colibri V4.5 skusenosti
colibri V4.5 skusenosti
ahoj potreboval by som vediet co najviac skusenosti z colibri V4.5 dopredu dakujem

- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Mám Nine Eagles Solo Pro, čo je presne to isté. Oproti koaxiálu je to veľmi živé, odolnosť je super, zatiaľ sa mi podarilo cca po 50 - 60tich letoch len zlomiť podvozok. Na opravu stačila kvapka sekunďáku a kúsok zmršťovačky. Na prvé zoznamovacie lety som pre istotu používal kríž urobený z uhlíkových tyčiek a kúskov EPP. Lieta to aj vonku, ale musí byť bezvetrie. Dnes som bol kúpiť novú zadnú časť kvôli motoru vrtuľky, lebo ten samostatne nepredávajú a odišiel. Kdesi som sa dočítal že jeho životnosť je max. 10 hodín. Ak ťa zaujíma niečo konkrétne, pýtaj sa.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Porovnať s Blade mSR to neviem lebo som ho neskúšal, ale podľa toho čo som videl je to aj letovo aj konštrukčne takmer to isté. Pôvodne som chcel Blade, ale kdesi na RCGroups som čítal priame porovnanie Blade a Solo Pro a tvrdili že Solo Pro je odolnejší... Baterky priamo zameniteľné nie sú, navyše ja mám staršiu verziu a tento rok začali robiť inú, kde plastový diel na baterke má iný tvar a nepasuje do starej verzie podvozku. Letový čas je asi 6 minút s originál baterkami. V HC vraj predávajú nejaké Turnigy ale skúšať ich nebudem, sú vraj mäkké a čas letu je oveľa menší. A životnosť tiež. Ešte jedna vec, po náraze sa mi občas rozoberie doska cykliky, ložisko v nej drží len trením. Stačí to "scvaknúť" prstami ale asi tam to ložisko niečim zaistím, ide mi to na nervy. Možno je to ale problém môjho kusu, pri čínskych toleranciách vo výrobe sa vôbec nečudujem.
Ešte jedna vec, po náraze sa mi občas rozoberie doska cykliky, ložisko v nej drží len trením. Stačí to "scvaknúť" prstami ale asi tam to ložisko niečim zaistím, ide mi to na nervy. Možno je to ale problém môjho kusu, pri čínskych toleranciách vo výrobe sa vôbec nečudujem.
o tomto probleme viem blade mi to robyl tiez a v tomto pripade po precitani 6 porovnani z blade plati za menej penazi vac muziky ...
a este by som chcel vediet kde si ho kupil ?
o tomto probleme viem blade mi to robyl tiez a v tomto pripade po precitani 6 porovnani z blade plati za menej penazi vac muziky ...
a este by som chcel vediet kde si ho kupil ?
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Tu:
http://www.wheelspinmodels.co.uk/
S UK obchodmi mám dobré skúsenosti, za týždeň to bolo tu. A je to EU takže nehrozilo zdržiavanie na colnici. U nás mali len biely Colibri, ja som chcel žlté Solo.
http://www.wheelspinmodels.co.uk/
S UK obchodmi mám dobré skúsenosti, za týždeň to bolo tu. A je to EU takže nehrozilo zdržiavanie na colnici. U nás mali len biely Colibri, ja som chcel žlté Solo.
Mam dojem ze Blade mSR ma narozdil od Colibri nebo Solo Pro 2 lepsi gyro - HL gyro. Pri otaceni stoji na miste, kdezto Solo Pro mi bud leti dopredu a nebo couva (je treba to korigovat cyklikou).
Solo Pro me stalo 55$ + posta. K tomu sem dokoupil 3 baterky, furu nahradnich dilu na skoro jeste jeden vrtas. A jediny co sem zatim znicil je prasklina na kabince (opraveno CA) a znicena hlavni hridel (ulomeny unasec listu rotoru). Rotorove listy a padlo jsem vyvazil, a je to 100 a 1. Skvela hracka na doma. Za bezvetri klidne i ven. Muzu uz mit tak 100 letu? Mozna vic.
Muzu vrele doporucit! Nak
Solo Pro me stalo 55$ + posta. K tomu sem dokoupil 3 baterky, furu nahradnich dilu na skoro jeste jeden vrtas. A jediny co sem zatim znicil je prasklina na kabince (opraveno CA) a znicena hlavni hridel (ulomeny unasec listu rotoru). Rotorove listy a padlo jsem vyvazil, a je to 100 a 1. Skvela hracka na doma. Za bezvetri klidne i ven. Muzu uz mit tak 100 letu? Mozna vic.
Nakadah píše:Mam dojem ze Blade mSR ma narozdil od Colibri nebo Solo Pro 2 lepsi gyro - HL gyro. Pri otaceni stoji na miste, kdezto Solo Pro mi bud leti dopredu a nebo couva (je treba to korigovat cyklikou).
a kde si ho kupi?
Já mám Colibri (základní deska beztak nese v mědi vyleptáno NINE EAGLES) a potvrzuju ,že ač visí na místě tak při bočení (vyrovnávácí vrtulka) opisuje celý stroj kružnici a ne ,že by se točil jen kolem svislý osy hlavního rotoru.Mám ještě Free spirita (koax) a ten funguje perfekně, za 59USD z hobbydaddy.com .Colibri jsem koupil u Telink.eu vysílačky jdou libovolně nabindovat s jakýmkoliv z těchto vrtulníčů.
Ja mám s Colibri V4.5 menší problémik. Stále uteká silne doľava. V podstate ešte sa my nepodarilo visieť na jednom mieste viacej ako pár sekúnd. Trimrovanie nepomohlo. Ked pozerám na dosku cykliky tak je po vytrimrovaní v rovine. Tiahla od serva sa bojím zdemontovať a skusiť to nastaviť mechanicky lebo nemám ako naspäť nasadiť gulové čapy. Aké náradie na ich demontáž a spätnú montáž používate?
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
armani píše:Aké náradie na ich demontáž a spätnú montáž používate?
Raz sa mi podarilo po tvrdom náraze do steny a následne o podlahu dosiahnuť stav, kedy ho nebolo možné vytrimovať a aj reakcie boli akési nevyspytateľné. Jedna "páka" s guľovými čapmi na liste rotoru bola pretočená o 180 stupňov! Takže stačilo odpojiť tiahla z guľových čapov, pretočiť a nacvaknúť v správnej polohe. A tu sa dostávam k odpovedi: ako náradie som použil prsty