Výroba rozsypu letadel.

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#151 Příspěvek od JMalik »

Fausteric.
Žádná reakce?
Pokusím se Ti to vysvětlit.
Tyhle stavebnice (polotovary) si kupuje člověk, který ví o co jde. Dřív by to pižlal doma lupénkovou pilkou, teď se to dá koupit hotové a v podstatě jenom lepit. Nemusíš ty nejpracnější věci vyřezávat. Rozhodně to není věc, kterou by si měl koupit začátečník.
Už jsem o tom i párkrát uvažoval, že to koupím a přes zimu postavím. Potom jsem zhodnotil možnosti jak sestavuji (nestavím) na stolku v obýváku a zase mě to přešlo. Na ty výřezy jsem se díval, prohlížel si to....., nevidím problém s kvalitou.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od kocour »

Včera jsem viděl novostavbu Čížkova větroně A-2 "531-A" z r. 1953, s elektromotorem v čumáku. Podoba RC byla publikována v RCR, frézované části vyrábí Reichard, podle majitele modelu asi za 1000,- Kč. Lítá to nádherně, krásně to vypadá, jako všechny Čížkovy konstrukce.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Grolli

#153 Příspěvek od Grolli »

Nemyslím, že ba stavebniice Classic Models byly až tak špatné. vše lze vykonzultovat s výrobcem, je velmi ochotný.
Snad bych měl připomínky k výkresové dokumentaci. Ale nedoporučuju nákup nikomu, kdo nemá alespoň min. zkušenosti se stavbou
Grolli

#154 Příspěvek od Grolli »

ach ty překlepy :oops:
skywolf

#155 Příspěvek od skywolf »

Ahoj. Po přečtení této diskuze by mě zajímalo jak to vypadá s Avii S-199 pokud bude/nebude nebo pokud by bylo možno získat na její stavbu plán? Popřípadně jiný na tento typ od někoho jiného.
Wild Hawk
Bf 109 E-4
venry

#156 Příspěvek od venry »

JMalik píše:Fausteric.
Žádná reakce?
Pokusím se Ti to vysvětlit.
Tyhle stavebnice (polotovary) si kupuje člověk, který ví o co jde. Dřív by to pižlal doma lupénkovou pilkou, teď se to dá koupit hotové a v podstatě jenom lepit. Nemusíš ty nejpracnější věci vyřezávat. Rozhodně to není věc, kterou by si měl koupit začátečník.
Už jsem o tom i párkrát uvažoval, že to koupím a přes zimu postavím. Potom jsem zhodnotil možnosti jak sestavuji (nestavím) na stolku v obýváku a zase mě to přešlo. Na ty výřezy jsem se díval, prohlížel si to....., nevidím problém s kvalitou.

Něco jsem našel, http://faust40.rajce.idnes.cz/Orlik_II_ ... _z_vyroby/

není to moje,ale mám podobnou zkušenost , kolega mě donesl něco podobnýho ať mu s tím něco udělám ,bohužel,nekvalitní materiál,na nosných prvcích velmi řídká balsa navíc pokroucená , za toto přemrštěná cena.Doporučuji vlastní výkres,vlastní materiál a ochotný frézař pak to funguje jak má
Jenda_84

#157 Příspěvek od Jenda_84 »

Ta balsa vypadá opravdu nehezky, ale plánek je od pohledu kopie originálního RUČNĚ kresleného výkresu, takže nějaké dvojité tahy a jiné drobné nepřesnosti se musí odpustit. Sám jsem toho ručně narýsoval hromadu a vím jaká je to pakárna. V padesátých letech prostě ještě CADy nebyly.....
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“