Elite

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cernos
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od cernos »

Ahoj, jak jsem psal v SZ mě se velmi osvědčila kombinace s motorem Turnigy2836 Brushless Outrunner 1000kv, reglem TURNIGY Plush 30amp Speed Controller a vrtulí 10x4,7. Větší vrtuli 11x4,7 zkusím snad odpoledne s větším 40A reglem a dám sem maximální odběr (ale myslím si že i na větší vrtuli bude stačit ta 30ka).

Jinak bych si dovolil odcitovat slova Doktora, který mi velmi ochotně poradil s RC konfigurací:
osobně bych volil TGY 2836-1000 + vrtuli GWS 9/5 HD
h4wk3y

#212 Příspěvek od h4wk3y »

jeste prosim te, kolik mas s touhle konfiguraci letovou hmotnost? a kolik bez baterie?
Diky
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Jirak »

Letovka včetně aku ti vyjde ~750g, takže z HC ber Turnigy s hmotností ~70-80g, příkon stačí do 300W. Zmiňovaný Turnigy2836 je rozhodně dobrá volba, mám ho použitý v jiném éru a spokojenost.
pilnic

#214 Příspěvek od pilnic »

H4: dobrá koupě! No ale jestli to je uplně tvoje první éro, tak budeš muset být hodně šikovný, abysi z toho neměl permanentní sekanou....
V.A. stánek byl včera pěkně v obležení, chtěl jsem s pány prohodit pár slov, ale neměl jsem šanci se k nim v rozumném čase propracovat... dcerka mě táhla dál...
Jinak motor se řešil ještě tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... sc&start=0
Ale doporučený Turnigy bude určitě ok.
Tak dej vědět cos vybral a jak to lítá! Držím palce :)
Minimag Multiplex - RAY 2836/08
ELITE VA models - AXI 2217/16
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
cernos
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od cernos »

h4wk3y píše:jeste prosim te, kolik mas s touhle konfiguraci letovou hmotnost? a kolik bez baterie?
Diky

Letovka s baterií ZIPPY FlightMax 1800mAh mám 680g, bez baterie 540g. Váženo obyčejným mincířem z DX.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Jirak »

pilnic píše:V.A. stánek byl včera pěkně v obležení, chtěl jsem s pány prohodit pár slov, ale neměl jsem šanci se k nim v rozumném čase propracovat...

Na MH jsem zastavil dnes ráno a naopak u stánku VA bylo naprosto prázdno, takže jsem prohodil více než jen pár slov ;)) Úpřímně, byl to jeden z mála stánku věnovaný modelářství a letadlům. Vydat se na MH a být fanda vrtulníčků/autíček nebo nezničitelných nožů, určitě bych odcházel spokojen ...
h4wk3y

#217 Příspěvek od h4wk3y »

vidim to stejne... noze a cinske mikrovrtulnicky, mikrovrtulnicky v kufrikach, mikrovrtulnicky v oleji, mikrovrtulnicky s cibulkou.... :D :D :D

Je to moje prvni letadlo :D, ale rychle se ucim a bude to v pohode...

Kdyz jsem kupoval vrtulnik, tak me v modelarske prodejne ukecali, abych si koupil ten dvourotorovej (dva rotory nad sebou), ze klasickej nezvladnu, a me uz druhy den nebavil, protoze jsem s nim docela slusne umel :D...

Takze ted jsem se nenechal odradit, nakoupim hodne lepidla pujdu na to :D...

Dobre jsem si s panem na stanku VA models pokecal... Puvodne jsem chtel Unique od MS Compositu, kvuli penezum, ale je mensi, tak jsem sel k VA pro Runnera a po rozhovoru s panem a po tom, co mi dal Elita do ruky, bylo jasno :D...

Kluci a chlapi, kdyz vezmu ten Turnigy 2836, Turnigy plush 40amp regl a serva HXT900, tak neprezenu to vahove s Zippynou Flightmax 2200mAh 20C?

A prosim Vas, jaky vsechny druhy lepidel jsou nutne na sestaveni letadla, a jake mnozstvi cca - abych byl na stavbu pripraven...

A na vyztuhy podle doporuceni koupim kevlarove pasky 5x1mm, snad budou OK.

Jooo a jen pro jistotu, ten motrek ma mit 1000kV, ze?

A jeste posledni vec, mam vzit regl TGY Plush 40A nebo Mystery 40A Blue series?

