Základy 3D akrobacie

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od gamer007 »

Trubku jsem podobně rozštípnul s T600 při tom slavným 10sec. záletu. Bylo to ale taky až o zem, utrežený čep gripu.
Obrázek
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od AdamProg »

bigsam72 píše:Me se to stalo pri couvanem sestupu ocasem k sobe ( v podstate maximalni rychlost ) kdyz jsem to chtel "zaseknout a otocit pres cumak" do invertu ... jeste mam tu ocasny trubku, jdu pro ni do auta a cvaknu vam tu deformaci fotakem at vidite jaka to musel bejt pumelice. Jinak trubku "po padu" uz jsem si samozrejme parkrat bouchnul ( treba na trex 500 ) ale tam bylo videt ze to byl dusledek nikoliv pricina.

EDIT: Tady slibene fotky toho jak to vypadalo kdyz jsme to posbirali z okrhuhu cca 20m. http://styx.physter.com/gallery2/main.p ... emId=42116

No pekne rozstrelene :( Brrr to nezavidim. To musela byt poradna prda.
Sniper tam ma kovou trubku(nevim ted z ceho) a docela tlustou, takze hodne vydrzi, mam porad puvodni jen v ni mam uz asi 5 dobancu od listu :-D Jen mi to ufiklo vyskovku(hledal sem ji v okruhu 20m a nenasel sem ji uz, tak letam bez ni).
Ta uhlikova trubka je na vahu skvela, ale pri kontaktu s listem je sni amen.
bigsam72

#78 Příspěvek od bigsam72 »

AdamProg píše:
bigsam72 píše:Me se to stalo pri couvanem sestupu ocasem k sobe ( v podstate maximalni rychlost ) kdyz jsem to chtel "zaseknout a otocit pres cumak" do invertu ... jeste mam tu ocasny trubku, jdu pro ni do auta a cvaknu vam tu deformaci fotakem at vidite jaka to musel bejt pumelice. Jinak trubku "po padu" uz jsem si samozrejme parkrat bouchnul ( treba na trex 500 ) ale tam bylo videt ze to byl dusledek nikoliv pricina.

EDIT: Tady slibene fotky toho jak to vypadalo kdyz jsme to posbirali z okrhuhu cca 20m. http://styx.physter.com/gallery2/main.p ... emId=42116

No pekne rozstrelene :( Brrr to nezavidim. To musela byt poradna prda.
Sniper tam ma kovou trubku(nevim ted z ceho) a docela tlustou, takze hodne vydrzi, mam porad puvodni jen v ni mam uz asi 5 dobancu od listu :-D Jen mi to ufiklo vyskovku(hledal sem ji v okruhu 20m a nenasel sem ji uz, tak letam bez ni).
Ta uhlikova trubka je na vahu skvela, ale pri kontaktu s listem je sni amen.

Ona neni uhlikova, one je "plechova" ten uhlik to je fake na povrchu ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Beep
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Beep »

Ta trubka není fake, uhlíková trubka má problém udržet tvar a kovová trubka má problém s roztažností (vadí to hlavně u řemínku), takže to Align kombinuje, stejné trubky jsou i do T700, kovové jádro olaminované uhlíkem.
Tonda Laštůvka přestal dávat do Sniperu uhlíkové trubky právě kvůli velice mizerné kvalitě, jak v tlouštce tak v tvaru (prohnutí).
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
radek.domin

#80 Příspěvek od radek.domin »

Bavili jsem se tady o tom jak ma vlastne vypadat piroflip. Kolik piruet na jeden flip a podobne. Nasel jsem video, ktery to opravu uzasne vysvetluje. Aniz bych to tusil, tak jsem postupoval uplne presne podle toho videa. :-) Jenom kabinkou k sobe, ale to nehraje roli. Dozvedel jsem se teda ze to co ted uz umim se jmenuje halfpiroflip. Pravy pyroflip ma v jenom flipu dve uplny piruety.

http://www.youtube.com/watch?v=Ec1Ii43VAZ4
dagx
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od dagx »

Nějak mi ten piroflip pořád hlava nebrala,ale takto rozfázovaný jsem to zachvíli udělal(Zatím na simulátoru).Super video na pochopení jak na to.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od gamer007 »

Radek díkec za super video, konečně jsem to podle toho pochopil a v simu halfpiro zalítnu a i několikrát po sobě. Nechápu co jsem v tom hledal za vědu, ted už jen sebrat odvahu a testnout to v realitě :lol: Pak taky mít zmáknutý lítání v invertu všemi směry, aby se dobře vybírala krizovka. Zase, v simu si osmičkuju na zádech v obou směrech, ale v reálu mám sevřený půlky a po jedný zatáčce už radši obracim 8O ...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
krtek2k

#83 Příspěvek od krtek2k »

gamer007 píše:a testnout to v realitě :lol: Pak taky mít zmáknutý lítání v invertu všemi směry..

