Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1036 Příspěvek od pcmaxik »

PeeKay píše:
pcmaxik píše:Osobně doporučuji vyměnit gyro a bude po problému

už som jedným okom pozeral čo ma prípadná výmena gyra bude stáť ale k "nákupu" pristúpim až keď vyčerpám všetky možnosti mechanického nastavenia. Zatiľa mám toho na "domácu úlohu" hodne. :-)

No jak myslíš, já to taky tak bral, pořád jsem laboroval, zkoušel jiná serva, ale pořád to nechodilo jak mělo, po výměně gyra to chodí výborně, i to levné servo co mám poslouchá. Taky se mi nechtělo dát ty peníze za jiné gyro ale stojí to za to. Konečně se můžu začít učit lítat.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Kenny McCormick

#1037 Příspěvek od Kenny McCormick »

PeeKay píše:možná i tam bude problém. Neutrál som vôbec neriešil. Jediné čo som spravil, že v normále som nastavil subtrimom stred serva ale aký efekt to malo na vrtulku som už nekontroloval. Všimol som si, že "normal" režim je nepoužiteľný, t.j. vrtulník sa prudko točil a ak aj sa mi ho podarilo zastaviť trimom tak pri poryve vetra sa otočil. Predpokladám, že aj tu je chyba. Gyro i v režime normal musí reagovať, je tak ?
Takže mám 2 úlohy: vyladiť hladký chod smykátka a nastaviť neutrál gyra aby sa to celé netočilo.

Spravne, 1. mechanicky to vyladit - odstranit problem zadrhavania smykatka
2. nastavit neutral tak ako som pisal hore, ale najprv pre istotu zrus subtrim, paku na serve daj na tych 7mm a nasad tak aby bola co najviac kolmo, uplne kolmo ked ti nevyjde to nevadi.
Ked sa vrtulnik prudko toci, to nastavis tym posunutim serva do protipohybu a jemne vyladist dlzkou tiahla. Gyro v normal rezime na bocny vietor nereaguje, takze to nalad v bezveternom pocasi, pripadne v interieri, pokial mas moznost.

A porozmyslaj o lepsom gyre, ten rozdiel je fakt znacny zvlast pre zaciatocnika.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1038 Příspěvek od pcmaxik »

Přeně tak já taky bojovl s levným gyrem, mechanicky jsem to měl dobře seřízené, ale pořád to nebylo ono, po výměně gyra se vrtulnák uklidnil a visí to "samo"
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
PeeKay

#1039 Příspěvek od PeeKay »

HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1040 Příspěvek od pcmaxik »

PeeKay píše:Assan GA-510 bude lepsie ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Lock_Gyro_

Já osobně po zkušenostech bych do toho nešl, vzal bych osvědčené gyro Align, Futaba, Logitech, popř. HiTec. Do levných čínských bych nešel, ale to je můj názor mé zkušenosti a nikomu je nevnucuji. Měl jsem levné gyra a šly z domu. Nyní mám ALIGN GP750 a jsem maximálně spokojen. Vím že to něco stojí, ale opravdu to stojí za to.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
PeeKay

#1041 Příspěvek od PeeKay »

pcmaxik píše:

Do levných čínských bych neše.

aha, ja som myslel ze $60 uz nie je kategoria levenych cinskych, to sucasne je cca za $12 tak to asi bude kategoria "cinske-zdarma" :-)
$150 za gyro, to este musim predychat ;-)
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1042 Příspěvek od pcmaxik »

PeeKay píše:
pcmaxik píše:

Do levných čínských bych neše.

aha, ja som myslel ze $60 uz nie je kategoria levenych cinskych, to sucasne je cca za $12 tak to asi bude kategoria "cinske-zdarma" :-)
$150 za gyro, to este musim predychat ;-)

Je mi jasné že $60 není málo ale např Align GP 750 u nás stojí kolem 4000Kč vím že to není málo ale vyplatí se to a člověk začne lítat. Do doby než jsem vyměnil gyro tak jsem s helinou jen bojoval, nešlo couvat, protože ocas to prostě neudrželo. Nechám to na každém, já si tím taky prošel, chtěl jsem ušetřit, tak jsem nejprve koupil nejlevnější za $20 pak za $45 a stejně to nepomohlo, po výměně za GP750 jsem konečně byl schopen zalítnout čistou osmičku, couvání jde taky výborně. Zatím se učím, ale gyro a dobré vrtulkové servo je základ vrtulníku, ostatní elektronika ale nesmí zaostávat.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Kenny McCormick

#1043 Příspěvek od Kenny McCormick »

asan 510 budu vyhodene peniaze.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ransparent)
Podla mna v tejto cenovej hladine najlepsie gyro. /119,90/
Dalej mas na vyber align 750 alebo 780.
Futaba 520 za 140USD uz sa snad ani neoplati, to by som este trosku priplatil a kupil BeastX.
Gyro co mam ja fut.401 sa stale predava za nejakych 110-118, oproti Spartanu je uz zastarale, takze cenovo predrazene, ale pokial by si ho nasiel nejake pouzite lacnejsie v bazare alebo na ebay... To iste plati o LGT2100t alebo HG5000, tie dve ale nespolupracuju dobre s tak velkym vyberom serv.
DaveLister

#1044 Příspěvek od DaveLister »

