Yak 55 Rc-Factory

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Surgical

#61 Příspěvek od Surgical »

Když máš ostrý nožík a krapet šikovný ruce, nic upižlaně nevypadá, navíc otvory dělej opravdu natěsno. Serva lze do křídla zapustit a je úplně jedno, kolik materiálu nad nimi zbyde, na pevnost to vliv mít nebude....navíc i tady lze použít řešení zde dříve vyfocené u Flashe, kdy křidélková serva jsou v trupu a křidélka pohánějí torzně....
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Peppy »

Ahoj.. tiez som si poridil tohoto yaka .. dnes som mal zalet a lieta to fakt luxusne... tie harrierove vykruty to lieta smrtlene rychle... presne podla mojho gusta :-D... ale v com je problem.... vaha mi vysla na 500g a chcem sa spytat ci je to oka... ale nechapem kde sa zobralo tych 40g lebo baterku mam 1100mah hyperionku cca 100g, axika 2212, 18A regl a 9g serva a na VOP dake 13-15g... mozno som pouzil trochu viac sekundaku ale zase nie 40g.... este tam mam lumifly ale to tiez nema vela gramov... vysla niekomu aj doporucovana vaha ??
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Surgical

#63 Příspěvek od Surgical »

Ono záleží především na várce EPP, ze které se momentálně řeže....
Mám Flashe, který je lehounký, jak pírko, pak Jaka 54, který je už jen na omak z bytelnější hmoty, při stejném vybavení (motor, regl, serva, baterka, přijímač) je takřka o 90 g těžší....
Lítají oba skvěle, ale každý malounko jinak, což je jistě dáno i nepoměrně větším čelním odporem Jaka díky polomaketě zakapotovaného hvězdicového motoru, třeba Flash by lítal i na svahu bez motoru, krásně bez motoru klouže, Jak bez volnoběhu spíše padá k zemi, klouzavost mizerná....ale to není kritika ani vada, rostě se s tím lítá jinak.

P.S. teď stavím do serie Su-29, kde se mi zase hmotnost výřezů zdá výborná....
jova
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od jova »

Mě se jako začátečníkovi při výrobě otvorů na serva osvědčila jednoduchá hliníková šablona a natvarovaný drát trafopájky. Na kousku EPP jsem to odladil a od té doby jsou otvory jeden jako druhý :lol:
Obrázek
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Peppy »

Surgical píše:Ono záleží především na várce EPP, ze které se momentálně řeže....
Mám Flashe, který je lehounký, jak pírko, pak Jaka 54, který je už jen na omak z bytelnější hmoty, při stejném vybavení (motor, regl, serva, baterka, přijímač) je takřka o 90 g těžší....
Lítají oba skvěle, ale každý malounko jinak, což je jistě dáno i nepoměrně větším čelním odporem Jaka díky polomaketě zakapotovaného hvězdicového motoru, třeba Flash by lítal i na svahu bez motoru, krásně bez motoru klouže, Jak bez volnoběhu spíše padá k zemi, klouzavost mizerná....ale to není kritika ani vada, rostě se s tím lítá jinak.

P.S. teď stavím do serie Su-29, kde se mi zase hmotnost výřezů zdá výborná....

jj...je to paradne lecino.... u nas v obchode mali len toho yaka a zlteho flasha... ale keby mali to sucko tak si kupim asi to.... ale len koli vzhladu inak to musi lietat tak isto :-D
luckym

#66 Příspěvek od luckym »

Ahojte, aky motor v tomto pouzivate? nieco z HC by ste vedeli odporucit?
dik
pilnic

#67 Příspěvek od pilnic »

Trochu se tady šťourám, Lucky co tohle? http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 0Kv_/_240W
Minimag Multiplex - RAY 2836/08
ELITE VA models - AXI 2217/16
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
JMalik

#68 Příspěvek od JMalik »

To se jmenuje Turnigy, je to skoro jako motor a do 3D akrobatů se to normálně nepoužívá.
Protože je tady spousta účastníků , kteří na to mají jiný názor (ale nelétají 3D), tak to jde použít, pokud se staneš expertem na výměnu hřídelí, lepení magnetů a převíječem motorů.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Peppy »

JMalik píše:To se jmenuje Turnigy, je to skoro jako motor a do 3D akrobatů se to normálně nepoužívá.
Protože je tady spousta účastníků , kteří na to mají jiný názor (ale nelétají 3D), tak to jde použít, pokud se staneš expertem na výměnu hřídelí, lepení magnetů a převíječem motorů.

