Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
HLA
Kontaktovat uživatele:

Y-UFO - létáte někdo?

#301 Příspěvek od HLA »

Mne by hlavně zajímal rozdíl mezi létáním s Y-UFem a tricopterem.
O tricopteru a je zde celkem obsáhlé fórum, ale Y-UFO má asi málokdo, cenově to je pro některou verzi tricopteru srovnatelné.
kolin

#302 Příspěvek od kolin »

To ja mám připravený panel infraledek a ultracitlivou černobílou kameru watec. Jinak barevné led osvětlení bych chtěl mít taky. V noci by to mohlo dobře děsit lidi :)

Na to YUFO od Laheli jsem koukal. Studoval jsem jejich návod a vypadá to že ta jejich jednotka má dvě gyra (na yaw je samostatné gyro). Akcelerometr to nemá. Myslím že by se to mohlo chovat podobně jako kkmulticopter co stavím. Mechanická konstrukce je běžná, akorát mají servo schované ve prostřed a kabely od reglů jdou skrz trubky.
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
petr_P
Kontaktovat uživatele:

kkmulticopter

#303 Příspěvek od petr_P »

... rád bych rozšířil řady majitelů tricoptera... nevíte kde sehnat nebo nepoalal by někdo naprogramovaný ATMEL a desku dle kkmulticopter ? jsem z Ostravka..

díky
PKZ F4U Corsair, F16 Alfa Model,
CopterX 450AE V2, KK Tricopter
Blade mCP X V2, DX6i
kolin

#304 Příspěvek od kolin »

Ono to leti!!!
Vcera jsem tricopter dodělal, nasadil vrtule
tyhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9848
Motory se strašně rozvibrovali, ale mělo to tendenci se vznést. Zkoušel jsem to v pokoji, odnesli to dvě vrtule. Dnes jsem to vzal ven a pořád vibrace, nechtělo to pořádně letět. Pak jsem vzal blbě za plyn, tricopter vylít asi 4m a pak spadnul na střechu :? Dneska jsem je dál vyvažoval, ale bez uspěchu, prostě šmejd. Takže tyhle nebrat.
Objednal jsem si i GWS RD11x4,7. Měli malou díru, to jsem dnes vyvrtal a taky nebyly dovážené, ale tyhle alespoň šli dovážit. Nasadím a ono to v klidu letí. Ještě jsem ladil zisk gyroskopů, stačilo trošku přidat. Nejvíc jsem letěl asi 5s, ovladání ve čtyřech rovinách mi ještě dělá problém. Pokoj je na to malej, zítra to zkusím v práci.
Závěr je že kkmulticopter jednotka funguje. Příště ale kašlu na tricopter a dělám rovnou quad, to servo je hrozná komplikace.

Pro ty co by chtěli naprogramovaný procesor, můžu vám ho naprogramovat (za tabulku čokolády, nebo jinou delikatesu)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od Lukash »

Quadcopter nepotřebuje servo? A jak zatáčí okolo své osy?
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#306 Příspěvek od Bizon »

Otáčí se reakčním momentem vrtulí. Na dvojici vrtulí co se točí jedním směrem se přidá, a na té druhé dvojici se ubere. Takže vztlak zůstane, ale reakčí moment těch prvních nebude vykompenzovaný a celá sestava tak začne rotovat.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od Lukash »

Bizon píše:Otáčí se reakčním momentem vrtulí. Na dvojici vrtulí co se točí jedním směrem se přidá, a na té druhé dvojici se ubere. Takže vztlak zůstane, ale reakčí moment těch prvních nebude vykompenzovaný a celá sestava tak začne rotovat.

Nějak si to nedovedu představit...
kolin

#308 Příspěvek od kolin »

Finta je v tom, že má dvě pravotočivé a dvě levotočivé vrtule.
---
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od Lukash »

A kde ty levotočivý chceš sehnat? A potřeboval bych na quad nějakou spešl elektroniku? Ve vysílači mám možnost zvolit desku cykliky "+", něco mi ale říká, že to stačit nebude, že?
kolin

#310 Příspěvek od kolin »

GWS a snad ještě Graupner je vyrabí, jen není úplně sranda je koupit. Řídící jednotku potřebuješ, jenom s vysílačkou to nejde. Úžasné na té jednotce kkmulticopter co mám je, že pouze stačí nahrát quad firmware. Existují do ní hotové firmwary osprey ("duocopter"), tricopter, quadcopter a sexycopter (6 motorů)
---
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od Petricius »

Po precteni tohoto vlakna, vim co bude muj dalsi pokus:). Pokud budete delat sraz, tak se prijdu podivat, i kdyz vim, ze jeste mit neco letuschopneho nebudu.
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od pokemon »

Zde mate pravotocive a levotocive vrtule:
https://www.mikrocontroller.com/index.p ... 441a7e1ece

mam hexakopter od Lubora Kensi u Kromerize a myslim si ,ze to je lepsi a stabilnejsi nez trikopter.
www.kopter.cz
www.nanokopter.cz
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

help

#313 Příspěvek od speto_sk »

nevie mi niekto poradit ako to nastavit na DX6i s 6110e. Spravil som si trikopter len to napipipat. cykliku som uz na vysielacke zvolil 120deg.

vopred dik za info
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode=
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a

Coptery , to je diagnoza ;-)
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od pokemon »

powder
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od powder »

Není to náhodou odkaz z prvního příspěvku tohoto vlákna? :wink:
Zamčeno