Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
T-zed

#1066 Příspěvek od T-zed »

Ahoj,
se servama vice mene souhlasim, motor je mi vcelu jedno za tu cenu, na vysilacku jsou zde na foru reference a nejsou vubec spatny.
Tak tedy poradte regl s pomalm rozbehem v teto cenove relaci, ja se v nich moc nevyznam
A ted to gyro.Co jsem zde cetl reference tak si vubec nikdo nestezoval,banaopak docela si ho tu lidi vychvalovaly.
A jestli origo t-rex tak zatim sem na pulce penez a na zacatek si myslim ze je to tak akorat,kazdopadne diky za pripominky
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#1067 Příspěvek od gamer007 »

Řekl bych že bude lepší to HK401 gyro než ten Assan. Mám odzkoušené obě a Assan moc nedržel při pumpování kolektivem. S HK401 lítám cca. půl roku lehkou akrobačku a funguje dobře, jen ve vedru krapec driftuje. Na serva na cykliku určitě přidej a vem třeba ty HD jak radí Kenny. Regl na pomalejší rozběh by mohl být ten Superbrain, ale to nevím jistě...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Kenny McCormick

#1068 Příspěvek od Kenny McCormick »

Dobry soft start ma K-force40A, Bizon /myslim/ ho chvalil.
Sentry a Plush40A su rovnake, len sentry ma naviac kablik na strazenie napetie lipolky, ktory udajne aj tak zle funguje, takze staci lacnejsi plush.
Mam obe a pomalym pridavanim sa da roztocit vrtas celkom pekne. Len ked sa zabudnem, ze tam mam Idle a vypnem trotleHold, tak ma ide slak trafit 8O , ked to trhne vrtasom pri roztacani. Raz mi to strhlo zub na hlavnom nahone. Nastastie sa mi to uz dlho nestalo.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1069 Příspěvek od Bizon »

Jo, K-Force má dobrý rozběh, startuju rovnou do idle-upu pěkně plynule. Ale není nutné mít regl s pomalým rozběhem, první bych investoval do těch lepších serv než HXT, taky doporučuju PowerHD1810. A gyro souhlas s Gamerem, měl jsem obě a HK401 je lepší než ten Assan. Jinak je to podle mně dobře sestavený stroj.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1070 Příspěvek od pcmaxik »

Ahoj

No já měl taky začínal asi před rokem jako ty, ještě nebyla verze s kardanem. Tak jsem koupil základní v plastu, Gyro ASAN, serva HXT 900, regl turnigy 60A... Jakmile jsem to složil a zkoušel lítat měl jsem samé problémy, začal jsem s kolegou, který už lítá asi 3 roky, má T-REX 450,500,600,700. Laborovali jsme, a pokud můžu říct mé zkušenosti, tak po výměně gyra, serv, motoru se to umoudřilo. Nyní tam mám serva na cykliku HiTec HS65HB, Gyro ALIGN GP750, servo vrtulky HiTec (nevím přesný typ) doporučiji třeba ALIGN DS520, motor TAROT, hlavu z CopterX Black Angel. Pokud to člověk sečte tak to vyjde minimálně jako T-REX 450 PRO super combo. Pokud člověk chce začít a nemá nic tak doporučuji tento stroj, já to neudělal a teď lituji. S elektronikou co mám uvařuji že to přehodím do TAROTA PRO s kardanem.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1071 Příspěvek od Bizon »

pcmaxik píše: Laborovali jsme, a pokud můžu říct mé zkušenosti, tak po výměně gyra, serv, motoru se to umoudřilo.

Tohle mi příjde až jako zbytečné hanění. Motor a serva z HC lítají i pokročilejší piloti bez problémů, třeba i Mad_Box který nelítá vůbec špatně=) A gyro netvrdím že je elitní, ale na visení a základní lítání stačí v pohodě, a až nebude stačit tak pořídí buď lepší, nebo rovnou bezpádlo. Když pořídí lepší gyro tak ztratí 15$, když bezpádlo tak se to dokonce vyplatí protože mu nezůstane doma ležet gyro za 150$.

Navíc srovnávat první plastové HK s těma novějšíma je uplná blbost. A jestli tvrdíš že to nešlo nastavit tak tady je pro ilustraci video toho prvního HK s HXT900, Assanem GA-410, a DS-480 na vrtulce: http://www.youtube.com/watch?v=n84bExNlNA4

nebo tady stejná sestava, jen na vrtulce je taky HXT 900, je to můj první "let" v invertu: http://www.youtube.com/watch?v=Qi60wC9NNqE

(Videa jsou ještě z minulých prázdnin, kvalita záznamu i pilotáže je nízká, ale je tam vidět že se to rozlítat dá.)
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#1072 Příspěvek od Ladul »

Ja sem lital tu jednu z prvnich verzi (to byla to bezvadna co mela to prokluzovaci kolecko na nahonu reminku :lol: ) skoro 2 roky a jak to pekne slo
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1073 Příspěvek od pcmaxik »

Jasně já netvrdím že to za ty levné peníze nelítá, ale pokud člověk s tím nesekne a začne ho to bavit, ta brzy zjistí, že to nestačí. Vím o čem mluvím. A ještě jedna věc, pokud člověk bojuje s vrtulníkem, tak se pomaleji učí. Je to ale kždého věc. Já do toho vrazil tolik peněz, že bych už tu chybu podruhé neudělal, raději bych došetřil a koupil T-REX 450 PRO. Ale to je jen můj názor, moje zkušenost a nikomu ji nevnucuji. Je zpousta cest jak se naučit lítat s vrtulníkem, jsou jednodužší, nebo složitější, levnější nebo dražší (nicméně je to drahý koníček tak i tak) každý si musí prošlapat tu svoj, kterou si vybral.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Kenny McCormick

