Tricopter
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
Vita_Valke píše:nevim jak bych to vysvětlil nějak jednoduše prostě jedno procento zisku na vysílači jsou 2 procenta na gyru a když máš na vysílači 50 procent tak je prostě zisk nula
Aha. To se týká jen spektrum vysílačů, nebo obecně?
Já teď študoval manuál k Auroře a stejně z toho pořád nejsem chytrej. Ty gyra jsou prostě pro mne španělská vesnice.
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska zkusil FPV létání. Kameru s příjímačem jsem kdysi koupil za pár stovek na aukru. Je to takovej šunt s dosahem tak 150m. Brýle jsem měl půjčený starý olympus s rozl. 320x240. No a jsem z toho nadšen. Byla to moje první zkušenost s FPV. Tricopter se na to perfektně hodí. Až tam budu mít lepší stabilizaci, tak to nebude mít chybu. Už vím na co teď budu šetřit 
Sakryš... Taky mne to už dlouho láká... Myslíš, že tedy 320x240 stačí? V jiném vlákně tady mi to rozmluvili. Na druhou stranu, 320x240 nové brýle koupíš na ebay už za 50usd. A na Headplay nebo Fat Shark fakt nemám.
Je potřeba headtrack, nebo to stačí bez toho? Na kolik mhz máš přenos?
Je potřeba headtrack, nebo to stačí bez toho? Na kolik mhz máš přenos?
Naposledy upravil(a) Lukash dne sob 18.09.2010 10:39, celkem upraveno 1 x.
No rozlišení postačuje, neměl jsem problém, že bych něco blbě rozpoznal. Jedinej problém byl s pomalým ostřením kamery při přechodu stín/světlo. Jde to i bez headtracku. Občas jsem měl trochu problém s vyrovnáním, takže bylo výhodný mít to OSD s umělým horizontem s výškoměr, ale jde to i bez těhle vychytávek.
Na kameře jsem nikde nenašel frekvenci, jedná se o televizní kamerku PAL. Je stejná jako tato http://aukro.cz/item1220038708_barevna_ ... dobre.html
akorát je bezdrátová. Výkon má myslím 50mW
na galerii jsem to dal vyfocený
Na kameře jsem nikde nenašel frekvenci, jedná se o televizní kamerku PAL. Je stejná jako tato http://aukro.cz/item1220038708_barevna_ ... dobre.html
akorát je bezdrátová. Výkon má myslím 50mW
na galerii jsem to dal vyfocený
Tak to prosím nerozbij, chtěl bych to vidět v akci
Já teď čekám na motory, nakonec jsem objednaltyhle. Až přijdou, tak to snad konečně pořádně zalítám do funkčna a stabilna a pak na to půjde fpv taky
Já teď čekám na motory, nakonec jsem objednaltyhle. Až přijdou, tak to snad konečně pořádně zalítám do funkčna a stabilna a pak na to půjde fpv taky
No myslím, že by to bylo určitě špatně čitelné. Tohle je moje první zkušenost, ale na OSD to asi neni. Já brýle po víkendu vracím a svoje pořídím až na novou sezónu. Teď na to nemám a v zimě je to zbytečný. Asi vezmu ty fat sharky, sice je to palka, ale než pak kupovat časem jiný...
Jaktože si vzal nakonec tak "drahý" motory? to si moch vzít taky ty KDA nebo turnigy.
Jaktože si vzal nakonec tak "drahý" motory? to si moch vzít taky ty KDA nebo turnigy.
kkmulticopter
Zdravím,
Taky stavím tricopter. Chtěl jsem to stavět na 4gyra. Pak jsem ale objevil tuto konstrukci
http://www.kkmulticopter.com/
Používají se tam samotné gyroskopické přijímače z HK401 gyroskopů. Mixování všech pohybů dělá ta elektronika. Lidi píšou že je to o hodně stabilnější než 4gyrový tricopter. Taky to nebude tak zběsilá drátařina.
