kable medzi motorom a regulatorom

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od cassiopeus »

mhabr píše:
pajax007 píše:Abych se přiznal dost dobře nechápu jak může rozpojený Gold na motoru sestřelit letadlo. Pajax 007

Zastavi se motor, ztrata rychlosti a nasledujici pad ... pokud zrovna provadi akrobaticky prvek, tak je pad nevyhnutelny.

Ještě lépe. Odpojení celé palubní sítě od elektriky :)
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajax007 »

Asi si trochu pleteš pojmy, psal jsem od motoru. Jak píše JMalik u ASW28 bych to taky neviděl tak tragicky. Samozřejmě vypnutí motoru u 3D ve visu 3m nad zemí je asi značný problém. Navíc si myslím že odchod BECu při odpojení jedné fáze motoru, popř + - u ss motoru nebude tak akutní. Možná se pletu , v praxi se mi zatím nic neodpojilo, padám z jiných důvodů :lol:
Pajax 007
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

pajax007 píše:Asi si trochu pleteš pojmy, psal jsem od motoru. Jak píše JMalik u ASW28 bych to taky neviděl tak tragicky. Samozřejmě vypnutí motoru u 3D ve visu 3m nad zemí je asi značný problém. Navíc si myslím že odchod BECu při odpojení jedné fáze motoru, popř + - u ss motoru nebude tak akutní. Možná se pletu , v praxi se mi zatím nic neodpojilo, padám z jiných důvodů :lol:
Pajax 007

Pokud havaruješ dostatečně často, tak nemusíš řešit konektory :lol: .
Ale u toho ASW nevidím důvod, proč by to nemohlo létat delší dobu.
To , že při problémech na kontaktech připojení motoru může odejít regl je dost pravděpodobné a že to zasáhne BEC taky.
Takže nevidím důvod, proč té pravděpodobné náhodě ještě chodit naproti :wink:
razzo

#19 Příspěvek od razzo »

arda1 píše:No a jak jsi to teda nakonec udělal?

tak som to nakoniec vyriesil salamunsky... kedze som nechcel zasahovat do instalacie koli funkcnosti a bezpecnosti, tak som sa rozhodol ze to vyriesim inak.. Vacsiu dieru som spravit nemohol, nebol by potom priestor pre uchytenie motora. Tak som rozrezal tenkou pilkou spodnu cast , odchylil od seba, a prevliekol tade kable. Potom som to zlepil dokopy a dokladne vlepil do trupu lietadla... Myslim ze pevnost je cca povodna a vyhol som sa tim zasahom a pajkovanim na silovych vodicoch. Pre rypalov : vyroba prepazky mi zabrala dokopy asi pol hodinu, spravil som ju z pevnejsieho materialu ako predtym a takisto este jednu do zasoby... Nepredpokladam ze by to prepazke nevydrzala v mieste v ktorom som ju rezal a lepil , ale myslim ze radsej po pade budem menit prepazku ktora nevydrzala, ako riesit preco mi to nechce lietat alebo preco to hori vo vzduchu :D
A este raz dakujem, aj vdaka vasim prispevkom som sa rozhodol tak, lebo povodne som to chcel tiez riesit konektormi na vodicoch...
ASW28 RTF od pelikana
JamesT20

#20 Příspěvek od JamesT20 »

řešil jsem to tak že v pulce byli připajkované tak je znova od pajkuješ každý káblík ma jinou barvu nelze se splést. Odpájkuješ provlečeš zapájkuješ bužírkou nebo něčím omotáš aby to bylo izolované a je to
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od lubo1 »

razzo píše:
arda1 píše:No a jak jsi to teda nakonec udělal?

tak som to nakoniec vyriesil salamunsky... kedze som nechcel zasahovat do instalacie koli funkcnosti a bezpecnosti, tak som sa rozhodol ze to vyriesim inak.. Vacsiu dieru som spravit nemohol, nebol by potom priestor pre uchytenie motora. Tak som rozrezal tenkou pilkou spodnu cast , odchylil od seba, a prevliekol tade kable. Potom som to zlepil dokopy a dokladne vlepil do trupu lietadla......

Nebolo treba nič rezať. Prepážka má zrezaný vrch... Ono stačilo tu prepážku pootočiť o 90 stupňov, aby bola vrchná strana z boku - zvrchu zasunúť do drážok v trupe a pootočiť nazad......
http://fotoalba.centrum.cz/photos.php?aid=1974337
razzo

#22 Příspěvek od razzo »

lubo1 : ja som neriesil ako dostat prepazku do trupu, ale ako prevliect silove vodice od motora ktory je pred prepazkou ku regultoru za prepazkou.... preto som to rezal tam kde je ovalna diera aby som nemusel pajkovat alebo dorabat konektory... niezeby som pajkovat nevedel, ale prislo mi to ako prijatelnejsie riesenie - jednoduchsie, rychlejsie a bezpecnejsie...
ASW28 RTF od pelikana
razzo

#23 Příspěvek od razzo »

JamesT20: keby boli v polke pajkovane tak by som s tym roblem nemal, v mojom pripade su tie vodice v jednom kuse, pajkovane primo na motor a priamo na regulator, plus regulator je cely obaleny v samozmrstovacej buzirke.... Pristupy na hovno, moznost nieco dobabrat vysoka....
ASW28 RTF od pelikana
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

razzo píše:JamesT20: keby boli v polke pajkovane tak by som s tym roblem nemal, v mojom pripade su tie vodice v jednom kuse, pajkovane primo na motor a priamo na regulator, plus regulator je cely obaleny v samozmrstovacej buzirke.... Pristupy na hovno, moznost nieco dobabrat vysoka....

Když tu smršťovací bužírku opatrně budeš roztahovat, tak se ti to podaří přehrnout na regulátor a odpájet vodiče. Pak to nastavíš a máš jediný spoj navíc. Pokud to odmítneš, tak ustřihneš vodiče cca v polovině a nastavíš je = dva spoje. Ty spoje se dají udělat do napilovaných trubiček absolutně dokonale.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“