peppee píše:...mě to fungovalo také tak, že jsem nastavil Flaperon na kanále 1 a 6 každé servo zvlášť. Hodnoty AIL 1 = 100,100 AIL2 = 100,100 FLP1 = 100 FLP 2= -100 a AUX-CH 6 nastavit Pitch trim. Funguje to tak, že na pitch trim to reaguje jedna výchilka vyklopí nahoru, prostřední poloha 0 a druhá poloha trimu se vyklopí dolů. Ale nevím, jestli by se to dalo takto použít za letu, když bych potřeboval rychle klapky nebo brzdy vypnout a ne přetočit trim do druhé polohy, než jsem byl předtím....
U Flaperonů jednoduše bohužel nenastavíš přimixovanou výškovku (jedině přes custom mix), když do toho ale hlouběji pronikneš, tak se pak dá naprogramovat například odtokovka přizvedávaná nebo potlačovaná potenciometrem podle potřeby, s přimixovávanou výškovkou nebo ne a další věci, jsou tam ale omezení ve smyslu vzájemné závislosti mixů které se můžou vzájemně vylučovat, ve vlastních mixech ne každý kanál může být master/slave a ještě je ten vztah dále ovlivňován nebo přímo blokován už aktivovanými mixy. Doporučuju to zapínat postupně a na "DISPLAY" - zobrazení chodu serv si průběžně kontrolovat co který mix dělá s kterým kanálem. Jak to tam napípáš najednou páté přes deváté, tak je to na pytel
Spousta věcí jde udělat pomocí přednastavených mixů, které si bez ohledu na to jak se jmenují, použiješ pro svůj záměr a případně dál promixuješ s dalšími kanály. Ale já to zatím používám minimálně, zkoušel jsem to, funguje to, ale k životu mi zatím stačí max. 2 křidélka, 2x vztlak, přimixovaná výškovka, příp. výškovka k motoru, nějaké ty brzdy.
Doporučuju vytěžit mixy v programu GLIDER a to:
- BUTTERFLY
- STARTOFS
- SPEEDOFS
S tím se dá udělat myslím hodně.
Ale klasické čtyřservové křídlo (4x křidélko z toho 2 i vztlaky) budu brzo potřebovat a tam už to je na hraně. Ne že by to nešlo, ale je to omezené, je tam problém nastavování koncových poloh jedné funkce která (ne)má ovlivňovat druhou funkci, to samé s trimy atd. atd. o letových režimech vůbec nemluvím. Na to už je potřeba vysílač jiné ligy.