Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
hvtsrv

#1186 Příspěvek od hvtsrv »

takze si myslim ze najjednoduchsie to bude vyuzit hlavny vypinac ako prepinac a ten by vo vypnutom stave /vtedy bezi sim/ odpojil modul

chalani a poradite mi niekto uz ako navolim na vysielaci aby lavy vypinac spinal na kanale 7? tak ako to robi pravy na kanale 5?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1187 Příspěvek od RiMr »

Drondys píše:
RiMr píše:...(ale bacha Turnigyv2 je taky FrSky i když asi ještě "starý") :wink:

Znamená to, že by s T9X v2 měly chodit některé starší přijímače FrSky i s tím modulem Turnigy k T9X V2, který je vlastně jen přejmenovaný starší FrSky modul ???

A pokud ano jsou to některé z těch co jsou v nabídce na HC viz odkaz ???
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2%2E4Ghz+FrSky+ACCST&idCategory=402&ParentCat=190

Tož kup a zkus... :D
Drondys

#1188 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Tož kup a zkus... :D

A nemá někdo už doma některý z těch starších FrSky přijímačů, že by to mohl vyzkoušet jestli fungují s tím Turnigy modulem co se dodává k T9x v2 ??? Všiml jsem si, že je u těch FrSky přijímačů co mají v nabídce na HC u všech uvedeno "New FrSKY ACCST" což moc nadějně nevypadá.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1189 Příspěvek od RiMr »

No jo, ale k čemu by to bylo? Máme přece podstatně levnější tříkanál a šestikanál HK a osmikanál Turnigy...?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1190 Příspěvek od ddano007 »

Takze s tym novym FrSky telemetrickym modulom Phoenix ide ( v2 mi nechodil), len sa ten kabel k simu musi pripojit pri vypnutej vysielacke.
Ma to akurat dve musky:
1, mam na Phoenixe redukciu na Spektrum DX5e ( neviem, ci to ide aj bez nej, to ma fcera vecer uz nenapadlo skusat)
2, neviem donutit Phoenix, aby akceptoval TX9x kanaly ( kridelka 1, vyskovka 2 atd). Aj ked mu nastavim novy vysielac a priradim mu to, nezoberie...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1191 Příspěvek od RiMr »

ddano007 píše:Takze s tym novym FrSky telemetrickym modulom Phoenix ide ( v2 mi nechodil), len sa ten kabel k simu musi pripojit pri vypnutej vysielacke.
Ma to akurat dve musky:
1, mam na Phoenixe redukciu na Spektrum DX5e ( neviem, ci to ide aj bez nej, to ma fcera vecer uz nenapadlo skusat)
2, neviem donutit Phoenix, aby akceptoval TX9x kanaly ( kridelka 1, vyskovka 2 atd). Aj ked mu nastavim novy vysielac a priradim mu to, nezoberie...

Ale zkoušels to ve starém rádiu s výměnnými moduly, je tak?
Ohledně Phoenixe nevím, zkoušel jsem to (origoš Phoenix i redukce) a už si nevzpomínám jestli jsem tam použil nějakou jinou soupravu nebi vytvořil novou, ale právě že si na to nevzpomínám znamená že to šlo jakžtakž hladce. Zkůšaj!
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1192 Příspěvek od ddano007 »

Neviem, co je to stare radio, ale prisla mi dva tyzdne dozadu, ergo je to aktualne predavana verzia TG9x, z ktorej som predfcerom vyhodil ten origos vysielaci modul a naklapol tam ten telemetricky. A skusat budem, co mi insie zostava ( teda zostava mi este Spektrum DX5e, s ktoru Phoenix chodi ) :-)
Drondys

#1193 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:No jo, ale k čemu by to bylo? Máme přece podstatně levnější tříkanál a šestikanál HK a osmikanál Turnigy...?

Myslím, že by se to některým určitě hodilo mít možnost si koupit třeba FrSky přijímač s fail-safe bez nutnosti kupovat jiný modul tj. využít ten Turnigy co je dodáván k T9x. HK tří ani šestikanál nemá fail-safe a osmikanál Turnigy taky ne. Mě by se třeba hodil ten FrSky čtyřkanál V8R4 s fail-safe pokud bych měl jistotu, že ten přijímač s Turnigy modulem funguje.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14352

Chápu, že tobě by to třeba nebylo k ničemu, protože máš k T9x i jiné moduly než jenom ten Turnigy, ale ne každý je na tom stejně a proč vyhazovat peníze za další modul když by Turnigy modul fungoval i s některými přijímači FrSky, které umí fail-safe. :wink:

Navíc tady byl zrovna nedávno dotaz na lehký přijímač k T9x pod 10g a opět FrSky má sedmikanálový přijímač pod 10g
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14351
ale HK má pod 10g jen tříkanál což je dost málo a Turnigy osmikanál je těžší. Takže pokud by s Turnigy modulem co je dodáván k T9x fungoval ten sedmikanálový FrSky přijímač opět by se to někomu hodilo.

