Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#931 Příspěvek od Alli25 »

Mam docela paniku z nastaveni na DX6i. Nikdy jsem to nedelal a nema mi kdo pomoct. Ale nasel jsem tento navod a rad bych abyste se na to mrkli, jestli je to pouzitelne, pripadne co zmenit. Nahore se totiz pise ze je to na Blade 400, ale nasel jsem to kdysi jako mozne nastaveni na Belta, coz je stejna velikost jako HK

Kód: Vybrat vše

http://www.beltcpv2.wz.cz/nastaveni DX6i.pdf

Dekuju
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Georg9

#932 Příspěvek od Georg9 »

Alli25 píše:Mam docela paniku z nastaveni na DX6i. Nikdy jsem to nedelal a nema mi kdo pomoct. Ale nasel jsem tento navod a rad bych abyste se na to mrkli, jestli je to pouzitelne, pripadne co zmenit. Nahore se totiz pise ze je to na Blade 400, ale nasel jsem to kdysi jako mozne nastaveni na Belta, coz je stejna velikost jako HK

Kód: Vybrat vše

http://www.beltcpv2.wz.cz/nastaveni DX6i.pdf

Dekuju

Ahoj, dalo by se.. Ale na začátek bych možná doporučil swash mix 60 kridelka vyškovka, pro pitch podle uhlu listu jakej bude na zacátek mozná stačí 9-10 stupnu.. S plynem bych nesetril zbytečně, ten klidne do 100 a bacha na to podržení plynu 12,5% to platí snad jen pro bladeho :).. jinak na helifreaku najdes aj typy na trexe 450, což je tvému Hk bližší..

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=11373

Jinak než začneš zkoušet, vždy je lepší si neco počíst a pohledat :)..
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od Alli25 »

Georg9 píše:Jinak než začneš zkoušet, vždy je lepší si neco počíst a pohledat :)..

Jeee kdybys vedel co ja uz jsem prohledal a procetl. Ale pokud mi nekdo presne nerekne udelej toto toto a jeste toto tak stejne budu mit strach to vyzkouset. No jo, to jsem cely ja :-)
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
pajoo

#934 Příspěvek od pajoo »

O kolik se vám v mm vyklání deska cykliky?
strahlung

#935 Příspěvek od strahlung »

pajoo píše:O kolik se vám v mm vyklání deska cykliky?

Mně dost na to, abych si toho všiml, zkoumal to a dospěl k povrchnímu závěru, že se s tím asi nedá nic dělat a ani to nevadí. 1mm to nebude.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
pajoo

#936 Příspěvek od pajoo »

Asi jsem měl doplnit, že myslím při řízení. Vpravo, vlevo, dopředu, dozadu.
Kenny McCormick

#937 Příspěvek od Kenny McCormick »

strahlung mysli zrejme volu v servach a pajoo max. vychylku cykliky pri klopeni a klonneni.
Kazdy vrtulnik to ma nastavene inak.
Zalezi od pilota, ako je dobry, tak si da vecsie vychylky, tiez od otacok - cim vyssie, tym mensie vychylky staci nastavit a tiez od hmotnosti padiel, lahke padla - rychlejsie reakcie.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#938 Příspěvek od pkotatko »

Taky není důležité kolik mm. Důležité je kolik stupnů na listu udělá plná výchylka cykliky. Takže když už měřit a chtít relevantní výsladek, tak ve stupních na listech.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
strahlung

#939 Příspěvek od strahlung »

strahlung píše:
pajoo píše:O kolik se vám v mm vyklání deska cykliky?

Mně dost na to, abych si toho všiml, zkoumal to a dospěl k povrchnímu závěru, že se s tím asi nedá nic dělat a ani to nevadí. 1mm to nebude.

Myslel jsem vůli desky cykliky, nic jiného. Konkrétně to, jak se může deska na svém kluzném ložisku vychylovat od osy hřídele rotoru. Myslím, že tam tu bronzovou kuličku špatné (málo) sevřeli a ona se v desce cykliky může různě vychylovat. Ta vůle nemá vliv na naklánění pádel - v tom samozřejmě žádnou vůli nemám, to by to bylo hodně špatné.

Jinak výchylky cykliky mám mechanicky maximálně možné, ale zatím používám na rádiu režim 50%, protože i tak je to trochu ostřejší, než jak mám nastavenou Walkera#4.
strahlung

#940 Příspěvek od strahlung »

pkotatko píše:Taky není důležité kolik mm. Důležité je kolik stupnů na listu udělá plná výchylka cykliky. Takže když už měřit a chtít relevantní výsladek, tak ve stupních na listech.

Omlouvám se, ale tohle je prostě nesmysl. :oops: Mezi cyklikou a náklonem listů není přímý vztah. Celkem přímý vztah je mezi náklonem osy rotace stabilizátoru a náklonem listů (díky tomu stabilizátor stabilizuje) a jiný přímý vztah je mezi pohybem serv a náklonem pádel (tím se stabilizátor řídí. Cyklikou se tedy řídí stabilizátor a ten se pak při normálních otáčkách postará prostřednictvím náklonu listů o stabilní náklon vrtulníku. Samozřejmě předpokládám, že tady není řeč o bezpádlové mechanice. :)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#941 Příspěvek od AdamProg »

strahlung píše:
pkotatko píše:Taky není důležité kolik mm. Důležité je kolik stupnů na listu udělá plná výchylka cykliky. Takže když už měřit a chtít relevantní výsladek, tak ve stupních na listech.

