RiMr píše:Doporučuju vytěžit mixy v programu GLIDER a to: - BUTTERFLY - STARTOFS - SPEEDOFS
Nevím jestli to opravili v nové verzi, ale když jsem nastavoval kamárádovi na jeho Turnigy vysílačce brzdy (myslím že jsem dal mix STARTOFS), tak nešla v tom mixu nastavit výškovka. Náhodou jsem zjistil, že se dá nastavit v tom SPEEDOFS a funguje i když je tento mix vypnutý Zřejmě nastavování výškovky v těchto mixech prohodili. Jinak se nám tam podařilo nastavit zatím vše, co jsme potřebovali.
Pokud by to někomu taky nešlo s tou výškovkou v STARTOFS, tak to zkuste jak jsem psal, třeba to bude fungovat i vám
RiMr píše:Doporučuju vytěžit mixy v programu GLIDER a to: - BUTTERFLY - STARTOFS - SPEEDOFS
Nevím jestli to opravili v nové verzi, ale když jsem nastavoval kamárádovi na jeho Turnigy vysílačce brzdy (myslím že jsem dal mix STARTOFS), tak nešla v tom mixu nastavit výškovka. Náhodou jsem zjistil, že se dá nastavit v tom SPEEDOFS a funguje i když je tento mix vypnutý Zřejmě nastavování výškovky v těchto mixech prohodili. Jinak se nám tam podařilo nastavit zatím vše, co jsme potřebovali.
Pokud by to někomu taky nešlo s tou výškovkou v STARTOFS, tak to zkuste jak jsem psal, třeba to bude fungovat i vám
co takhle sepsat nekam vzlast tyhle vyzkousene nastaveni at je to pekne pohromade nechce se to udelat nekomu zkusenemu
jojo, je to tam tak, že výškovka nastavená v STARTOFS se chová bez ohledu na nastavení stejně i v SPEEDOFS.
Funguje vám to v té poslední verzi? Vyzkoušejte to tak že nastavíte rozdílnou výškovku v těchto dvou mixech a na DISPLAY zkontrolujte jestli při přepínání má výškovka rozdílné výchylky.
Stejně tak prosím někdo zkontrolujte, jestli v té poslední verzi funguje BUTTERFLY. V první verzi nefunguje (všechno nastavíte ale bez reakce na kanálech při kontrole na DISPLAY), v té poslední verzi už to prý šlape. Můžete to ověřit?
co takhle sepsat nekam vzlast tyhle vyzkousene nastaveni at je to pekne pohromade nechce se to udelat nekomu zkusenemu
Mám něco takového v plánu, čekám na poslední verzi rádia, konečně mi to poslali z celnice. Srovnám to s tím co mám doma, jak "kvalitu" pájení, tak funkčnost jednotlivých mixů a pak na svoje pidistránky o modelařině které plánuju konečně zprovoznit (zatím jsem zvládnul akorát zaplatit doménu ) hodím nějaké shrnutí, které bych chtěl po ověření funkčnosti průběžně doplňovat novými kombinacemi mixů, které různí uživatelé průběžně objevují.
Taky chci udělat nějaké srovnání dosahu Assanu v2 co ještě mám, s tím Turnigy systémem. Netroufám si provést nějaké exaktní měření, pouze zjistit, jestli je dosah dostatečný pro modely uvažované k tomuto rádiu.
Hezké . Už jsem to viděl, ale né takhle hezky názorně. Teď ještě ať chlapci klidně zvednou cenu o 40 doláčů a vylepší součástkovou základnu, kvalitu zpracování a vychytají VŠECHNY bugy a bude to ještě podstatně zajímavější.
Moc bych za to nedal, že chlapci v tuto dobu už testují nějaké nové vybavenější rádio. Jejich firemní strategie se mi jeví jako sled kroků "prodávat cizí a okouknout to" - "vyrábět kopie a prodávat je pod vlastním brandem" - "přidat pár funkcí které nejsou u originálu a očesáním všeho drahého a nahrazením levnějším ekvivalentem vyrobit novějšíí verzi" - "na základě zkušeností s předchozími kroky vyvinout víceméně vlastní koncepci bohatě inspirovanou konkurencí, ale doplněnou o vlastní nápady, s na čínu kvalitní součástkovou základnou, za cenu výrazně vyšší než je u číny obvyklé, ale pořád výrazně nižší než u srovnatelných produktů".