Diky
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Jirak »

h4wk3y píše:neprezenu to vahove s Zippynou Flightmax 2200mAh 20C?

ne

h4wk3y píše:jaky vsechny druhy lepidel jsou nutne na sestaveni letadla

CA střední nebo řídké případně oboje + LA tmel/UHU Por na EPP + Purex na zalití podvazku

h4wk3y píše:A na vyztuhy podle doporuceni koupim kevlarove pasky 5x1mm, snad budou OK.

myslíš uhlíkový ?

h4wk3y píše:Jooo a jen pro jistotu, ten motrek ma mit 1000kV, ze?

ano

h4wk3y píše:A jeste posledni vec, mam vzit regl TGY Plush 40A nebo Mystery 40A Blue series?

Plush
h4wk3y

#219 Příspěvek od h4wk3y »

ano, myslim uhlikove pasky...
uz blbnu... diky moc za vsechny odpovedi, jdu objednavat...

Diky moc
pilnic

#220 Příspěvek od pilnic »

Jirak: tak to asi byla neděle dobrá volba. V sobotu tam bylo fakt přehuštěno. Dalo se dýchat snad jen v té letecké hale. Za rok zkusim neděli...

H4: No upřímně ti držím palce, ale možná tě čekají dost nepříjemné zážitky... začínat hned s akrobatem. Ale je možné , že máš fakt extrémní nadání... Já bych to nedal, bylo by mi toho éra líto 8)
h4wk3y

#221 Příspěvek od h4wk3y »

dik....
ja tvrdim, ze se toho clovek nesmi bat...

samo mi toho bude taky lito, kdyz to tak vezmu, tak jsem na to vydelaval ctvrtku prazdnin a to s tim, ze radio mam nastesti doma, prsto, ze "jen" FC-16...
Ale proste zkusim a uvidime...

Uz jsem teda lital s motorovym vetronem, ale je pravda, ze jen parkrat a jen chvili, ale ten vrtulnik me fakt nudil...

Prsto vsem diky za rady... pres tyden nakoupim lepidla a budu cekat na naplneni skladu HC... :D

A ja vedel, ze jsem na neco zapomnel - jak velky/tezky prijimac si muzu dovolit?

A jeste budu otravovat takovym offtopikem, ale kam v Praze chodite litat, kam na vas nevolaj policajty a tak?

Jsem to tiz Pardubak a tam bych vedel, ale v Praze jsem ted vetsinu casu na studiich, na Strahove, a moc to tu neznam, tak nevim kde by se dalo v klidu litat...

Diky
pilnic

#222 Příspěvek od pilnic »

H4: hlavou zeď neprorazíš, mylsim že s tim tak 3x řízneš řádně o zem a budeš shánět Easy glidera.... Prostě na to aby sis nepletl strany atd. potřebuješ více či méně tréninku. Minimálně si dej intezivní trénink na simulátoru. No a když budeš na to týden shánět věci, pak to budeš další týden dávat dohromady a celou dobu se nadšeně těšit na první let, tak při záletu budeš mít tolik adrenalinu, že s tim prostě prásknout MUSÍŠ.
Ale lidsky tě chápu, mám podobně dubovou povahu :lol:
Stavíš akrobata, tak je třeba držet co nejnižší váhu. Já mám přijímač 7 g.
No a přimluvil bych se spíš na aku 1800 mA, než těch 2200mA. Já lítám s 1300mA a mám to na 6 minut, což při intenzivním tréninku lehce 3D prvků bohatě stačí :D
cernos
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od cernos »

Já mám přijímač AR6110 (váha dle stránek výrobce 3,5g). S baterií 1800mAh mi vychází těžiště mírně vzadu. Serva ovládající ocasní plochy mám v ocasní části (tuto váhu dorovnávám větší/težší baterií, nechce se mi vozit mrtvou hmotu na dovážení). Dneska celkem slušně foukalo, ale i přes to jsem dal nějakých 9minut letu.
pilnic

#224 Příspěvek od pilnic »

9 minut je krásných!
Já se chystám brzo měnit konfiguraci. Místo AXi chci zkusit těžší Turnigy
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8504
+ 1800 mA accu. Takhle to mám moc lehký na předek. OK to je s 2200 mA, ale to mi přijde zbytečně velká cihla.
h4wk3y

#225 Příspěvek od h4wk3y »

skoda, ze 1800 je drazsi nez 2200.. to me stve, ale tech par dolacu.. no jeste se rozmyslim...

jen ten prijimac je spatnej.. mam jen nejaky standartni prijimac, co byl u Futaby v souprave, to asi bude tezky...
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“