Omlouvám se, ale tohle je prostě nesmysl. :oops: Mezi cyklikou a náklonem listů není přímý vztah. Celkem přímý vztah je mezi náklonem osy rotace stabilizátoru a náklonem listů (díky tomu stabilizátor stabilizuje) a jiný přímý vztah je mezi pohybem serv a náklonem pádel (tím se stabilizátor řídí. Cyklikou se tedy řídí stabilizátor a ten se pak při normálních otáčkách postará prostřednictvím náklonu listů o stabilní náklon vrtulníku. Samozřejmě předpokládám, že tady není řeč o bezpádlové mechanice. :)

Asi sis poradne neprohledl padlovou hlavu, protoze cyklika ovlada jak stabilizator tak primo gripy, a gripy jsou ovladane jak stabilizatorem tak i primo, proto sou tam ty mechanicke mixy. Takze deska cykliky primo ovlada naklon listu, jen musis mit zafixovany stabilizator (pokud chces aby mereni bylo symetricke, coz chcem, tak musis mit padla zafixovane ve vodorovne poloze).
Naklon kolektivu se meri dobre protoze ho muzes merit s jakkoliv natocenym rotorem(pokud je cyklika rovne jak by mela byt). U mereni cykliky to je horsi, musis mit rotor otocen o 90 stupnu oproti rovine naklonu CD.
pajoo

#942 Příspěvek od pajoo »

Ptám se na výchylky desky při klonění a klopení abych to neměl nastavený moc na "ostro".
Zkoušel tu někdo při prvních letech přivázat vrtulník za lyžiny ke stolu gumama a poskakovat na gumách? Přijde mi to jako dobrý nápad, alespoň se dá relativně bezpečně poznat jak je vrtulník seřízen a zda někam netáhne.
Mám sice dost nalítáno na simulátoru, ale pořád se nemůžu odhodlat k prvnímu letu.
Kdyby někdo z Prahy měl čas, náladu a ochotu lít to zalítnout se mnou, budu mu neskonale vděčnej. A kdyby měl navíc rádio Hitec a kabel instruktor - žák, bylo by to dokonalý. Mám Eclipse 7 2,4
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od Ladul »

Gumy jsou pitomost, max kontroluju 450 v ruce jestli nekam moc netahne (dva lidi). A dorazy sem na HK nastavil tak aby to nedrhlo v zadnej pozici (pri kontrole kombinovat oba smery kloneni a klopeni). Ostre to nebylo.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

#944 Příspěvek od Rastislav »

pajoo píše:Ptám se na výchylky desky při klonění a klopení abych to neměl nastavený moc na "ostro".
Zkoušel tu někdo při prvních letech přivázat vrtulník za lyžiny ke stolu gumama a poskakovat na gumách? Přijde mi to jako dobrý nápad, alespoň se dá relativně bezpečně poznat jak je vrtulník seřízen a zda někam netáhne.
Mám sice dost nalítáno na simulátoru, ale pořád se nemůžu odhodlat k prvnímu letu.
Kdyby někdo z Prahy měl čas, náladu a ochotu lít to zalítnout se mnou, budu mu neskonale vděčnej. A kdyby měl navíc rádio Hitec a kabel instruktor - žák, bylo by to dokonalý. Mám Eclipse 7 2,4

Ahoj urobil som si niečo podobné a je to super

http://www.youtube.com/watch?v=-YXNd7SSTN8&feature=fvw
http://www.youtube.com/watch?v=I6Zroukw ... re=channel

Potom som si na vyslielači navolil taku krivku cikliky če ten vrtulník sotva sa odlepil od zeme ,potom som pridaval na % až je z toho naozaj sice zatiaľ ešte tupý no poslušný a stabilný stroj
Rasťo
strahlung

#945 Příspěvek od strahlung »

AdamProg píše:Asi sis poradne neprohledl padlovou hlavu, protoze cyklika ovlada jak stabilizator tak primo gripy, a gripy jsou ovladane jak stabilizatorem tak i primo, proto sou tam ty mechanicke mixy. Takze deska cykliky primo ovlada naklon listu, jen musis mit zafixovany stabilizator (pokud chces aby mereni bylo symetricke, coz chcem, tak musis mit padla zafixovane ve vodorovne poloze).
Naklon kolektivu se meri dobre protoze ho muzes merit s jakkoliv natocenym rotorem(pokud je cyklika rovne jak by mela byt). U mereni cykliky to je horsi, musis mit rotor otocen o 90 stupnu oproti rovine naklonu CD.

Samozřejmě vím, jak je to u HK450 udělané, ale nechtěl jsem zacházet do podrobností. Takže teď stejně musím plevelit vlákno jasnými věcmi. To, o čem píšeš, bych si netroufl nazvat mechanickým mixem. Je to prostě vlastnost, která není na závadu. Vztah mezi náklonem pádlové tyče a náklonem listů se nenastavuje, proto jsem se o něm nezmiňoval. Vztah mezi cyklikou a náklonem listů při zafixovaných pádlech je nepodstatný, protože za letu pádlová tyč zafixovaná není. Prosím, nenuť mě naštvat ostatní tím, že se pustím do vysvětlování teoretických věcí. Ostatně některé jiné mechaniky žádný takový "mix" nemají a nijak jim to nevadí. Pokud chci zkontrolovat, že mám správně "vynulovanou" cykliku, úhloměr nasadím na pádlo. Jiná věc je nastavení kolektivu, ale o tom vůbec nebyla řeč, takže to ponechám stranou.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“