Nechal jsem si vyrobit jednostranou desku u Kohouta (má tam moje filmy, kdo by chtěl, může nechat vyrobit desku asi za 50kc)
Součástky jsem dnes koupil, asi je i dnes osadím. Pak naleju procesor firmwarem. Motory, ESC, gyra a vrtule jsou na celnici. Rám jsem vyrobil podle plánků
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1258649
ze sklolaminátu 2mm a 1,5mm (tabule od fy Lamtec cca 1000Kc/m^2)
Mechanismus směrovky jsem udělal ze dvou kosticek silonu, provrtané 3mm vrtákem. Spojuje je vyřazená osička z motoru (asi o 0,1mm háže, na tohle ok). Mezi kostickami plastová distance, na koncích hřídele ségrovky. Nemá to ŽÁDNOU vůli (neotáčí se to volně). Na kostičkách se shora přišroubovaný laminát. Dodám foto.
Už se těším na FPV...
Nemáte někdo letuschopný tricopter v Praze a okolí? Moc rád bych to viděl
Taky stavím tricopter. Chtěl jsem to stavět na 4gyra. Pak jsem ale objevil tuto konstrukci
http://www.kkmulticopter.com/
Používají se tam samotné gyroskopické přijímače z HK401 gyroskopů. Mixování všech pohybů dělá ta elektronika. Lidi píšou že je to o hodně stabilnější než 4gyrový tricopter. Taky to nebude tak zběsilá drátařina.
Nechal jsem si vyrobit jednostranou desku u Kohouta (má tam moje filmy, kdo by chtěl, může nechat vyrobit desku asi za 50kc)
Součástky jsem dnes koupil, asi je i dnes osadím. Pak naleju procesor firmwarem. Motory, ESC, gyra a vrtule jsou na celnici. Rám jsem vyrobil podle plánků
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1258649
ze sklolaminátu 2mm a 1,5mm (tabule od fy Lamtec cca 1000Kc/m^2)
Mechanismus směrovky jsem udělal ze dvou kosticek silonu, provrtané 3mm vrtákem. Spojuje je vyřazená osička z motoru (asi o 0,1mm háže, na tohle ok). Mezi kostickami plastová distance, na koncích hřídele ségrovky. Nemá to ŽÁDNOU vůli (neotáčí se to volně). Na kostičkách se shora přišroubovaný laminát. Dodám foto.
Už se těším na FPV...
Nemáte někdo letuschopný tricopter v Praze a okolí? Moc rád bych to viděl
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
kolin: asi to bude lítat líp, když je tam ta řídící jednotka. Budeš tam mít i akcelerometr? Bez by to nebylo ono. Zajímalo by mě jak moc se zlepší ta stabilita oproti 4 samotným gyrum. Přijde mi to teď hodně stabilní.
Mohli bysme někdy uděla sraz x-copteru, třeba v Praze. Vyměnit zkušenosti, zazávodit si-např. nějakej slalom na čas
. Samotnýho mě tak lítat nebaví.
Mohli bysme někdy uděla sraz x-copteru, třeba v Praze. Vyměnit zkušenosti, zazávodit si-např. nějakej slalom na čas
Lukash: Doma a jsem nasel valec silonu k soustruzeni. uriznul jsem pilkou na zelezo 1cm kolacek. Pak jsem do toho kruhu narysoval dva ctverecky a zase pilka na zelezo. Provrtal jsem a brousil a brousil (jde to strasne pomalu i pasovou bruskou)
Ta ridici jednotka nema akcelerometr. Udajne mozna v dalsi generaci s vykonejsim procakem. Protoze autor nepouziva zjednoduseni jako PPM vlacek z prijimace a i2c regulatory, uz ted jede procak skoro nadoraz.
Tady jsou nejake fotky

Ta ridici jednotka nema akcelerometr. Udajne mozna v dalsi generaci s vykonejsim procakem. Protoze autor nepouziva zjednoduseni jako PPM vlacek z prijimace a i2c regulatory, uz ted jede procak skoro nadoraz.
Tady jsou nejake fotky

---