Uchyceni kridel na ASW27

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
pdp7
Kontaktovat uživatele:

Uchyceni kridel na ASW27

#1 Příspěvek od pdp7 »

Mam ASW27 rozpeti 4,2m, a kridla tomu ma drzet u trupu gumicka, je to spolehlivy, nebo to mam radeji udelat nejak jinak?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sharkcom »

Na elipsoidu to mám taky na gumičky. Taky jsem na to koukal s nedůvěrou.... Ale lítám. Dal jsem svazek slabších gumiček, aby to nedrželo jenom na jedný, kdyby se jí chtělo za letu prasknout.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
hellmut
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hellmut »

Mám Ka6-e 3,2m s duralovou trubkou průměr 16mm na křídlo a 2x3mm ocel na plovoucí výškovku a v obou případech stačilo lehce "požvýkat" kombinačkama a drží to vlastním odporem krásně pohromadě. U spojky křídla to tak vzniklo vlastně samo, když odešly cvak spojky (po jedné sezoně v chladném počasí praskly). Přemýšlel jsem čím je nahradím a zjistil, že už to v pohodě drží samo, u výškovky jsem to normálně kleštěma malinko zvlnil a je to myslím nejjednoduší varianta :) U ASK-13 mám v křídle spojky z ocelové a uhlíkové kulatiny půměr 6mm a s tím kleštěma fakt nic neuděláš, takže je to na gumičky. Funguje to taky dobře.

http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2268
Honza

#4 Příspěvek od Honza »

Na takto velké modely se ještě dá použít MULTIlock http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2303 při tvrdším kontaktu se zemí se křídlo odpojí. Mám je na menším modelu více jak 6 let a stále drží, létám v zimě v létě.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Doktor »

Já poutam poloviny křídla místo gumičkama klasickou ocelovou tažnou pružinou.
tks
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tks »

A já stahovacím páskem (elektrikářským).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Black
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Black »

Na svém ASW 28 4,2m mám v křídlech našroubovaná očka.Vzal jsem 2mm svářecí drát,ten jsem na každé straně ohnul o 90 stupňů a tím křídla zajistil.
Je to jednoduchý a 100% funkční.Při opravdu tvrdší ráně drát vyskočí.
Ticcino

Re:

#8 Příspěvek od Ticcino »

Honza píše:Na takto velké modely se ještě dá použít MULTIlock http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2303 při tvrdším kontaktu se zemí se křídlo odpojí. Mám je na menším modelu více jak 6 let a stále drží, létám v zimě v létě.

Jak funguje ten MultiLock? Je to jako nacvakávací do sebe?
rodzr

Re: Uchyceni kridel na ASW27

#9 Příspěvek od rodzr »

pdp7 píše:Mam ASW27 rozpeti 4,2m, a kridla tomu ma drzet u trupu gumicka, je to spolehlivy, nebo to mam radeji udelat nejak jinak?

Vzhledem k tomu, že to máš na kulatině, stačí ti guma ( několik gumových ok ). Musí to jít poměrně pevně - při cuknutí na vleku to musí držet. Já osobně tam měl šrouby M 4 - je to ale vopruz dostat ruku přes kokpit do trupu, je to však nejpevnější. Nějaké plastové cvaky a podobně u této velikosti = havárie. Neznám horší pocit, než když máš ero ve třech stovkách a mezi křídlem a trupem svítí mezera...
Odpovědět

Zpět na „Větroně“