PeeKay píše:možná i tam bude problém. Neutrál som vôbec neriešil. Jediné čo som spravil, že v normále som nastavil subtrimom stred serva ale aký efekt to malo na vrtulku som už nekontroloval. Všimol som si, že "normal" režim je nepoužiteľný, t.j. vrtulník sa prudko točil a ak aj sa mi ho podarilo zastaviť trimom tak pri poryve vetra sa otočil. Predpokladám, že aj tu je chyba. Gyro i v režime normal musí reagovať, je tak ?
Takže mám 2 úlohy: vyladiť hladký chod smykátka a nastaviť neutrál gyra aby sa to celé netočilo.
Spravne, 1. mechanicky to vyladit - odstranit problem zadrhavania smykatka
2. nastavit neutral tak ako som pisal hore, ale najprv pre istotu zrus subtrim, paku na serve daj na tych 7mm a nasad tak aby bola co najviac kolmo, uplne kolmo ked ti nevyjde to nevadi.
Ked sa vrtulnik prudko toci, to nastavis tym posunutim serva do protipohybu a jemne vyladist dlzkou tiahla. Gyro v normal rezime na bocny vietor nereaguje, takze to nalad v bezveternom pocasi, pripadne v interieri, pokial mas moznost.
A porozmyslaj o lepsom gyre, ten rozdiel je fakt znacny zvlast pre zaciatocnika.