Jaký větroň pro začátečníka
radian
Já mám tři modely - wild hawka, radiana a mustanga. Rozhodně nejhodnější z nich a nejpohodovější létání je s Radianem. Učil jsem se ale na wild hawkovi, ten vydrží rozhodně více držkopádů než radian.
Wild Hawk -> Radian -> P-51D Mustang BL
007hudy píše:tracy je krasne ero....mam ho uz 6 let a bez problemu.....
jinak co se toho kluka tyce tak zalezi jak je talentovanej:)
http://www.justinjee.com/
kdyz jsem videl justina tak jsem mel stochuti vse rozslapat a zacit se venovat jinemu konicku....
Jo tracynu jsem měl. Super autobus. Jediný éro, který je schopnej řídit člověk který nikdy nelítal, pokud nebude hrabat do výškovky. Já jsem jednou dokonce zapoměl nasadit vidličku do výškovky a pustil éro do vzduchu. Normál jsem motorem nastoupal a zjistil jsem to až když jsem chtěl trochu potlačit stoupání na motoru a ono nic. Normoš jsem to odlítal v kruzích až na zem. Ještě že nebyla termika....
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Tracy mi zatím čeká v krabici až na ní bude čas. Mám v plánu jí zmenšit vzepětí a udělat křidélka a klapky. Vím, že to asi nemá moc význam, ale chci si to vyzkoušet. Když to nebude fungovat, tak se vždycky dá postavit původní křídlo.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
Na klapky bych se asi vyprdnul. Zmenšit vzepětí + křidélka v pohodě. Kolega jí postavil zrovna tak a lítá pěkně. Dokonce je to i odolnější při úniku z termiky. ,,Neplápolaj,, tomu tak uši při ostřejším sestupu.... 
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Mne pripadá EasyStar originál ako najlepšia voľba, má to ale háčik -
Začiatočníkovi predajú asi vždy nejakú blbosť, tie sety slúžia na to aby sa výrobca/ predajca zbavil ležiakov ktoré nikto nechce.
Možno Beta 1400, videl som že je so strieďákom a s nejakým 2,4GHz vysielačom..
Ale aj tak by som radil zobrať originál EasyStar, ale BEZ VÝBAVY.
Dve servá a motor s reglom problém nie sú,
a rádio si môže kúpiť so slušným systémom ktorý bude používať aj neskôr, aby nemusel vyhodiť príjmače.
Takisto nejaké baterky a nabíjač, človek kúpi lepšie než nejaké setové. Začiatočníkovi by som radil 3s A123 1100mAh, vydržia...
Začiatočníkovi predajú asi vždy nejakú blbosť, tie sety slúžia na to aby sa výrobca/ predajca zbavil ležiakov ktoré nikto nechce.
Možno Beta 1400, videl som že je so strieďákom a s nejakým 2,4GHz vysielačom..
Ale aj tak by som radil zobrať originál EasyStar, ale BEZ VÝBAVY.
Dve servá a motor s reglom problém nie sú,
a rádio si môže kúpiť so slušným systémom ktorý bude používať aj neskôr, aby nemusel vyhodiť príjmače.
Takisto nejaké baterky a nabíjač, človek kúpi lepšie než nejaké setové. Začiatočníkovi by som radil 3s A123 1100mAh, vydržia...
Tleskač sice nejsem, ale Jan jo.
Já si do začátku koupil Elektrotrenéra a další výbavu jsem si poskládal sám: Rádio Optic 6 sport (ještě na 40MHz), nabíječ Raytronic C12 a výbavu letadla a vešel jsem se mezi sedm a osm tisíc.
Pokud by mě to přestalo bavit, tak bych všechno prodal na netu. Myslím že finanční ztráta by byla nižší než cena setu z Číny, který si z druhé ruky nikdo nekoupí. Nemluvě o tom, že pokud to člověka chytne, tak si stejně koupí lepší rádio a další výbavu a set mu zůstane doma ležet.
Já si do začátku koupil Elektrotrenéra a další výbavu jsem si poskládal sám: Rádio Optic 6 sport (ještě na 40MHz), nabíječ Raytronic C12 a výbavu letadla a vešel jsem se mezi sedm a osm tisíc.
Pokud by mě to přestalo bavit, tak bych všechno prodal na netu. Myslím že finanční ztráta by byla nižší než cena setu z Číny, který si z druhé ruky nikdo nekoupí. Nemluvě o tom, že pokud to člověka chytne, tak si stejně koupí lepší rádio a další výbavu a set mu zůstane doma ležet.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
inestice 7 az 8 tisic v dnesni dobe je pomerne velka....spis by jsem se priklonil bazarovemu kupu:)kdyz kouknu na bazar tak se tam da poridit vetrak s vybavenim za skoro cenu setoveho era:)a hlavne to lita a ma to nejakou kvalitu:)Ale to uz musi rozhodnout sam Jan Tleskač 
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
Kucí vy už jste všichni zapoměli význam slova začátečník,
Tedy - pravděpodobně netuší k čemu je regl, k čemu RX TX bánální záležitost jako je správné zapojení serv , může být pro začátečníka velký oříšek, a to nemluvím o instalaci táhel a pod. To vše násobeno nervozitou při každém startu - bo vůbec netuší jak se to chová a jak to řídit. Proto jednoznačně volím nějaký set , člověk z toho aspoň pochopí co a jak má fungovat a při výběru dalšího modelu už si bude jistější , bo už bude vědět kam to chce směrovat. Co k tomu dokoupit , jak to seřídit a uřídít, zapojit nebo opravit. Doporučuju tohle http://www.rcguru.cz/4st1480-m1-beta-14 ... less-d4521 za dva roky to může sklidem hodit do popelnice a jít do něčeho lepšího.
Tedy - pravděpodobně netuší k čemu je regl, k čemu RX TX bánální záležitost jako je správné zapojení serv , může být pro začátečníka velký oříšek, a to nemluvím o instalaci táhel a pod. To vše násobeno nervozitou při každém startu - bo vůbec netuší jak se to chová a jak to řídit. Proto jednoznačně volím nějaký set , člověk z toho aspoň pochopí co a jak má fungovat a při výběru dalšího modelu už si bude jistější , bo už bude vědět kam to chce směrovat. Co k tomu dokoupit , jak to seřídit a uřídít, zapojit nebo opravit. Doporučuju tohle http://www.rcguru.cz/4st1480-m1-beta-14 ... less-d4521 za dva roky to může sklidem hodit do popelnice a jít do něčeho lepšího.
BOSS8 píše:Doporučuju tohle http://www.rcguru.cz/4st1480-m1-beta-14 ... less-d4521 za dva roky to může sklidem hodit do popelnice a jít do něčeho lepšího.
To by byla škoda.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan