Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Sali

#916 Příspěvek od Sali »

Tak dik :(
Sali
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od pkotatko »

Penax píše:
krtek2k píše:Ani bych neřekl, já se vždycky nejvíc posunu přes zimu, kdy chtě nechtě musím své heli-potřeby ukájet na simulátoru, na jaře se pak nestačím divit co už zalítám , fakt.. všechno má svý

Tak to me prozrad jak to delas. Ja co zalitam na simu, tak do realu neprenesu ani nahodou. Mam takovej strach, ze jenom visim a poletuji z leva do prava. Mel jsem dva pady a kazdy pres 1000,- Kc. Mam to stale pred ocima a dekuji za kazdou zavisenou baterku.

S tímhle problémem se potýkáme všichni. Na simu to jde, člověk si je naprosto jistý a v reálu se to bojí dát. Zaplať si hodinu v heliškole na kabelu. To pomůže. Je to o psychice. Na kabelu si zkusíš to co umíš na simu a dostaneš sebevědomí. Pak to půjde daleko lépe a rychleji. Opravdu stačí jedna, dvě hoďky lítání "pod dozorem" a budeš překvapenej jak tě to nakopne. Ve finále zjistíš, že jsi ušetřil za ND :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Penax

#918 Příspěvek od Penax »

JJ na kabelu me ucil Psena viset abych si zkusil co to opravdu dela.Piruetu jsem se zase naucil diky Prtkovi. Rekl, nic na tom neni a ja mu v ten okamzik uveril. Byla to moje slaba chvilka, ale od te doby se nebojim motat. Ten kabel neni spatnej. Na jare poprosim Psenu aby mi pomohl. Ale chci to uz radeji se svou 450-satkou.
Abych za hodinu v heli skole dal 700,- na to bych tedy opravdu nemel. Tolik nevydelam ani za celej den v praci.
http://www.rchelischool.com/?kam=stredcz.html
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#919 Příspěvek od pkotatko »

Finanční stránka je věc jiná, bohužel.
Já jsem právě u Petra byl a můžu říci že mi to hodně dalo. Byl jsem u něj na vis, osmičky a první přemety a výkruty. Vždycky po hodině. Dalo mi to tenkrát strašně moc. Nejen, že jsem se naučil požadované a pak to v reálu se svou helinou dal bez problému, ale těch rad co jsem si tam vyslechl, to byl velký přínos. Jak lítat, jak umístit obrat do prostoru atd.
Není to jen o tom kabelu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od psena »

Sali píše:Tak dik :(

Promin, nejak jsem prehlidl.
Ja pouzivam Savox 0253 nebo 0257 je to idealni nahrada, protoze se jedna o stejny serva jak Align 410 a 410M.
Dalsi varinaty jsou samo i HD 1810 na HK 10usd co je super cena, ale overeny je nemam.
Vyborny by byly Futaby, ale ty jsou pro me drahy, treba az budu mit padat :D
Sali

#921 Příspěvek od Sali »

Psena-Ja dik ale myslim,ze od me otazky psalo prispevek vic borcu. :(
Sali
peko.cz

#922 Příspěvek od peko.cz »

Penax píše:
krtek2k píše:Ani bych neřekl, já se vždycky nejvíc posunu přes zimu, kdy chtě nechtě musím své heli-potřeby ukájet na simulátoru, na jaře se pak nestačím divit co už zalítám , fakt.. všechno má svý

Tak to me prozrad jak to delas. Ja co zalitam na simu, tak do realu neprenesu ani nahodou. Mam takovej strach, ze jenom visim a poletuji z leva do prava. Mel jsem dva pady a kazdy pres 1000,- Kc. Mam to stale pred ocima a dekuji za kazdou zavisenou baterku.

Záleží taky ny systému tréninku :D Já to dělám tak, že natrénuju nějakej prvek (třeba v září 2010 jsem začal konečně lítat ocasem napřed). Až mám pocit že to ho umím tak, že se dostanu z každé šlamastyky, tak ho jdu zkusit do reálu. Tam je to o ničem jiném, takže se vrátím večer na SIM a zkouším znovu. A pokud možno druhý den znovu. Protože u toho většinou trošku degustuju (víno), tak se reakce zpomalují, a tudíž v reálu to musí být zákonitě vždycky lepší :!: Jeden prvek zkouším tak max. 3-5 dokola a potom jiný, abych se neunavil, resp. aby nepřišel stereotyp.

Ty bys mohl teď začít dělat ty přesuny, které slouží jako nácvik na osmičky. A hlavně polohy 0-45-90-135-180-atd.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
error414
Kontaktovat uživatele:

#923 Příspěvek od error414 »

Sali píše:Psena-Ja dik ale myslim,ze od me otazky psalo prispevek vic borcu. :(

ona se ta otazka fakt ztratila, musel jsem ji dohledat zpetne.

pokud vim tak se litaji na slatine na trexu 3 druhy serv.

1. origo align serva co jsou v setu
2. jak psal psana Savox 0253 nebo 0257 tusim ze je rozdil v prevodech plast/kov
3. tem servum rikaji myslim laguny nebo modrasci. jsou to nejaka levna serva z brnenskeho obchodu za 55Kc :D

jinak ja mel na MT serva C1016 ale menim je za savoxy 0257.
Logo 600 + spirit
error414
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od error414 »

peko.cz píše:
Penax píše:

Záleží taky ny systému tréninku :D Já to dělám tak, že natrénuju nějakej prvek (třeba v září 2010 jsem začal konečně lítat ocasem napřed). Až mám pocit že to ho umím tak, že se dostanu z každé šlamastyky, tak ho jdu zkusit do reálu. Tam je to o ničem jiném, takže se vrátím večer na SIM a zkouším znovu. A pokud možno druhý den znovu. Protože u toho většinou trošku degustuju (víno), tak se reakce zpomalují, a tudíž v reálu to musí být zákonitě vždycky lepší :!: Jeden prvek zkouším tak max. 3-5 dokola a potom jiný, abych se neunavil, resp. aby nepřišel stereotyp.

Ty bys mohl teď začít dělat ty přesuny, které slouží jako nácvik na osmičky. A hlavně polohy 0-45-90-135-180-atd.

jj ten stereotyp je svina, ja se ucil viset cumakem hore kolama cumakem k sobe a po 20 minutach takoveho viseni sem nebyl schopen zaviset cumakem k sobe v normalni poloze, hrozne se me to pletlo.
Logo 600 + spirit
Digis
Kontaktovat uživatele:

#925 Příspěvek od Digis »

Aktualizovaná rubrika O nás, tak se koukněte a konstruktivní připomínky mi napište.
prtka
Kontaktovat uživatele:

#926 Příspěvek od prtka »

to - Penax. Myslím , že nadešel tvůj velký den. Přišlo to. Máš to u mě.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Digis
Kontaktovat uživatele:

#927 Příspěvek od Digis »

U mě teď nastala paradoxní situace, jak jsem posledních 14 dní chodil cvičit jen na letiště a ne na simulátor, tak v ovládání reálnýho modelu jsem daleko jistější než simulátoru. S vrťasem si poletuju dopředu a dozadu, sednu si na koberec a jsem v pohodě a v simu ani náhodou. Musím se hold naučit v simu viset, když už to v reálu zvládám :lol:
prtka
Kontaktovat uživatele:

#928 Příspěvek od prtka »

Šetři síly na zítra. Bude počasí na visení.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Penax

#929 Příspěvek od Penax »

Digis píše:....Musím se hold naučit v simu viset, když už to v reálu zvládám :lol:

He,he moooooooc vtipny. :lol: :lol: :lol:
To me do smichu moc neni. 550-satka stale v Helimanii a samozrejme s ni i vysilac. Doufam,ze to do jara stihnou. Dosli mi baterky z HK,tak je dam na Storage.

To Digis:
O nas , dobry.
Naposledy upravil(a) Penax dne úte 05.10.2010 21:49, celkem upraveno 2 x.
UCH

#930 Příspěvek od UCH »

Sakra a já jsem zítra celej den v práci.. :)
Jinak s tím podpisem je to dobrej nápad Pseno. Kdy přijedeš?
HK 600 GT, HK 500 GT, T-rex 600, Maketa MD 530 na sračku, Hornet X3D-nikdy víc..DX7Kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti...tak tohle všechno je už minulost...[url=http://www.helimaniacs.cz][img]http://www.helimaniacs.cz/logo.jpg[/img][/url]
Zamčeno

Zpět na „Kluby“