Ja som s nimi nastasite este tu cest nemal, osobne :-D
pilnic

#70 Příspěvek od pilnic »

Jasně jasně, já jsem taky neměl tu čest, ale mám RAYe, ten by měl být ještě horší než Turnigy a už rok mi rekreačně funguje.
Za ty prachy bych ho klidně prubnul... toť můj názor.
Musíte si chlapi uvědomit ( Malík a spol. ), že vy jste už jinej level, než my, začínající bublinkáři :)
Minimag Multiplex - RAY 2836/08
ELITE VA models - AXI 2217/16
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
luckym

#71 Příspěvek od luckym »

Ok, ja viem ze su to shity, ale jeden znamy ma poziadal ci by som mu vedel poradit nejakeho akrobata z EPP, kedysi davno xx rokov spat lietal F3A, a dost dlho sa tomu nevenoval tak nema prehlad co teraz bezi, tak sa snazim nieco vybrat kedze to ma byt co NAJLACNEJSIE. Tu cinu beriem ako alternativu ale asi dam tam ten motor axi ako je doporuceny... je velky rozdiel medzi sivym a zlatym?

Este k regulatoru davate na 4 serva (HXT900, HItec 55) este externy bec? ja som mal v jednom epp 4xhitec 55. Jedno servo odyslo, sa uplne roztopilo, a odisiel aj BEC v regulatore namiesto 5V tam pustalo 12V tak neviem co skorej odyslo Ci BEC a nasledkom potom to servo alebo najprv servo a to skratovalo a bec.... ale nastastie zvysok prezil aj pri tych 12V :). Regulator som tam mal od mgm(hadam lepsi nez ta cina :)) A ked by som tam xcel dat reg. nejaky turnigy alebo HK, sice ma pisane bec 3A ale v revievoch pisu ze realne asi 2A tak neviem ci nedat este externy BEc, alebo radsej lepsi regulator?
LV
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od LV »

pilnic píše:Jasně jasně, já jsem taky neměl tu čest, ale mám RAYe, ten by měl být ještě horší než Turnigy a už rok mi rekreačně funguje.
Za ty prachy bych ho klidně prubnul... toť můj názor.
Musíte si chlapi uvědomit ( Malík a spol. ), že vy jste už jinej level, než my, začínající bublinkáři :)

Do cvičákov kľudne Ray a Turnigy použi, tam je to OK
Inak mal som na meracej stolici pár motorčekov RAY a podobných "papierovo" AXi, Scorpion, HiModel, Dualsky... všetky cca 200W. Elektricky je RAY hrôza. Motory som porovnával z rovnakým kV a hmotnosťou a Raye žrali s tou istou vrtuľou aj o 40% viac a kúrili ako parný kotol.
Napriek tomu si myslím že do bublinkoletov typu Minimag, Ízistár a pod. je to v pohode. Samozrejme pre zručnejších páčkarov do EPP 3D plackoletu už by som to nikdy nedal.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
luckym

#73 Příspěvek od luckym »

pilnic píše:Trochu se tady šťourám, Lucky co tohle? http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 0Kv_/_240W

No ked citam tie komentare podtim tak radsej ee....
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od L.Bily »

ja mam vo flashovy toto http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5688
zatial drzi a to s pakou plny pracujem stale. mam tam 10x4,7

Just tested with a 10x4.7 SF prop (APC)and 3s1p loong max battery.1000mah 20c
Max output
15.1 Amps:154 Watts:6900 RPM:852g Thrust
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
lubak
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od lubak »

ubosek píše:ja mam vo flashovy toto http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5688
zatial drzi a to s pakou plny pracujem stale. mam tam 10x4,7

Just tested with a 10x4.7 SF prop (APC)and 3s1p loong max battery.1000mah 20c
Max output
15.1 Amps:154 Watts:6900 RPM:852g Thrust

Ja mam ten motor tiez vo Flashovi ale s tou vrtulou (10x4.7) mi to na zemi zralo 19-20A.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“