Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce
- Mhej
- Kontaktovat uživatele:
easyglider je super, stavba je jednoducha, zvladl jsem ji i ja a to je co rict. pokud nekdo chce EG a netrva na stridavem motoru (ja ho tam nemam ale jsem spokojen), a chce to koupit se vsim jen bez prijmace, tak muzu doporucit ted nove na hobbylinku EG RtF asi za 3500. Ja kdybych si mesic a pul pockal a nekupoval to na konci pradnin, ale ted tu RtF verzi, usetril bych asi tak akorat na novy stridak. No nic. 
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ten RTF set je nanič, mám dojem, že to je len na podporu dopredaja tých prvých EG. Pretože v tom RTF sete nie je EG Pro.
Inak, cena EG Pro je 2.000 KČ, cena toho RTF setu je cca. 3.400 KČ. Za tých 1.400 rozdielu máš výkonný striedavý motor, regulátor, 4 servá a LiPo baterku. Takže neporovnateľné s tým setom.
supermario.cze
Inak, zoznam výbavy máš hneď na prvej strane tohoto vlákna. Videl som EG s tým lietať a je to pohon veľmi dobrý a výkonovo úplne dostatočný.
Nabíjačku musíš kúpiť takú, aby zvládala LiPo baterky, je tu o tom dosť popísané. Ale kľudne sa opýtaj, ak už čosi naštuduješ a bude potrebovať "postrčiť"
Inak, cena EG Pro je 2.000 KČ, cena toho RTF setu je cca. 3.400 KČ. Za tých 1.400 rozdielu máš výkonný striedavý motor, regulátor, 4 servá a LiPo baterku. Takže neporovnateľné s tým setom.
supermario.cze
Inak, zoznam výbavy máš hneď na prvej strane tohoto vlákna. Videl som EG s tým lietať a je to pohon veľmi dobrý a výkonovo úplne dostatočný.
Nabíjačku musíš kúpiť takú, aby zvládala LiPo baterky, je tu o tom dosť popísané. Ale kľudne sa opýtaj, ak už čosi naštuduješ a bude potrebovať "postrčiť"
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
To vybavenie, čo je v tom sete, zoženieš aj v ČR za tú cenu, úplne v pohode. Otázka je, či to má význam...
A ja nepočítam silou-mocou s nákupom v Číne, alebo ČR, proste nakúpim tam, kde dostanem slušné vybavenie za dobrú cenu. A v tomto konkrétnom prípade je to výhodnejšie v tej Číne.
A ja nepočítam silou-mocou s nákupom v Číne, alebo ČR, proste nakúpim tam, kde dostanem slušné vybavenie za dobrú cenu. A v tomto konkrétnom prípade je to výhodnejšie v tej Číne.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale v tom sete nie je baterka a Jeti regl a tie servá sú určite iné, ako máš ty. Mal som na mysli tú výbavu, čo je v sete a nie doporučenú...
Dnes je podľa mňa vyhadzovanie peňazí kupovanie starého EG a jeho osadzovanie jednosmerným pohonom.
Dnes je podľa mňa vyhadzovanie peňazí kupovanie starého EG a jeho osadzovanie jednosmerným pohonom.
Mhej píše:no podle me bys v CR nesel pod 2000 s vybavou, me stala s reglem JES 20, doporucovany serva, baterka 2S lipo 1.6Ah asi 2700
Moje zkušenost je jasná - jen cena elektroniky v EG setu je skoro stejná jako cena celého setu (u nás doma...hi). Začal jsem lítat znova po ca 25 letech a tenhle model si nemůžu vynachválit. Jeho odolnost je neskutečná a lítá to fakt hezky - je to ale jen můj subjektivní pocit. Nebyly s ním žádné problémy při sestavování a zalítávání. Není to žádný akrobat, ale pro výuku je podle mě dostatečný. Chtěl jsem začít hned na nějakém akrobatu, ale to určitě nebyl ten správný nápad...
Takže nejdříve trenažér, pak tento bublinkovej eroplán, no a pak se uvidí. 
[quote="Marek71"]Prevodovku nepotrebuješ. Práve správnou kombináciou akumulátoru (jeho napetia), motoru a vrtule odladíš správny pohon. To znamená, na EG dáš nejaký 75gr. striedavý motor s otáčkami okolo 1000 na volt a k tomu povedzme aj tú origo vrtulu (čo tam je, 9x6 ?)... alebo ak máš len 8-čl. baterku a 9" vrtuľu, tak by mohol ísť aj viacotáčkový motor.
Ahoj, konečně jsem se rozhoupal a budu řešit ten pohon na EG elektro. Vše je jak bylo (8 článek nimh 9.6V a původní plechovka). Jaký konkrétní stříďák byste mi doporučili (asi z hobbycity) k tomu nimh pohonu a k původní vrtuli 9x6? Regl třeba tento co jste mi doporučili tehdy http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2163&Product_Name=TURNIGY__Plush_25amp_Speed_Controller nebo už doba pokročila a mám brát jiný (na nimh aku)?
Jen mi ještě neni jasný a) jestli půjde nasunout ta původní vrtule s kuželem na hřídelku motoru (ta je dost silná), b) ta hřídelka motoru bude asi dost krátká, takže budu muset řezat čumák nebo se to dá řešit jinak?
Díky moc za rady.
edit: trochu jsem hledal v historii a i dle doporučení jsem našel tyto dva: TR 35-30A 1700kv nebo TR 35-30C 1100kv. Jenže který bude lepší?
Nebo něco jinýho?
Ahoj, konečně jsem se rozhoupal a budu řešit ten pohon na EG elektro. Vše je jak bylo (8 článek nimh 9.6V a původní plechovka). Jaký konkrétní stříďák byste mi doporučili (asi z hobbycity) k tomu nimh pohonu a k původní vrtuli 9x6? Regl třeba tento co jste mi doporučili tehdy http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2163&Product_Name=TURNIGY__Plush_25amp_Speed_Controller nebo už doba pokročila a mám brát jiný (na nimh aku)?
Jen mi ještě neni jasný a) jestli půjde nasunout ta původní vrtule s kuželem na hřídelku motoru (ta je dost silná), b) ta hřídelka motoru bude asi dost krátká, takže budu muset řezat čumák nebo se to dá řešit jinak?
Díky moc za rady.
edit: trochu jsem hledal v historii a i dle doporučení jsem našel tyto dva: TR 35-30A 1700kv nebo TR 35-30C 1100kv. Jenže který bude lepší?
moje "stíhačka"
... Easy Glider Electric
ja som do EG Pro objednaval motor Turnigy TR35-36C a serva micro a mini tiez Turnigy. Len sa mi zdaju tie panty dost tuhe, neviem ci serva zbitocne nezatazuju. Super napad je dat tam zavesy ale treba potom medzeru prelepit dakou paskou?
http://www.robomodel.estranky.sk/fotoal ... er-pro/141
http://www.robomodel.estranky.sk/fotoal ... er-pro/141
v sobotu bol pekny slnecny den tak som bol lietat na rovnej travnatej ploche, pristatie bolo fajn no pri dalsom hode model tocil-klopil smerom vlavo tak som pristal a myslel si ze sa povolilo trebars tiahlo no az pohlad od spodu prezradil ze som prisiel o paku kormidla s variabilnou skrutkou a ocelove tiahlo, servo aj s ramenom ostalo OK, cize som letel na jednom ovladanom kridelku.
Teda celkove riesenie ovladania kridelok zo spodnej casti kridel je neprakticke.
Teda celkove riesenie ovladania kridelok zo spodnej casti kridel je neprakticke.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro