Hitec AURORA-9
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Auroru vyzkoušeno na 1,5km. Tohle začala dělat ze dne na den. Odlišná letadla, odlišné komponenty, stejné problém. Uvidíme, co to bude dělat dál. Ale rád bych kdyby to zůstalo jen u dvou zničených letadel.
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
fidzi píše:Dnes jsme byli lítat. Poprvé se Aurora zamkla ve vzdálenosti cca. 300m s Optimou 7. První letadlo na bublinky. Podruhé se Aurora zamkla s Optimou 9 opět na 300m, tak jsem se raději jal přistávat a při přístání jsem opět ztratil kontrolu a přistál jsem si do auta. Další letadlo na bublinky. Začíná mě ta Aurora SRÁT!!!
Zkusil bych identifikovat co se podělalo.
Zatím to vypadá s větší pravděpodobností na TX, než na instalaci v érech, nebo RX.
Úplně pro začátek bych zkusil jiný aku do TX a na zemi to ověřil.
Možností jen na TX je dost (pokračovat můžeš očucháváním kolem antény....), ale chvíli bych to zkusil hledat, aby jsi měl aspoň jistotu, jestli TX, RX, nebo instalace.
(Ideální by byla možnost si půjčit od někoho vysílač Auroru a porovnat to)
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
V prvním případě mám podezření na BEC. Jelikož po příchodu k letadlu napájení kamery fungovalo, ale přijímač i serva byla mrtvá. Regulátor se ovšem po nárazu zkratoval, takže je pouze spekulativní, jestli to byla příčina. Nicméně rušení na krátké vzdálenosti je nepopiratelné, takže zkusím jít po TX. Ještě mě napadá, že v blízkosti vysílače byl mobil s wifi v režimu APN. Ale vzhledem k jeho výkonu mi to příjde nepravděpodobné.
..:: Nemám rád kindersáky ::..
fidzi píše:Ale těch vysíláčů wifi s výkonem v řádech wattů je v okolí několik. Myslíš, že mobil by to dokázal?
Možné je snad úplně všechno, ale tohle je šance teda hodně malá.
Neutěšuj se tím, že spadly dvě různá letadla, když už v prvním případě máš podezření na BEC. Musíš jít i po té druhé instalaci letadla současně s tím, co jsem už psal.
mhabr píše:fidizi, doufám, že na příčinu přijdeš. Chystám se "vyhodit" svojem megahertzová rádia a Aurora je dost žhavý kandidát (T8FG je na druhým místě, ale jen tak na 25 procent).
Nerad bych vyráběl drahé třísky na zátop.
Presne takto som sa aj rozhodoval a stale svoje rozhodnutie nelutujem skor naopak
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
http://adamweinzettl.webnode.sk/
nemas nahodou odlomeny ten koncek anteny? dobre to skontroluj, ja som to preventivne na vsetkych prijimacoch dal do zmrstovacej buzirky hned ako som ich doniesol domov ...
a vazne z dosahom nemam ziadny problem. antena je polozena doslova na akubloku a motor je speed 400 takze o rusenie urcite nie je nudza.
a easy star lieta ku vsetkej mojej spokojnosti ...
a vazne z dosahom nemam ziadny problem. antena je polozena doslova na akubloku a motor je speed 400 takze o rusenie urcite nie je nudza.
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
petertn píše:a vazne z dosahom nemam ziadny problem. antena je polozena doslova na akubloku a motor je speed 400 takze o rusenie urcite nie je nudza.
Tak zrovna toto je jako důkaz spolehlivosti absolutně nedostačující. Tomuto "testu" bezpečně vyhovuje i standart PPM na MHz pásmech.