Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdekar

#901 Příspěvek od zdekar »

Tak můžeš zkusit napsat jim na nějakou poštovní centrálu v tom Dietzenbachu, co se děje se zásilkou č. ... že podle track & trace se to tam zaseklo. Uvidíš co ti odpoví. Nebo pak napsat do HobbyCity, aby to dohledali kde to skončilo. Na prověření maj myslím pak dalších 60 dní. Pokud se to v té době nenajde, tak by ti měli poslat balík znovu.

EDIT: Pokud to odeslali toho 16.9., tak to ještě 45 dní není. Takže než budeš psát do HC, tak ještě chvíli počkej. Ale ten Dietzenbach zkusit můžeš.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Trias

#902 Příspěvek od Trias »

má někdo rekordní dobu naskladnění? já čekám zatím 70 dní na 2 ND(obj. plac.).Skladem už nemaj pro mě skoro nic ale naštěstí mě to zatím neomezuje.
krtek2k

#903 Příspěvek od krtek2k »

já teď objednal minulou sobotu, v úterý to poslali, až další sobotu to naskočilo na hkpost, a možná to v pondělí opustí hongkong. Registered airmail. Kdykoliv jsem zkusil air parcel, vždycky to zdrželi celníci, zdrželi někomu airmail?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#904 Příspěvek od pokemon »

krtek2k píše:já teď objednal minulou sobotu, v úterý to poslali, až další sobotu to naskočilo na hkpost, a možná to v pondělí opustí hongkong. Registered airmail. Kdykoliv jsem zkusil air parcel, vždycky to zdrželi celníci, zdrželi někomu airmail?

Nebejt tech blbejch celniku a jejich nevereni,ze balik vysel max na 200 dolaru,tak od prevedeni penez do doruceni baliku je jenom max. 5 dni
Ted zadrzujou vsechny baliky a nechavaji si posilat vypisy z paypalu co kolik stalo.
Jestly se to nekomu bude hodit,tak tohle je mejl na celniky kam posilam screen vypisu z paypalu a ani necekam na dopis od tech vydriduchu z celnice. sklad.praha120@cpost.cz
jakmile se mi ve sledovani baliku obevi,ze balik zadrzuje celnice a ceka na soucinost s adresatem,tak hned kopiruji screen z obrazovky paypalu a posilam.usetrite si nejaky 3 dny nez vam dojde dopis.
SuperMUF

#905 Příspěvek od SuperMUF »

pokemon píše:...
jakmile se mi ve sledovani baliku obevi,ze balik zadrzuje celnice a ceka na soucinost s adresatem,tak hned kopiruji screen z obrazovky paypalu a posilam.usetrite si nejaky 3 dny nez vam dojde dopis.

a co ty jejich šílený kody ... vždycky když posílám email tak až a základě dopisů aby tam byl v předmětu ten přiblblý kod ve tvaru : B12860910_I1751xxxxx489/19 ; CP82xxxx364HK

nebo mi chceě říct že opravdu jakmile na tracingu objevíš zmíňku o "...součinnosti..." tak jim okamžitě posíláš email kde je uvedeno jen číslo zásilky ve tvaru CP82xxxx364HK a výpis z PayPalu a to jim stačí a urychlíš to tím ? to by bylo fajne protože by se daly ušetřit 2-3 dny ... jen mám obavy že úřadní šimlík na celnici to takto jednoduše nepřipustí ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#906 Příspěvek od pokemon »

SuperMUF píše:
pokemon píše:...

a co ty jejich šílený kody ... vždycky když posílám email tak až a základě dopisů aby tam byl v předmětu ten přiblblý kod ve tvaru : B12860910_I1751xxxxx489/19 ; CP82xxxx364HK

nebo mi chceě říct že opravdu jakmile na tracingu objevíš zmíňku o "...součinnosti..." tak jim okamžitě posíláš email kde je uvedeno jen číslo zásilky ve tvaru CP82xxxx364HK a výpis z PayPalu a to jim stačí a urychlíš to tím ? to by bylo fajne protože by se daly ušetřit 2-3 dny ... jen mám obavy že úřadní šimlík na celnici to takto jednoduše nepřipustí ...

