Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdekar

#796 Příspěvek od zdekar »

Tak už jsem našel pár info o tom problému s >4500mAh a Air Parcel u nich na fóru. Jeden z adminů píše:
26.7.2010 Guys, this is only for the next 6 weeks.
We have another carrier who will handle Air Parcel for us (not Hong Kong Post) and we will be able to remove the Air Parcel restriction then.
Right now Hong Kong Post and the airport security freak out when they see a large lipo going through the x-ray.

http://hobbycity.com/hobbyking/forum/fo ... 22&KW=4500

Pro neangličtináře:
Tato situace bude trvat asi 6 týdnů. Pak dodávky přes AirParcel budou řešit jiným kurýrem než je HK pošta. Teď jim maníci na letišti a v HK poště dělaj problémy když viděj na skeneru příliš mnoho nebo velké lipolky :)
Naposledy upravil(a) zdekar dne čtv 12.08.2010 12:28, celkem upraveno 1 x.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Matouš

#797 Příspěvek od Matouš »

Měl bych dotaz jak dlouho může trvat doba mezi odesláním z HK a zadání do systému Hongkongské pošty? Zatím jsem v HK realizoval 3 objednávky, u prvních dvou to trvalo 2 dny, nyní už je to 5 dní od odeslání z HK a číslo balíku stále nevidím. Už se mám bát že se balík ztratil?
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#798 Příspěvek od Mirek12 »

Matouš píše:Měl bych dotaz jak dlouho může trvat doba mezi odesláním z HK a zadání do systému Hongkongské pošty? Zatím jsem v HK realizoval 3 objednávky, u prvních dvou to trvalo 2 dny, nyní už je to 5 dní od odeslání z HK a číslo balíku stále nevidím. Už se mám bát že se balík ztratil?

klííd čekej
Matouš

#799 Příspěvek od Matouš »

Jojo, už je po 7 dnech v systému pošty. Fuj, to sem si oddech.
demolátor

#800 Příspěvek od demolátor »

Otázečka, kde zjistím stav balíčku. :?:
Moc dík.
zdekar

#801 Příspěvek od zdekar »

Když se přihlásíš na HC a klikneš na "CHECK orders", tak tam máš všechny objednávky. Ve sloupečku "Warehouse status" je aktuální stav. Pokud je tam "shipped", tak by tam mělo být i tlačítko s trakovacím číslem. Na tlačítko klikneš a přesměruje tě to na stránku HK pošty, kde to můžeš sledovat. Je možné, že se ti tam nic nezobrazí, pak to ještě nemá HK pošta zavedené v systému.

Pokud ti to jde ještě přes Singapur, tak na té jejich stránce musíš to trackovací číslo zadat ručně.

Jo, a Air mail jde na HK poště sledovat jen do doby než to opustí HongKong, pak už to nejde. AirParcel můžeš sledovat až domů.
Snad je to jasné :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
demolátor

#802 Příspěvek od demolátor »

Zdekare, koukni se prosimtě na SZ. Dík
demolátor

#803 Příspěvek od demolátor »

Mohl bys mi toto prosím přeložit, jak na tom jsem???
Naposledy upravil(a) demolátor dne sob 14.08.2010 22:50, celkem upraveno 1 x.
zdekar

#804 Příspěvek od zdekar »

SZ
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Matouš

#805 Příspěvek od Matouš »

Mám dotaz, objednal jsem si soupravu Tx/Rx Turnigy 9X za 60doláčů, a 16.8. přišla do ČR na poštu a nyní 17.8. tam je "Celní řízení dne 17.08.2010 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti." Zatím mě nikdo nekontaktoval. Mám někam volat nebo mám čekat až se někdo ozve či jak mám postupovat? Asi se jim nezdá ta cena? Díky za rady.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#806 Příspěvek od vandurat7 »

dal jsi tam 100% jako deklarovanou cenu ?
Aji tak na takový balík je jim 60usd asi podezřelé :lol:
A s tím ti neporadím,ale myslím že to tu už někde bylo,abych nekecal,myslim si že ti dojde psaní.
Clear sky,glider fly..
Matouš

#807 Příspěvek od Matouš »

Cenu sem uvedl 100%, nebyl důvod nižší. I s dopravou, 3 servy a lepidlem 101$. Sakra, ať se podívají na jejich web.... No jo, tak budu čekat, dokazovat atd..
Našel jsem diskuzi na toto téma, díky za nakopnutí.
Tak tedy bubu očekávat dopis (asi doporučený abych si poštu pořádně užil :roll: ) a snad jim bude stačit odpověď mailem.
demolátor

#808 Příspěvek od demolátor »

A sakra ted jsem zjistil že jsem dal deklarovanou cenu jen 30%, ta co tam naběhla automaticky. Balík mám někde ve švýcarsku a ted vidim s mím štěstím jak mi přijde ten dopis sakra :oops: . Nojo začátečník obědnává poprvé. Dal bys mi prosímtě odkaz na téma kde se to řeší??
Moc dík.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#809 Příspěvek od vandurat7 »

demolátor : neznám jiné téma kam by se problém s celnici víc hodil,takže to bude někde tu,předchozís 50 stránek čeká jen na tebe :twisted:
Já to zkoušel číst,z hlavy se mi kouřilo,ale moc moudrý jsem z toho nebyl.Co jsem četl na 5 stránce,to jsem už na 10 nevěděl.
Clear sky,glider fly..
AR1
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od AR1 »

Nepanikařte!

Pokud Vám to celnice zastaví, vytiskněte si fakturu z HC a účet z Paypalu a oboje tam doneste - pošlete. Kdžy k tomu vytisknete i stránku třeba s RC soupravou včetně ceny z HC, nic nezkazíte. Co uvádí Číňan na krabici je šumák.

Otázka - kde najdu na HC fakturu?

Klikněte v seznamu objednávek na objednávku, a zhruba v jedné třetině stránky pod způsobem platby najdete - Status Paid Customs Inv

Tak na to Inv klikněte a vyjede Vám faktura.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“