Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Většinou se orientuju podle ceny a Air Parcel bývá nejlevnější. Když jsem to jednou chtěl poslat přes EMS tak to byl pěkný ranec skoro polovina ceny objednávky.
dandik182 píše:cim si to nechavate poslat ze to mate tak rychly?? EMS? air parcel? nebo air mail?
EMS Express : 3-4 Days transit time. Air Parcel : 6-21 Days transit time.(Incl. Registration) Air Mail : 6-39 Days transit time.
Ve skutečnosti se ty horní hranice doby tranzitu do EU prakticky skoro nevyskytují a i u těch nejlevnějších způsobů dopravy to chodí dost rychle. EMS skoro nikdo nepoužívá, protože je do děsně drahé. Většina lidí se řídí cenou a u lehkých balíků cca do 1.5 Kg je nejlevnější Air Mail a u těch těžších pak Air Parcel.
Jinak při objednávce HC zboží z Německa tj. z DE Warehouse je poštovné jednotné
DPD 4-7 Days 0-3kg (Germany to Czech Rep.)$13.79 a zatím bohužel není možné si objednat z DE Warehouse zboží nad 3 Kg.
Já všem tak závidím jak jim to chodí rychle. Můj první balíček byl přijat na poštu 16.9. Poslední info který je ve sledování zásilky je: Mon 04.10.2010 17:18 Completion of postal customs clearance Swiss Post Dietzenbach T. To už je čtrnáct dnů někde na poště v Německu. Začínám mít pocit, že si tam nějakej němčour dělá jiskřičky mýma lipolkama. Nebo už je vesele prohání v nějakým modelu.
Netuší někdo kde je problém?
Těžko říct kde je problém. Pokud jsi to měl "registered" tak ti to musí hobbyking dohledat kde se to ztratilo a případně poslat nový balíček. Ale doba na doručení zásilky od odeslání je tuším 45 nebo 60 dnů.
Takže musíš zatím čekat a pokud to ani po těch 45 dnech nepřijde, tak jim napsat, aby to prověřili.
Kucí, buďte trpělivý, vždyť ty naši žlutí kamarádi lítaj až se potkávaj ve dveřích a nestačí taknovat letadlo. Prej ale udělaj příští rok do Čech potrubní poštu....
Ach jo, stále čekám. Zboží jsem objednal a zaplatil 14.9 na poště to zaregistrovali 16.9, dorazilo do Dietzenbachu 4.10 a od té doby nic, stále čekám. Dle sledování to leží v tom Dietzenbachu. Už mě to nebaví. Co by jste dělali?