HK450 u globusu

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
FlyBear

#16 Příspěvek od FlyBear »

bigwolf píše:Muj nazor je, ze si mohl vybrat lepsi misto na prvni let. Nikdy nevi, co mu muze heli udelat. Louka kde siroko daleko nikdo neni, je jistota. ;)

Než jsem poprvé sáhnul na helinu, pročetl jsem si několik článků a mnoho rad na netu (tím nemyslím diskusní fóra :wink: ) a stáhnul jsem si výcvikovou příručku z jedné heli školy - s podrobným popisem krok za krokem. Podle ní se učím.

Ve všech těchto materiálech se bez výjimky prvních pár lekcí odehrává s cvičným křížem prakticky klouzáním po zemi nebo těsně nad zemí, to kvůli získání orientace a citu pro helinu. A na to musí být - tak jak ty příručky zdůrazňují - asfaltová plocha bez překážek (bez kamenů, větví, apod....).

Já sám jsem tu možnost neměl. V mém okolí jsou jen menší plochy nebo ty větší jsou příliš frekventované. Proto jsem prvních pár lekcí několikanásobně prošel alespoň na simulátoru. První skutečný start pak už byl z travnatého letiště našeho klubu.
bigwolf

#17 Příspěvek od bigwolf »

Souhlasim, ze simulator pro zacatek je nelepsi volba, neublizis nikomu a ani sve penezence. Ziskas aspon zakladni predstavu o ovladani vrtasu.

Chapu, ze kazdy nema v okoli vhodnou plochu na letani, ale parkoviste s prekazkama a nechtenyma cumilama, neni uplne koser.
Rádio Futaba T8FG | Nabíječ FMA CellPro 10S
Vrťas T-REX 500 ESP, 3x DS510, DS520, mini V-bar 5.0 Express
Digis
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Digis »

bigwolf píše:Muj nazor je, ze si mohl vybrat lepsi misto na prvni let. Nikdy nevi, co mu muze heli udelat. Louka kde siroko daleko nikdo neni, je jistota. ;)

On psal že byl na louce, ale tam se to sekalo, tak šel na hladkou plochu.
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: HK450 u globusu

#19 Příspěvek od flubber »

OPR píše:
flubber píše:.......Otevírá se mi kudla v kapse, když cestou z letiště vidím spratky, jak pouštějí letadla 1,5km od letiště. Na to, co předvedl on nemám ani slov.

Mne se zase otevírá kudla v kapse, když čtu příspěvky od lidí, co nepoznají prut Mhz antény od 2.4 ky

a že by někoho napřímo ohrožoval na tom parkovišti jsem nepostřehl. Jednej, kdo byl "na ráně" byl kameraman a na víc byl tam za nějakým účelem - takže nikoli náhodný civilista
Auta poblíž byli, ale nikterak je taky neohrozil - samozřejmě mohl si vybrat lepší místo ale na to co předvedl - místo bylo dostačující

Pane, tlučete nesprávného psa. Doporučuji si v tom udělat pořádek – samozřejmě pokud to jen drobet půjde.

Ten můj příspěvek byl psán o nezodpovědnosti (možná o neznalosti) obecně. Z vlastní zkušenosti vím, jak daleko dokáží letět kusy heliny po pádu a taky jak to bolí...
Snek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Snek »

flubber píše:Otevírá se mi kudla v kapse, když cestou z letiště vidím spratky, jak pouštějí letadla 1,5km od letiště. Na to, co předvedl on nemám ani slov.

Nechapu duvod, jako ze radsi mladici nesprejuji fasadu baraku kde bydlis a nebo si zrovna neberou fet? Jak vis ze to byli spratci? Oni neco nekomu provadeli co se nema?

Mame zde dve modelarska letiste vzdusnou carou tesne neco pres kilometr a nerikame o druhych ze jsou spratci kdyz tam litaji. (Baska a Bahna)

Pokud ti to vadi, tak kluky oslov a pozvi na vase letiste, ne?