Presne tak. Na videu je pekne vidieť, že systém je ozaj dobre zabezpečený, obdobne ako Spectra. Ak niekto vie o nejakom podobnom videu s Assanom, bolo by to o to zaujímavejšie.
pokud se vám to někomu skutečně podaří napsat seznam mixů a co jak nastavit, když budu chtít nastavit to a to, tak mu budou všichni vděční. Je vidět, že ji má čím dál více lidí a není to žádný " kšunt " na zahození. Já ji mám na ty mé dělané 3 letadla, rozpětí od 120 cm na cesně do 150cm na větroně, plus na jednoho kupovaného corsira rozpětí cca 90 cm a jsem s ní plně spokojený. Velký dosah vůdči setovkám a plno nastavení, které ani nevyužiji. A cena přijímače směšná. Pro mě super rádio, za málo peněz ,na mé víkendové létání.
Ps: nevíte ještě někdo náhodou jaký převodník na připojení k simu? Mám dva, oba mi jdou na 4 kanálu od E-fly ( setovka ke corsairu ) ale na turnigy ani boh. Zaputá vysílačka při připojení, vypnutá to když byl sim v USB a to samé i když jsem ho zapojil do USB až po zastrčení do vysílačky, tak prostě převodník nefunguje. Možná dělám někde chybu. Používám AeroFly Deluxe.
Díky za podměty, jak to rozchodit.
Ps: až to budete někdo sepisovat a budete chtít testnou vaše nastavení i na další vysílačce, tak ho rád pomohu vyzkoušet, než se to pustí do světa, aby to zbytečně nemátlo, co funguje a co ne.
mám nejen já vyzkoušený s RealFlightem, T9x jsem zkoušel i s originálním Phoenixem, funguje bez problémů. Pokud je tedy bez problémů situace kdy jsou funkční pouze základní čtyři ovládací prvky (kniply), podvozek, kouření, vztlaky apod. je nutno ovládat klávesnicí.
Zkoušel jsem to i s vrtullníky (v simu), ale vrtulníky nelítám a tak nejsem schopen posoudit jestli to moje RDS (Rej Divokých Sviní) bylo zapříčiněné blbým rádiem nebo rukama na levačku. Pravděpodobnější je ta druhá příčina Vůbec by bylo fajn aby se někdo znalý vrtulníků na to rádio kouknul a posoudil jeho použitelnost, mám informace že je to rádio jakžtakž vybavené i pro vrtulníkáře, ale nejsem schopen to posoudit jestli je to pravda. Ale myslím že limity u vrtulníků jsou ještě mnohem náročnější než u letadel. Každopádně nějakou "studii" použitelnosti na vrtulníky aspoň z hlediska softu a reálného provozu by to rozhodně chtělo. A ne nějakou "hodnou" ale naopak nekompromisní, ať už bude její výsledek jakkýkoliv (kromě onoho všeobecně známého "je to čína - proto není o čem mluvit a co zkoušet - nepoužitelné").
DaggyMAC píše:Presne tak. Na videu je pekne vidieť, že systém je ozaj dobre zabezpečený, obdobne ako Spectra. Ak niekto vie o nejakom podobnom videu s Assanom, bolo by to o to zaujímavejšie.
tak přesně tenhle kabel mám a nejde to s ním vůbec. Nic nenakalibruji. Vidím vysílačku, respektive si myslím že je to spíše ten převodník, ale nemůžu s ní nic dělat.
Asi dělám něco blbě
DaggyMAC píše:Presne tak. Na videu je pekne vidieť, že systém je ozaj dobre zabezpečený, obdobne ako Spectra. Ak niekto vie o nejakom podobnom videu s Assanom, bolo by to o to zaujímavejšie.
No jestli v tom srovnání Hitecu a Turnigy rozumím, tak Turnigy používá širší šířku pásma a je to tedy lepší než u Hitecu?
Co to ma spolocne s assanom?? A k tomu tgy a hitec.... tak on to pocital TGY pouziva 16 a HITEC 20.... Assan len dva . ALe ten TGY pouziva ten isty princip ako spectra takze moze byt fajn.... pri podmienke ze secko funguje ako ma... a potom co som videl niektore foto vnutrajskov cinskej elektroniky....
EXTRA MX,EF extra 300 78" http://adamweinzettl.webnode.sk/
No jestli v tom srovnání Hitecu a Turnigy rozumím, tak Turnigy používá širší šířku pásma a je to tedy lepší než u Hitecu?
Co to ma spolocne s assanom?? A k tomu tgy a hitec.... tak on to pocital TGY pouziva 16 a HITEC 20.... Assan len dva . ALe ten TGY pouziva ten isty princip ako spectra takze moze byt fajn.... pri podmienke ze secko funguje ako ma... a potom co som videl niektore foto vnutrajskov cinskej elektroniky....
Toto podvlákno je o srovnání jednotlivých systémů a já se prostě vracím ke srovnání Hitecu a Turnigy na které i ty reaguješ, je to tak nepochopitelné A ohledně střev čínských rádií... Ano, ta úroveň je zoufalá. Je odpovídající ceně. To tady nikdo nerozporuje, nebo ano?