Ja mam na heline gyro telebee(z HC, tedka uz ho posilaj se samolepkou turnygy :), a rekl bych ze funguje vcelku dobre, za ty prachy.
Jedine co je potreba je pred startem doladit aby vrtulka neujizdela, pripadne pak ve vzduchu najemno doladit a nema to chybu, pak drzi drak.
Kenny McCormick

#1045 Příspěvek od Kenny McCormick »

pred kazdym startom, alebo vo vzduchu, hmmm... Good.
Ja zapnem heli, vzlietnem a lietam...
To by ma porazilo, keby som musel stale sa babrat s trimom, ako tu precitavam...
DaveLister

#1046 Příspěvek od DaveLister »

To gyro stalo par stovek, jediny jeho problem je ze nejsou poradne vykompenzovany vselikaje vlivy, pokud si to jednou za cas dotrimujes neni s tim problem. Rozhodne netrimuju po kazdem vzletu, staci jednou za cas, pro zacatecnika to bohate staci, kupovat do zacatku gyro za 4k vs gyro za 400 je velikej rozdil.
Kenny McCormick

#1047 Příspěvek od Kenny McCormick »

iste,
Mam jedno take v supliku, a prave pre zaciatocnika je to sakramentsky rozdiel. Zacinal som s nim a bol ooobrooovskyyy problem sa s tym naucit visiet, ked mas neustale este aj "honit ocas". Mal som hned pri prvom pokuse kvoli tomu pad. Sice len jeden a naucil som sa, ale boli to nervy. V sime drift nemas, dalo sa to simulovat v sime trimom smerovky, tak so sa aj tak ucil.
Skusenejsi pilot to driftovanie dorovna bez rozmyslania.
Takze dva-tri "vydarene pady" kvoli gyru a zistis, ze uz ho mas zaplatene. S tym rozdielom, ze ho stale nemas a aj tak si ho casom kupis, lebo ti to lacne nebude postacovat a bude ta brzdit pri pokrocilejsej pilotazi - alebo teda pri pokroku v uceni tazsich prvkov.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1048 Příspěvek od pcmaxik »

Kenny McCormick píše:iste,
Mam jedno take v supliku, a prave pre zaciatocnika je to sakramentsky rozdiel. Zacinal som s nim a bol ooobrooovskyyy problem sa s tym naucit visiet, ked mas neustale este aj "honit ocas". Mal som hned pri prvom pokuse kvoli tomu pad. Sice len jeden a naucil som sa, ale boli to nervy. V sime drift nemas, dalo sa to simulovat v sime trimom smerovky, tak so sa aj tak ucil.
Skusenejsi pilot to driftovanie dorovna bez rozmyslania.
Takze dva-tri "vydarene pady" kvoli gyru a zistis, ze uz ho mas zaplatene. S tym rozdielom, ze ho stale nemas a aj tak si ho casom kupis, lebo ti to lacne nebude postacovat a bude ta brzdit pri pokrocilejsej pilotazi - alebo teda pri pokroku v uceni tazsich prvkov.

Přesně tak, to je přesně můj případ, měl jsem levné gyro, pořád jsem trimoval, ocas ujížděl. Díky tomu jsem měl několik pádů. Nebylo to nejlevnější. Už jsem toho měl dost a kolega mi prodal GP750 a jsem vysmátý. Takhle to ještě nikdy nelítalo. Je to úplně jiný vrtulník. Teď už vím že na některých věcech se opravdu nevyplatí šetřit, zvlášť u vrtulníku. Už bych s levným gyrem nelítal, opravdu to nemá cenu. (Respektive má a hodně velkou. Pěkně se to prodraží)
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
PeeKay

#1049 Příspěvek od PeeKay »

Kenny McCormick píše:bol ooobrooovskyyy problem sa s tym naucit visiet, ked mas neustale este aj "honit ocas"

keby si zacinal s 4kanalom, napr. Walkerou tak po prechode na Vrtulnik ako ked najdes :-D - nie, robim si srandu.
Ja dorovnavam chvost uz podvedome, dokonca som sa tak naucil visiet pri akomkolvek natoceni. 4kanal sa velmi pomali otacal a mne sa uz nechcelo to dorovnavat ;-)
Ale nechcem tym povedat, ze je to spravne ani ze je to dobry postup.
Kenny McCormick

#1050 Příspěvek od Kenny McCormick »

pcmaxik píše: Díky tomu jsem měl několik pádů. Nebylo to nejlevnější. Už jsem toho měl dost a kolega mi prodal GP750 a jsem vysmátý. Takhle to ještě nikdy nelítalo. Je to úplně jiný vrtulník. Teď už vím že na některých věcech se opravdu nevyplatí šetřit...
Vidim to tak, zu su tri skupiny ludi:
1. Ti co si rovno kupia kvalitne gyro, lietaju v pohode a pri citani problemov s lacnymi gyrmi nechapavo krutia hlavou, pretoze nevedia o co ide...
2. Ludia co si presli lacnym gyrom a vymenili za kvalitnejsie /ako ty, ja a kopec dalsich/ a vedia aky je v tom rozdiel
3. Ti co im to lacne na ich narocnost staci, zvykli si, alebo im to proste nevadi. No medzi nimi sa najde a par takych, co budu zanovito tvrdit, ze su nielen lacne ale aj kvalitou rovnake, pritom to kvalitnejsie nemali.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“