Heeelp! Zhorel uz druhý regulátor.
Heeelp! Zhorel uz druhý regulátor.
Mám neskutočný problém.V jeden deň mi zhoreli dva jednosmerné regulátory. Pripojil som baterku, po chvíli som zapol zapol vysielač.(napriek tomu, že sa to má opačne). Len čo sa chytil, motor začal ísť na plný plyn a z regulátora sa valil dym. O chvíľu som chcel lietať z druhým lietadlom. Chvíľu som lietal a zrazu vypadol motor. Po dosadnutí na zem tak isto začal ísť na plno. Regulácia nejde. Motor točí naplo a nedá sa vypnúť ani vypínačom. Obidva sú v háji. S lietadlami som predtým v pohode lietal. Každý bol napájaný inou baterkou. Prijímač prehadzujem ten istý AR 6200 + DX6i. Neviem si predstaviť ako by mohol prijímač odpaľovať regulátory.
Teraz sa bojím pripojiť ďalšie regulátor, že spraví to isté. Som z toho zúfalý. Prosím poraďte.
Teraz sa bojím pripojiť ďalšie regulátor, že spraví to isté. Som z toho zúfalý. Prosím poraďte.
To sú regulátory také citlivé na vlhkosť? Viem, že v elektronike sú na to citlivé zariadenia, kde je vysoké napätie(televízory).Nízke napätie by malo byť v pohode. Lietadlá mam na chate kde chodím na víkendy. To aby som si zo sebou brával regulátory.Na motor zrejme tiež nebude najlepšie pôsobiť vhkosť.
Vzdušná vlhkost se nakondenzuje při přechodu z hodně chladného prostředí do prostředí podstatně teplejšího. Než se teploty vyrovnají, tak jsou zkraty v elektronice velmi pravděpodobné. Pokud jsi šel z takto chladné místnosti létat ven, tak to kondenzační vlhkostí nebylo. To by Ti muselo do té elektroniky jedině napršet.Krtko6 píše:Lietadla boli v nevykurenej miestnosti. Bolo tam 10 stupňov. Je možné, že sa tam nakondenzuje vlhkosť?
Co třeba ten signálový kabel regulátoru testnout v jiném kanále přijímače, abys vyloučil závadu motorového kanálu? Nedostal ten přijímač nějakou ránu třeba po pádu? Jestli se stejná závada projevila na dvou regulátorech, tak je dobré hledat závadu před nimi, tedy v tom přijímači, případně vysílači. Dva spálené SS regly - alespoň máš dobrý důvod přejít na střídavé. Sice investice i do nového motoru, ale když už nový regl, tak to raději celý nový pohon, který bude kvalitou podstatně výše. JaHo
To Blurcak: byl jsi rychlejší
I květák je jen vycepované zelí
- elektromodely.com
Možnosť že sa nakondenzovala vlhkosť nie je vôbec vylúčená.
Vlhkosť ovplyvní spínanie fetov.. SS regl zhorí často na to že sa zopne brzda keď je zároveň zopnutý prúd do motora (čiže aj do nej do skratu), strieďáky regly sú ešte náchylnejšie.
Používam Plastik70, sprej - nastriekaný pod zmršťovačku, napríklad 3x.. vytvorí na elektronike nevodivý povlak (akoby lak). Ale existuje aj niečo na báze odpudzovania vody (Wet.Protect) čo ale vyskúšané nemám.
Vlhkosť ovplyvní spínanie fetov.. SS regl zhorí často na to že sa zopne brzda keď je zároveň zopnutý prúd do motora (čiže aj do nej do skratu), strieďáky regly sú ešte náchylnejšie.
Používam Plastik70, sprej - nastriekaný pod zmršťovačku, napríklad 3x.. vytvorí na elektronike nevodivý povlak (akoby lak). Ale existuje aj niečo na báze odpudzovania vody (Wet.Protect) čo ale vyskúšané nemám.
Možná je to blbost, ale nemohl sis radio a řpijímač nějakým omylem přepnout do zrychleného režimu a vysokého rozlišení, nevím jak se tomu říká u jiných výrobců ale třeba u mojí autíčkářské futaby je to HRS režim, zjednodušeně řečeno se tímhle dá bezpečně odpálit obyč analog servo a předpokládám že i regulátor který na to není stavěn by to nemusel rozchodit
nahoru může, dolů musí