Může se palivová hadička dotýkat válce?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
malvin

Může se palivová hadička dotýkat válce?

#1 Příspěvek od malvin »

Platí nějaké zásady pro vedení palivové hadičky kolem lože a samotného motoru do karburátoru? Předpokládám, že by hadička měla být co nejkratší, bez zlomů a neměla by se dotýkat bloku motoru, válce a asi ani karburátoru.
V mé instalaci se ale vždy něčeho dotýká. Vadí to? Nevadí? Řeší se to nějak, například přichycením hadičky tak, aby se nedotýkala. Jakou teplotu vůbec silikon vydrží a jakou teplotu má blok motoru?
Nasazená hadička na trubičce nádrže nebo karburátoru se pak jistí, např. stahovací páskou, nebo není potřeba?
Je to můj první spalovák a tyhle věci jsem nikde nenašel. Díky
DX6i, AXN FloaterJet, SIG Smith MiniPlane
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Teplotu naprosto s přehledem vydrží -ale aby se třeba neprodřela -jinak v poho. :wink:
malvin

#3 Příspěvek od malvin »

Díky, to mi usnadní život. Jistíš nečím hadičku po nasazení? Nebo ji jenom narazíš? M.
Limetkka
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Limetkka »

Ahoj, já hadičky vždy jen nasazuji a nidky se mi nestalo, že by upadla. Vůbec si s tím nelámej hlavu :wink:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Pokud ma trubka na kterou nasazujes silikon hadici ozub, tak se to samo nikdy nesunda. Na nadrzovy trubky, kde je jen hladka roura kapnu na konec dobre rozlitou kapku cinu ktera se chova jako ten ozub.
Silikonova roura se pouziva na tesneni vyfuku u metylaku s mufflery ci ladenejma rourama. Tam jsou teploty hodne vysoky a silikon to jako tesnici krouzek vydrzi docela dlouho. Pokud je silikonova trubka pouzita na spoj kolinka a vyfuku tak mi vydrzi asi pul sezony, hadice kde na ni muzou primo spaliny se pomalu vypaluje a zevnitr ubyva.
Jirka
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od sharkcom »

Já v místě průchodu přepážkou a třeba i v místě dotyku s válcem na hadičku nasazuju smršťovací bužírku. Ona se ta silikonová dokáže velice rychle prodřít.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
malvin

#7 Příspěvek od malvin »

sharkcom píše:Já v místě průchodu přepážkou a třeba i v místě dotyku s válcem na hadičku nasazuju smršťovací bužírku. Ona se ta silikonová dokáže velice rychle prodřít.

Víš, že mě včera tohle řešení také napadlo? Jen jsem si říkal, že ta bužírka bude na otěr více nachýlná než silikon pod ní. Tak to asi není pravda.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sharkcom »

Vůbec ne. Zatím se nestalo, že by se prodřela. Silikonová hadička, pokud bude vlivem vibrací kmitat, se ti dokáže prodřít za pár letů.
malvin

#9 Příspěvek od malvin »

Tu bužírku smrskneš, nebo ji necháváš volně?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Dle mě zasmrštit -ale možná se mýlím..
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sharkcom »

Smrštím a to nejlépe v požadovaném ohybu. Drží to tvar a hadička se při ohybu nezmáčkne. A nemusíš se bát, že by to teplo poškodilo silikonovou hadičku. Vydrží podstatně víc.
Buckeye-Blitz

#12 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Doporučuji dávat pozor na hadičky, které jsou dodávány spolu s umělohmotnými nádržemi různých objemů (nádrže mají např. fialové, modré, červené "hrdla" podle objemu). Má být na ně nasazeno bimbátko. Bohužel jsem zjistil, že jde o hmotu, která zjevně působením paliva v nádrži bobtná a v důsledku vibrací se hadička snadno uvolní z mosazné trubky. Takže do nádrže dávat jen silikonovou hadičku koupenou extra. Na těch dodávaných spolu s nádrží je markantní tenká stěna hadičky ve srovnání se silikonovou.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“