#1074 Příspěvek od Kenny McCormick »

pcmaxik píše:Jasně já netvrdím že to za ty levné peníze nelítá, ale pokud člověk s tím nesekne a začne ho to bavit, ta brzy zjistí, že to nestačí. Vím o čem mluvím. A ještě jedna věc, pokud člověk bojuje s vrtulníkem, tak se pomaleji učí. Je to ale kždého věc. Já do toho vrazil tolik peněz, že bych už tu chybu podruhé neudělal, raději bych došetřil a koupil T-REX 450 PRO. Ale to je jen můj názor, moje zkušenost a nikomu ji nevnucuji. Je zpousta cest jak se naučit lítat s vrtulníkem, jsou jednodužší, nebo složitější, levnější nebo dražší (nicméně je to drahý koníček tak i tak) každý si musí prošlapat tu svoj, kterou si vybral.
jj,
dobre napisane, este snad ma na to vplyv aj aky ten clovek je. Ak je zrucny, sikovny, ma dostatok casu a dokaze to vyladit, zalieta si s uspokojenim aj s radostou aj s HK V1.
Ale ked je malo zrucny, moze sa stat, ze to do vzduchu nedostane, alebo par krat padne a prestane ho to bavit a pojde od toho... Inzeratov na predaj som videl pomerne dost.
Ja som niekde v strede :D /teda aspon dufam/, a ak by som dopredu vedel, co ma caka, uz by som siel tiez inou cestou = T-rex450PRO
Ale zasa az tak velmi nelutujem /i ked trochu ano/, vela mi to dalo, vela som sa naucil, co by som inak nevedel, ale zasa som za to zaplatil zbytocnymi nakupmi a zabitym casom.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
T-zed

#1075 Příspěvek od T-zed »

Díky vsem za pripominky. Jeste bych se chtel zeptat jestli nekdo nemate nejake cteni o nastaveni heli a tak. Pokud mozno v cz. Diky. Jo aceny tohoto konicku jsem si plne vedom jezdim rc auta nitro a uz to taky spspalo par desitek tisic :cry:
DaveLister

#1076 Příspěvek od DaveLister »

Ja osobne bych si zase koupil klona. Je mi jasne ze kvalitou i letovymi vlastnostmi na tom algin bude lip, ale kdyz jsem zacinal prvnich x letu jsem nevilital ani baterku, pokazdy jsem to rozflakal, v posledni dobe uz je to podstatne lepsi, i kdyz z poslednich ctyrech letu byly tri neuspesne :) Kdybych mel kupovat algin dily tak se nedoplatim. Na nauceni mi to bohate staci. Az s tim zacnu litat poradne(a nebudu tolik padat) tak si proste koupim originalku a je to. Financne mi to porad pripada vyhodnejsi..
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1077 Příspěvek od pkotatko »

Otázkou je, jestli by jsi s Alignem taky tak třískal. Jestli to není částečně o tom jak rozdílně ty heliny reagují na řízení. A taky je to přístupu k výuce.
Moje cesta byla sim, pak dvě hoďky v heli škole a pak sám. Za školu jsem zaplatil 2400. Poprvé jsem spadnul na neočekávané podfouknutí větrem při přistání. A to už jsem lítal osmičky. Třeba kříž jsem nikdy neměl. Bez simu a školy bych to ale nedal.
Takže škola byla pro mě investice která mi dost ušetřila.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
PeeKay

#1078 Příspěvek od PeeKay »

aké praktické dosledky má dĺžka ramena na vrtulkovom serve ? Mňa napadá, že čím je kratšie rameno, tým musí servo točiť viac aby gyro dosiahlo uspokojivý stav. Napadlo ma to v súvislosti s mojim driftom. Ešte som to nevyskúšal ale vŕta mi v hlave to, že nedokážem rozkmitať chvost ani pri maximimálnej citilivosti. Mám taký pocit ale, že kedysi na počiatkoch pokusov mi to same servo s gyrom tech chvost rozkmital. Premýšľal som, čo som od vtedy menil a spomenul som si, že som presúval guličku o jednu dierku vyššie pretože som si myslel, že v krajnej polohe bráni pohybu keďže bola na vnútornej strane ramena (otočená k servu). Toto je posledná šanca, ktorú dávam gyru hk401b, potom idem do V-Bar 600.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1079 Příspěvek od pcmaxik »

Ahoj

Pokud se nemýlím tak umístění kuličky na táhlu serva má tento vliv. Pokud je od středu co nejdál tak se zvýší rychlost reakce vrtulky, ale je tam menší síla a může to dělat problémy, blíž ke středu serva se zvyšuje účinná síla ale snižu rychlost serva, je třeba to nastavit optimálně dle parametrů serva a gyra. Já to taky řešil a po výměně gyra za ALIGN GP750 a serva HiTec mám po problému.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1080 Příspěvek od OPR »

čím kratší rameno ..... tím lepší...... musíš využít co největší potencionál dráhy serva vůči mech. limitům vrtulky. Pak bude správně pracovat i gyro, které se ti odvděčí ocasem jak skála. (ovšem jen u vrtulníku) :wink:

PS: samozřejmě za předpokladu že na bočení osadíš vrtulkové servo které tam PATŘÍ (s patřičnou rychlostí)
Všechno jinak je jen kompromis a zbytečný TRÁPENÍ.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“