Maskovací páska

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pandy

Maskovací páska

#1 Příspěvek od Pandy »

Prosím o radu kde koupit maskovací pásku Tamiya taková žlutá. Potřebuji vice druhů šířek. Nechci žádné jiné,krepové. Tamiya je sice o hodně drahá ,ale qalitu rád zaplatím .Jsem s němi exeletně spokojený,bohužel mě už došly a zrovna finišuji s velkým modelem. Od původního prodejce nemohu sklerotik najít odkaz či fakturu.
OuvejAchich

#2 Příspěvek od OuvejAchich »

"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: Maskovací páska

#3 Příspěvek od veka1 »

Pandy píše:Prosím o radu kde koupit maskovací pásku Tamiya taková žlutá. Potřebuji vice druhů šířek. Nechci žádné jiné,krepové. Tamiya je sice o hodně drahá ,ale qalitu rád zaplatím .Jsem s němi exeletně spokojený,bohužel mě už došly a zrovna finišuji s velkým modelem. Od původního prodejce nemohu sklerotik najít odkaz či fakturu.

... co znamená"veký model" 3-5m rozpětí?
V tom případě mi hlava nebere, proč používaš kitařské pásky a nekoupíš rovnou konturovací pásky v prodejně autolaků?

Ukázka , že autolakýrnickou konturovačku ( zelená a červená na fokách) lze kromě velkých aut a modelů "zneužít" i pro relativně malý modýlek mixéru:

http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/ecu/3ecu.jpg
http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/ecu/5ecu.jpg

více zde: http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/ecu.html

PS. prodejny barev a autolaků bývají prakticky v každém městě... :wink:

veka1
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Dělám s tou Tamiyou, kupuji to v MPM, používám i pásky z odkazu veka.
Zkus ještě obyčejnou elektikářskou izolepu. Kup si balíček s různýma barvama, nebo aspoň černou a bílou a zkus to. Velmi dobře se s tím dělá, je to přiměřeně průtažné na obloučky a rozumně to drží na podkladu (nepodstříkneš to, ani neserveš barvu při odlepování).
Když to rozbalím z celofánu, už to nenechávám nikde válet, aby se zboku nenachytali chlupy.
Pandy

#5 Příspěvek od Pandy »

Díky za odpovědi,už jsem si je u MPM objednal. Elektrikářské pásky mám taky ale mám s nimi špatnou zkušenost,na velké ploše se při lepení,odvíjení natáhne a při stříkání co čert nechce se mě smrskne...v každém případě je to asi rukama,proto raději používám klasickou papírovou. S těmi krepovimi či jinýné žluté papírové nejsem taky spokojen ,Zatím co jsem je měl tak po delším skladování se slepily,slehly okraje a při rozmotávání se trhají. Na větší plochy používám papírovou značky Storch /červená/ i po několika letech se okraje neslepí,krásně lehce drží ,má ostré okraje ,jde krásně strhnout ,nenechává lepidlo...a to vše po několika letech hrubého skladování. Což všechny ostatní papírové /žluté/ nezvládly. kromě Tamiyi.
Ale dám na radu Veky a mrnu se v spec prodejně barev a laků na ty lakařské konturovačky.....hold celý život se učím.
jen na okraj ,já nestavím modely letadel ale modely raket. Viz zde:
www.rmkpraha.cz.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“