Bohužel... :) nejdřív mít zvládnutý lítání v invertu alespoň ocasem k sobě do obou zatáček, nebo alespoň do tý , na kterou točíš piroflip.
ale ve finále je to easy
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od pkotatko »

Když tak pozoruju své létání a většinu ostatních, je tam jeden veliký rozdíl.
Moje létání ( a mám stejný problém i s letadly ) je neuspořádané. Nemá nějaký řád. Prostě udělám kdy si vzpomenu něco....
Trénujete nějak třeba sestavu jak, kdy a co zaletíte ? A to potom pilujete, nebo je to živelné jako v mém případě.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od psena »

Trenuju jak si vzpomenu, ale vetsinou je to taky neusporadany a hlavne casto na nektery veci zapomenu. Nad sestavou uz jsem premyslel, pro me je jeste brzy, ale rozhodne na peknou dynamickou sestavu je potreba mit presnej harmonogram. Na simulatoru mam presne stanovenej treninkovej plan cca na 1 hodinu, myslim ze na simu litat jen co me napadne je uplne zbytecna cinnost.
Na simu jsem s nejakou sestavou zacal, ale v podstate jsem natrenoval jen prvnich cca 20sekund :lol: Vsak zacatek a konec je to nejdulezitejsi ne? :) Zatim mam jiny veci na zdokonalovani, ale nejakou lehkou sestavu musim vymyslet, treba ted jsem na sluzebce ve Svajcu, mel predvadecku pro 7 kolegu, jim se to libilo i tak, ale pravda me to prislo jako litani od niceho k nicemu. 5min je docela dlouha doba...
radek.domin

#86 Příspěvek od radek.domin »

pkotatko píše:Když tak pozoruju své létání a většinu ostatních, je tam jeden veliký rozdíl.
Moje létání ( a mám stejný problém i s letadly ) je neuspořádané. Nemá nějaký řád. Prostě udělám kdy si vzpomenu něco....
Trénujete nějak třeba sestavu jak, kdy a co zaletíte ? A to potom pilujete, nebo je to živelné jako v mém případě.

Tohle je moc zajímavá myšlenka. Vlastně je v tom obrovký rozdíl jestli člověk lítá jen tak náhodně, nebo podle předem připravenýho scénáře. Já to mám tak 50/50. Půlku letů mán nepřipravených a druhou půlku si předem naplánuju co budu trénovat, nebo si připravám nějakou sestavu. Co se obtížnosti týče, tak je v tom obrovský rozdíl. Při volném létání je totiž většina obratů jen tak halabala. Tic-Toků je tolik kolik to vyjde. Při letu v invertu jde spíš o to se v invertu udržet než zaletět nějaký obrazec. Další obrat po lopingu je podle toho v jaké výšce se podaří z lopingu vyletět a podobně. I banální obraty jsou daleko náročnější když mají být součástí nějakého většího celku.

Já už nějakou dobu při tréningu létám podle sestav F3C (nebo se o to aspoň snažím). Včdycky si řeknu jakou sestavu poletím a pak se jí snažím dodržet. Když z toho vypadnu, tak to zkouším od začítku. Myslím že mi tahle metoda hodně pomohla zpřesnit létání. Vřele to všem doporučuju. Není potřeba lítat přímo podle F3C sestav. Stačí si přostě předem naplánovat pořadí a umístění obratů a pak to striktně dodržet. To umístění je taky důležitý. Loping umí každej, ale dva lopingy těsně za sebou přímo před sebou, to už není taková sranda :-)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od AdamProg »

Bohuzel taky letam cochcarnu (obrat co me zrovna napadne a jak mi to vychazi). Nemam cas nejak systematicky trenovat :(
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od pkotatko »

No já to vidím jako možné řešení jak se vejít na malý prostor. Návyky z rozlehlého letiště jsou teď špatně. Zkusím na tom zapracovat. Budu muset vymyslet nějaký systém. Lítat pořád to samé ( sestavu ) se mi taky nechce. Budu to chtít více alternativ.
Teď jsem teprve dal za pravdu Petrovi Novotnému, když mě v začátcích cepoval za striktní udržování letového prostoru. Postupem doby jsem si to zase zjednodušil a vykašlal se na to.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od psena »

Prominte vyuziju tohoto tematu i kdyz to sem uplne nepatri, vcera a dnes jsem se me opakovane stalo, ze jsem pri plne rychlosti nedokazal otocit ocas do piruety (pri prechodu do couvani), proste zustal viset, stejne tak se me prevratil ocas pri cuvanem lopingu. Predtim jsem mozna pri plne rychlosti piruetu nedelal, nebo delal ale nebyl problem.
Jediny co jsem objevil je uz docela velka vule na smykatku, smykatko chodi volne tak 1-2 mm do stran. Muze to byt tim?
Pri pomalejsim beznem letu muzu motat piruety ro kruhu jak chci.
Taky to bylo pri vetru do protivky tak 3-5m/s.
Rozhodne zacnu vymenou smykatka, ale stejne se me nezda ze by to bylo jen tim. Mechanicky chodi vse ok. Je to velmi neprijemny, kdyz se vrtulnik stoci jinak nez packuju i kdyz uz jsem si dnes pomalu zvykl :lol:
radek.domin

#90 Příspěvek od radek.domin »

To neni problem toho smykatka. Vyle je i na novym. Ono se to behem letu vycentruje. Problem muze byt s nedostatecnym vykonem vrtulky. To muze byt zpusobeny nedostatecnyma otackama, nebo nedostatecnym pitchem na vrtulce. Ja to vyresil tak, ze jsem si na hridelce vybrousil tu plosinku pro cervika kousicek dal a unasec mam na hridelce o 1.7mm dal. Tim dosahnes dostatecne velkyho pitche, takze i pri rychlejsim letu vrtulka funguje dobre.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“