pomoc chudákovi začátečníkovi

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pkotatko »

Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
nopino

re: www.rchelipohotovost.cz

#17 Příspěvek od nopino »

jojo taky to tak vidím, díky
zablabla

Re: re: opr

#18 Příspěvek od zablabla »

nopino píše:.......... ale co se týče lítání není to stejně schopen otestovat (lítá mód 1, já mám nastavenej mód 2)..........

no nevím, já to měl taky tak, a když mi předávali vrtulník, tak si vysílač nastavili na mod 1, seřídili, zaviseli předvedli a pak mi to předělali na mod 2. Helina se chová stejně a je to práce tak cca na 5 minut ( platí pro Futabu - na Spektru, tam je to komplikovanější, ale jde to taky).

Jinak pokud máš Phoenixe, dá se lítat online na internetu, a když tam někoho odlovíš tak Ti může poradit taky. Ty vrtulníky se tam chovají vcelku shodně s realitou (tréningový kříž si můžeš navolit taky) , takže bys pak nemusel mít v reálu takové problémy.....
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
nopino

#19 Příspěvek od nopino »

jasná věc, ale jako člověk technického rázu bych rád chápal souvislosti a tušil co co dělá - nechci mít heli jako bloncku na 6 minut zábavy a pak zase za tejden :P
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pkotatko »

Tento názor chválím. I když tou blonckou taky neopovrhnu :D
Petr Novotný tě vezme na kabel a naučí lítat. Problém vidím v tom, že asi nebude mít moc čas ti vysvětlovat souvislosti. To je na delší dobu. Pokecat si o tom opravdu třeba někde na letišti.
Sedni do letadla a přijeď, dáme řeč a lítat se tady taky dá. :D :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
nopino

Re: pkotatko

#21 Příspěvek od nopino »

aha, to já si myslel, že ten podpis (lokalita) je vtip.... asi letos nepřiletím, došla dovolená :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od psena »

Na netu je vsechno, jen to najdi a snaz se pochopit, me jako prumerne zdatnemu PC uzivateli s prumernym IQ to trvalo cca 2-4 tydny.
Hodne je toho uvedenyho tady na foru, proste jen cti, divej se na videa (helifreak.com)
Pro litani samozrejme simualtor.
Osobni setkani je samozrejme lepsi a predevsim rychlejsi, ale je uz jaksi mimo sezonu, ted si uz jdem jen rychle zalitat. Na letisti by se me v takove kose nechtelo nic nastavovat.
To stejny plati o davani heliny po crashu do servisu... vem si ji do ruky a divej se jak funguje, vymena dilu je vetsinou jednoducha sroubkovani je intuitivni. Kdybych ja daval heli do servisu tak jsem uz tak o 50tis chudsi :D
zablabla

#23 Příspěvek od zablabla »

nopino píše:jasná věc, ale jako člověk technického rázu bych rád chápal souvislosti a tušil co co dělá - nechci mít heli jako bloncku na 6 minut zábavy a pak zase za tejden :P

no fajn, takže ted by ses měl do toho nějak smysluplně vlomit. Snad máš toho minititana i s návodem na stavbu, když ne, tak by bylo dobré si ho sehnat, už jenom kvůli pravděpodobné potřebě ND. Jinak kromě návodu na stavbu tam určitě bude postup na nastavení. Pozornou četbou bych na Tvém místě asi začal. Co Ti nebude jasné, ptej se určitě Ti tu někdo odpoví. Jinak dost věcí už se tu mlelo. Témata k nastavení gyra nebo cykliky u T- rex 250 jsou celkem podrobná a zatím živá.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Mikelo

#24 Příspěvek od Mikelo »

Už mu nedělejte v palici zmatek. Až na vyjímky v těch moudrých radách nic konkrétního není. Prostě potřebuje někoho zkušeného, kdo se na mašinu osobně mrkne a zalíne ji a taky poradí s provozem. Na obecné věci modelářského provozu to ani nemusí být vrtulníkář.
Takhle si každý přisadí svou moudrost, ale komplexně nic a to je právě to co je potřeba. Chudák začátečník nejprve ani neví na co se má zeptat.
Chce to hledat aspoň na webu modelářské kluby v Práglu a kontaktovat je. Na obchodníky bych moc nespoléhal ani na heliškolu.
nopino

Re: Mikelo

#25 Příspěvek od nopino »

jojo to je přesně ono, taky to tak vidím.

díky moc všem za názory i rady
OPR
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od OPR »

Mikelo píše:......Na obchodníky bych moc nespoléhal ani na heliškolu.

Souhlasím. 8)

Hliškolu bych nechal až na dobu pozdější....
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“