Maketovy vyfuk
Maketovy vyfuk
Ahojte, chcel by som sa spytat, ci niekto nema skusenosti s vlastnou vyrobou maketovych vyfukov. Mam motor 12,5 cm3 TowerHobbies a potrebujem si vyrobit maketovy vyfuk, ktory sa mi zmesti pod kapotaz. Len objem vyfuku bude mensi ako povodny dodany vyfuk k motoru a potrebujem vediet aky priemer by mala mat trubka vychadzajuca z noveho vyfuku. Objem povodneho vyfuku je 220 ml a novy by bol cca 150 ml. Neviete niekto prosim vas aky by mal byt ten pomer objemu vyfuku k priemeru otvoru, ktory vychadza z neho? Prip. este v zavislosti od objemu motora? Lebo jeden robeny vyfuk som tam uz dal, ale nejde mi to s nim dobre. Vdaka
- RC-FLYINGTEAM
Nedávno sem se ptal ve Vyškově jednoho pilota na použitý výfuk.říkal že ho vlastnoručně udělal a dělal ho vícekrát ,než přišel na správný tvar. Z jeho vyprávění si pamatuji hlavně jedno výfuk je hlavně laborování s tvarem a i výstupní trubicí. Takže když bych já osobně musel dělat výfuk tak by jsem zkusil výstupní trubku o stejném průměru jako ta originální a pak zkoušet, zkoušet, zkoušet
PS:nikdy jsem výfuk nedělal takže jeto jen teorie a rad se dozvím něco dalšího o této problematice.
PS:nikdy jsem výfuk nedělal takže jeto jen teorie a rad se dozvím něco dalšího o této problematice.
- RC-FLYINGTEAM
A ještě: možná bych dal věčí průměr výstupní trubky,protože si zmenšil obsah výfuku.To bude mít určitě vliv na tlakování nádrže což nebude zrovna k lepšímu. Další detail bych dal na umístnění vstupního otvoru který by neměl být uprostřed trubky (u expanzní ho výfuku ve tvaru hrníček) protože by mohla vznikat nežádoucí nárazová vlna zpátky do motoru. A další věc při zmenšení výfuku:bude to hodně řvát ,což by mohlo někomu vadit!
- RC-FLYINGTEAM
Díval sem se na ten výfuk a popravdě nevím co ti napsat. Je skutečně atypický. Skus popsat jak se ti jeví chod motoru: udušený nebo to dostane obrátky na rovný let a při kolmé poloze to chcípá a nereaguje to na otevírání jehli? Jestli je to tak, tak skus nasadit na výstupní trubičko silikonovou hadičku a tu trošku stáhnout abys zvýšil tlak ve výfuku. Ale jak sem jiš napsal jeto jen teorie. A předpokládám že ten motor běžel s originálním výfukem.
Jasne, zabeh bol s original vyfukom, ale tam som neskusal nejake prechody, min. otacky a pod. S tymto to nedrzi min. otacky...postupne klesaju az zdochne uplne, pri prechodoch na vyssie otacky sa zahlcuje a ked ho ako tak doladim, tak potom pri dalsim nastartovani sa sprava zase uplne inak a musim s nim znova laborovat. Ale teraz som vyrobil novy z normalneho plechu, lebo mam pocit ze tento hlinikovy mi dobre netesni (hlinik nesiel dobre klasicky zvarit, tak som tam dal lepidlo na kov, ale to asi dobre nedrzi), tak uvidim, co to povie teraz. Ale aj tak dik, budem potom skusat menit ten priemer vystupneho otvoru.