Pokud by tedy ty starší přijímače FrSky (bez telemetrie) někdo už měl a mohl je vyzkoušet s Turnigy modulem v T9x v2 bylo by to myslím přínosné i do budoucna pro další lidi.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1194 Příspěvek od RiMr »

Tak to jo, failsafe se hodí, o tom žádná...
Akorát tomu nerozumím, failsafe se pak programuje normálně vysílačem?
Protože T9x položku failsafe v menu má, ale měl jsem za to, že je využitelná pouze s PCM modulem. Takže ono to jde i s PPM modulem, pokud to ten modul (resp. asi přijímač) podporuje?
Vidím že jsem žil v omylu... :)
Drondys

#1195 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Tak to jo, failsafe se hodí, o tom žádná...
Akorát tomu nerozumím, failsafe se pak programuje normálně vysílačem?
Protože T9x položku failsafe v menu má, ale měl jsem za to, že je využitelná pouze s PCM modulem. Takže ono to jde i s PPM modulem, pokud to ten modul (resp. asi přijímač) podporuje?

Možná ano. To by chtělo právě s tím Turnigy modulem v T9x v2 vyzkoušet, pokud někdo některý z těch starších FrSky přijímačů už má. Pokud by se ukázalo, že to jde bylo by to celkem fajn. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1196 Příspěvek od RiMr »

No já budu určitě brát ten modul s telemetrií a s přísl. přijímači. To dá minimálně odpověď na otázku jestli telemetrie pípaná vysílačem bude fungovat.
vidas

Rozdiel EPA vs AILDIF

#1197 Příspěvek od vidas »

[quote="RiMr"]
....nastavit EPA (bacha na to, jak si nastavíš diferenciaci při velkých výchylkách a pak změníš EPA - celé si to rozhodíš). Všechno dělej ve správném pořadí a každou změnu si průběžně kontroluj ....

Pani moho by mi prosim Vas niekto vysvetlit aky je rodiel medzi diferenciaciou a end pointami.
Pri skuskach a merani na kridelkach mi to hodilo vo finale rovnake vychilky bez ohladu na to co som obmedzil ( ci EPA alebo AILDIF ) a v akom poradi.
Ale myslim ze nejaky rozdiel tam bude ked su funkcne obydve nastavenia.

Dakujem.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1198 Příspěvek od RiMr »

Pokud ti jde o diferenciaci křidýlek, vyjde to nastejno.
EPA ale používáš "na všechno", nejen v případě použití mixu křidýlek. Používáš to prostě k nastavení "dorazů" na výškovce, směrovce, při ladění chodu serv podvozku apod.
Navíc, při použití mixu FLAPERON (nejen tam) potřebuješ nastavit kratší chod serv pro křidýlka (upravíš příslušně mechanicky poměr pák servo-křidélko), aby ti křidélka měly při vysunutí křidélek jako vztlaků (příp. jako brzd) kam chodit. Tzn. pokud bys měl křidélko nastavené na výchylku 100%, nemůžeš mu říct jdi při vysunutí brzd na 200%. Takže si křidélka nastavíš třeba na 50% a při vysunutí brzd jdou až na 100% výchylky serva.
50 % výchylky křidélek si můžeš nastavit i v nastavení mixu FLAPERON, ale tím určíš velikost vychylky, ne koncovou polohu serva, tzn, že sice máš omezenou velikost výchylky křidélka na 50%, ale koncové polohy jsou na "krajích" n ahodnotách 100% (těm nastaveným v EPA).
To je jen jeden příklad proč můžeš potřebovat EPA. Je to s reversy asi nejpoužívanější pípátko v poč. soupravách. Blahořeč ho... :wink: :D
peppee

#1199 Příspěvek od peppee »

Tak jsem vyzkoušl přehodit drát u přepínače na TIMER tak, že jsem prostřední nechal a přehodil horní dolu. To proto, abych nemusel při učiteli držet spínač nahoře, když bych chtěl převzít řízení. No a výsledek je takový, že to vysílači nevadí na timer, ale vadí m u to při zapnutí, musí se sdržet sepnutý tento vypínač, jinak mi to hodí switch error.
máte s tím někdo zkušenosti? Dříve na straně 45 je posán postup, jak to udělat ,ale ten mě bohužel nejde.
Naposledy upravil(a) peppee dne pon 20.09.2010 20:55, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1200 Příspěvek od RiMr »

peppee píše:...vadí m u to při zapnutí, musí se sdržet sepnutý tento vypínač, jinak mi to hodí switch error.

To je aspoň pro mě přijatelná cena. Díky žes to vyzkoušel! :wink:
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“