Mozna by ses male zamyslet nad tim co zde pises.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Azy »

bude zase hádka ????? ještě si myslíte že není potřeba určit určitá pravidla provoz RC modelů ????? a jedem do mě ... parkoviště u globusu to začíná a zalítáváním 700 heli na námeěstí to bude pokračovat
MK Katoda Sokolov :-)
flubber
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od flubber »

Snek píše:
Pokud ti to vadi, tak kluky oslov a pozvi na vase letiste, ne?

Stalo se. Ještě jsem je tehdy pochválil, že jim to docela jde, řekl jsem jim, co můžou způsobit... A co myslíš, druhý den tam byli zas.

Pokud jsem se někoho dotkl, tak se omlouvám.
zablabla

#23 Příspěvek od zablabla »

Taky bych se přiklonil k názoru, že to měl celkem pod kontrolou a nakonec mu to vyšlo.
Na straně druhé opatrnosti není nikdy dost a pro dokreslení s čím si vlastně hrajeme přikládám foto po tom, co jsem při nouzovém přistávání škrtnul s rotorem na 250 ce o zeď. Na těch karbonových listech nebyl ani škrábaneček.

http://www.foto-album.cz/show.asp?Id=246295&Action=Max
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
krtek2k

#24 Příspěvek od krtek2k »

Pod kontrolou to neměl vůbec, vždyť se mu to na tom videu otáčí nechtěně dokola a plave to semo tamo. Vis pod kontrolou vypadá úplně jinak. Že to ukočíroval i v momentě kdy to má kabinou proti sobě je u začátečníka vždy jen náhoda a ne "zažitý návyk".
A co je na tom nebezpečný? Na veřejným parkovišti je to otázka 5vteřin , kdy ti přímo k helině přiběhne 5ti letej kluk, že si to chce taky zkusit.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
zablabla

#25 Příspěvek od zablabla »

krtek2k píše:Pod kontrolou to neměl vůbec, vždyť se mu to na tom videu otáčí nechtěně dokola a plave to semo tamo. Vis pod kontrolou vypadá úplně jinak. Že to ukočíroval i v momentě kdy to má kabinou proti sobě je u začátečníka vždy jen náhoda a ne "zažitý návyk".
A co je na tom nebezpečný? Na veřejným parkovišti je to otázka 5vteřin , kdy ti přímo k helině přiběhne 5ti letej kluk, že si to chce taky zkusit.

V tomhle směru máš samozřejmě pravdu, a nehodlám polemizovat. Já to bral tak, že to jakž takž dokázal udržet v prostoru a bez maléru zavčas sednout (což si myslím, že není zase až tak málo).

Já osobně chodím po večerech do dvorany zámku což je taky veřejný prostor, ale jak vrznou dveře tak jdu dolů, a dokud není úplně čisto, tak do vzduchu ani omylem. Navíc si helinu nepustím dál jak na 4 metry (takže akorát visení a pomalé přesuny)
P.S: ta oprýská zeď pochází z jiného místa ( momentálně prázdný sklad v soukromé firmě)
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
72ka

#26 Příspěvek od 72ka »

Jen chci dodat, že praxe s létání s letadly je podle mne k ničemu, lepší na ni zapomenout, heli se prostě musíte naučit znova - osobní zkušenost, 12 let rc letadla, 1 rok HK450. Když vezmu na letiště heli a letadlo a střídám to, tak to nejvíc pociťuji.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od AR1 »

Chci se zapojit do dikuze a sdělit, že já na to nemám žádný názor.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od freerider »

AR1 píše:Chci se zapojit do dikuze a sdělit, že já na to nemám žádný názor.

Konečně první objektivní přisvěk do debaty o nebezpečném vrtulníku.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
psena
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od psena »

Taky na to nemam zadny nazor, protoze me youtube pise, ze uzivatel toto video odstranil...
Jinak treba v obyvaku muze byt i koaxial nebezpecnej, kdyby se trefil do oka. :)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od AR1 »

freerider píše:
AR1 píše:Chci se zapojit do dikuze a sdělit, že já na to nemám žádný názor.

Konečně první objektivní přisvěk do debaty o nebezpečném vrtulníku.

Proč by měl být objektivní? Je můj naprosto subjektivní.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“