Zdra chlapi,
zkousel jste uz nekdo, odstranit polepy z auta. Na internetu je jasny postup nahrat fenem(horkovzduskou) a pomalu stahovat. Na lepidlo pouzit tech. benzin.
Nemate nekdo overeny postup. Diky
Odstraneni polepu z auta
Re: Odstraneni polepu z auta
nostromo píše:Zdra chlapi,
zkousel jste uz nekdo, odstranit polepy z auta. Na internetu je jasny postup nahrat fenem(horkovzduskou) a pomalu stahovat. Na lepidlo pouzit tech. benzin.
Nemate nekdo overeny postup. Diky
toto je ověřený postup....
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Prvne sem pouzil spesl sprej na odstranovani polepu z GESu. Na malych vecech zabral, ale na velky uz sem nemel nervy cekat. Tak sem to serval (samo opatrne) a lepidlo smyl techn.benzinem.
Ale v servisu sem pak na polepy na motorkach pouzival "Terpanol" ve spreji. Slo to pekne, jenom ten sprej ale stoji 300,-
Nak
Ale v servisu sem pak na polepy na motorkach pouzival "Terpanol" ve spreji. Slo to pekne, jenom ten sprej ale stoji 300,-
jikr píše:Nejlepší je horkovzduška a lepidlo smýt perchloretylenem . Lak to neoškodí a odstraní to všechno a rychleji než ten benzín
tak tak, Kdysi jsem naloupal dost. Jen je potřeba to nepřehnat s teplotou. Musíš tak akorát. Jedna se pak méně folie trhá a jednak zůstáva na laku méňě lepidla. A pak je to perchloretylenem raz dva.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Tohle mě moc zajímá. Máte někdo zkušenosti i s foliiemi na sklo? Takové ty tmavé, co se lepily do aut, aby se nemuselo platit DPH. Jenže přes to není vidět při couvání.
Ja zkousel sundat tuhle folii z zadnich bocnich malejch okynek C4 Citrona. Vubec to neslo at jsem zkousel ruzny teploty horkovzdusky. Podle poklepu si myslim, ze to je misto skla plast, nejspis nakej Lexan. Asi se ta folie na plastu oproti sklu prohriva jinak a nebo to lepidlo ma jiny chovani na plastu proti sklu. Nakonec jsem to vzdal, ono to zase moc ve vyhledu dozadu nevadi.
Jirka