Jojoj,presne tak,kdyz se obevi na sledovani baliku obevi ze ho celnici drzi,tak do mejla v predmetu dam cislo baliku a do prilohy poslu foto ze screenu.Jednou jsem to tedy posilal natrikrat,protoze to bylo poprvy a nevedel jsem co mam delat,tak jsem jim posilal ruzny kraviny a v poslednim dopise jsem byl uz sprosty a vyhrozoval,ze si pro ten balik prijedu osobne a ze mi zaplati cestu s tim spojenou a dalsi vydaje ajko usly zisk z prace atd.
A hned ten den balik poslaly dal a rano doma zvonila postacka s balikem.Teda nekdo se na nem prosel,ale to uz neovlivnim-lidi jsou prasata.
pajoo

#907 Příspěvek od pajoo »

Tak jsem napsal do Dietzenbachu. Odpovědí mi bylo, že zahájit "investigation" může jen odesílatel. Tak pro všechny komu by se to nedejbože stalo. Pište rovnou HK.
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#908 Příspěvek od pokemon »

pajoo píše:Tak jsem napsal do Dietzenbachu. Odpovědí mi bylo, že zahájit "investigation" může jen odesílatel. Tak pro všechny komu by se to nedejbože stalo. Pište rovnou HK.

Nenapadlo te,ze toho maji ted pred vanocema hodne? a proste ten tvuj balik neni EMS a bude to trvat dlouho?Loni napriklad cesta z hong kongu trval pred vanocemi skoro dva mesice.maji to i v podminkach dopravy napsane na HC,ze cesta muze trvat i 60 dni.Takze bych spise cekal nez rozjizdel nejake vysetrovani a pridelaval starosti jinym.

TRPELIVOST,TRPELIVOST,TRPELIVOST
pajoo

#909 Příspěvek od pajoo »

Tak to mě tedy dva měsíce před vánocema fakt nenapadlo........
Drondys

#910 Příspěvek od Drondys »

Postage Table
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postageTable.asp

EMS Express : 3-4 Days transit time. (Incl. Tracking + Registration)
Air Parcel : 6-21 Days transit time. (Incl. Registration)
Air Mail : 6-39 Days transit time.

FAQ
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/faq.asp

My parcel has not arrived!

We can understand the frustration associated with a late parcel.
A late parcel could be the result of any number of reasons within the either countries postal system. The usual delivery time for a Standard Air Mail item is 10-30 days and an EMS item is 3-6 days. Please understand that we have no control over customs or your countries postal system.

BEFORE you contact us regarding a late parcel, please check with your local post office. In most cases parcels that do not arrive at your home are waiting for you at the post office for collection.

U něj na místní poště to nečeká. Visí to v Dietzenbachu. Od 16.9. kdy to bylo podáno na poštu už je to 42 dnů, a to je podle aktuálně platných podmínek HobbyKingu příliš dlouho. Kontakt do Dietzenbachu zkusil, ale odpověděli mu, že to může vyřizovat jen odesílatel a tak mu nezbývá než kontaktovat v této věci HobbyKing ať zjistí v čem je problém. :wink:

PS: Zrovna včera 26.10.2010 mi dorazil z HobbyKingu balíček se zbožím, které jsem si objednal a zaplatil 14.10.2010 s volbou International (Registered) Air Mail. Od okamžiku zaplacení až po doručení to trvalo 12 dnů.
mamoulian

#911 Příspěvek od mamoulian »

Já si minulou středu objednával pár drobností v RC711 a dnes to bez problémů dorazilo.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
pajoo

#912 Příspěvek od pajoo »

Drondys děkuji za vyčerpávající shrnutí, snad je to teď naprosto jasný každýmu.

Pro doplnění: balíček váží 500g, a cena byla 59 dolarů.
Asi se budu muset smířit s tím, že je 59 ďolíků v nenávratnu
Drondys

#913 Příspěvek od Drondys »

pajoo píše:Pro doplnění: balíček váží 500g, a cena byla 59 dolarů.
Asi se budu muset smířit s tím, že je 59 ďolíků v nenávratnu

To je nesmysl. Kontaktuj HobbyKing a oni mohou požádat Dietzenbach o informaci o důvodech zadržení zásilky nebo kam to z Dietzenbachu předali dál. Možná, že v tomto případě došlo k nějaké chybě, nesprávně vyplněná průvodka nebo kdoví co jiného. Úřední šiml zahýkal a zásilku možná zadrželi. Neházej předčasně "flintu do žita". :wink:
holda29
Kontaktovat uživatele:

#914 Příspěvek od holda29 »

Maly balicek z 26.10. uz mam v rukou, ale na balik z 18.10. porad cekam.
Zajimavy, podle trackinglu ten balicek ani neodesel z Asie, ten druhy zato hnije na celnici grrr...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#915 Příspěvek od corsair »

holda29 píše:Maly balicek z 26.10. uz mam v rukou, ale na balik z 18.10. porad cekam.
Zajimavy, podle trackinglu ten balicek ani neodesel z Asie, ten druhy zato hnije na celnici grrr...
Čéče na to,že chtěj kluci celnický stávkovat za lepší/stejné platy , tak na můj vkus jsou nějaký netahavý, tři dny balík na celnici a furt se nehnul
edit: tak se to hnulo,a už to vezouuuuuuuuuuuuuu
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“