potom pilujete, nebo je to živelné jako v mém případě.

Presne jako ty, litnu a zalitnu co me napadne, couvana osma, loopoing, vykruty, souvrat atd .. viseni v invertu a presuny v invertu. Rikam si ze sem porad lama co je "v bazine". Nekde jsem slysel ze dokad clovek neumi ovladat heli ( a nema to vydrilovany ) ve vsech smerech je v bazine :-). Takze na sestavu zatim vubec nepomyslim ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Drop

#119 Příspěvek od Drop »

bigsam72 píše:
pkotatko píše:Když tak pozoruju své létání a většinu ostatních, je tam jeden veliký rozdíl.
Moje létání ( a mám stejný problém i s letadly ) je neuspořádané. Nemá nějaký řád. Prostě udělám kdy si vzpomenu něco....
Trénujete nějak třeba sestavu jak, kdy a co zaletíte ? A to potom pilujete, nebo je to živelné jako v mém případě.

Presne jako ty, litnu a zalitnu co me napadne, couvana osma, loopoing, vykruty, souvrat atd .. viseni v invertu a presuny v invertu. Rikam si ze sem porad <a>LAMA</a> co je "v bazine". Nekde jsem slysel ze dokad clovek neumi ovladat heli ( a nema to vydrilovany ) ve vsech smerech je v bazine :-). Takze na sestavu zatim vubec nepomyslim ..

No a pak je druhá z věcí, to co umíš na 100% na simu, umět alespoň částečně v reálném letu.To že umim parádně invert couvanou osmu na simu, je velice chválihodné.Jenomže podmínky v reálném letu jsou zase o trochu jinde.Myslim si, že tebou nazývaná bažina je, pokud člověk neumí tyto nutnosti v reálném letu.Pak pilot v jakémkoli cviku, doplatí na svou neznalost.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od Howking »

Drop píše:No a pak je druhá z věcí, to co umíš na 100% na simu, umět alespoň částečně v reálném letu.

To co umíš na 100% v simu, umíš i v reálném letu, jen jsi nenašel odvahu to zkusit. Když je to na 100% - návyky jsou vybudovány - nepřemýšlíš, nebouráš a lítá to, tak je třeba s tím ven. Já trénoval couvanou osmu v simu půl roku a když jsem se to chystal zkusit venku, vždy se mi něco v hlavě bloklo, adrenalín až v uších a tepovka 200 a neodhodlal jsem se. Nakonec jsem se odhodlal po půl roce a ejhle - ono je to stejné jak v simu. Takže jsem začal trénovat osmy na zádech a couvané osmy na zádech a vylez jsem s tím ven hned po týdnu tréningu a ejhle ono to zase jde. Lítám to sice v 30-ti metrech pro jistotu, kdybych se náhodou poplet, ale lítám. Je prostě třeba se toho jen nebát.
youtube.com/heyingosl
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“