Posta z honkongu z HC
Jinak vysvětlení je o JEDNO kliknutí myši dál:
Shipping Li-Poly batteries by Air Parcel
Due to air safety regulations, parcels with a total battery capacity of more than 4500mAh cannot be sent via 'Air Parcel'.
Please select Air Mail, EMS Express, UPS, DPD, or DHL where available.
You can reduce the lipo capacity ordered, or order from one of HobbyKings US, EU or AU warehouses without limitation.
Options.
1) Order via EMS Express, UPS, DPD, Air Mail or DHL if available.
2) Reduce total battery capacity to under 4500mAh.
3) Order from Hobbyking.com DE, US or AU warehouse if available.
Shipping Li-Poly batteries by Air Parcel
Due to air safety regulations, parcels with a total battery capacity of more than 4500mAh cannot be sent via 'Air Parcel'.
Please select Air Mail, EMS Express, UPS, DPD, or DHL where available.
You can reduce the lipo capacity ordered, or order from one of HobbyKings US, EU or AU warehouses without limitation.
Options.
1) Order via EMS Express, UPS, DPD, Air Mail or DHL if available.
2) Reduce total battery capacity to under 4500mAh.
3) Order from Hobbyking.com DE, US or AU warehouse if available.
Není zač. Jestli ty nebudeš línej chytrák, což? Jo hochu, jak se do lesá volá aneb chovej se tak, jak chceš aby se k tobě chovali ostatní.
Jinak k zasílání - i 6S lipo 5ah jde zaslat Airmail za necelých 18 USD. Nevím kolik by stála pošta za dvě, ale nano techy už by stály 2 x80 + pošta a už k tomu smrdí naše 19% DPH. Z tohodle důvodu jsem si nechával i v minulosti, i když to šlo jinak, posílat baterky po jedné. Pořád je to za dost dobrou cenu.
Jinak k zasílání - i 6S lipo 5ah jde zaslat Airmail za necelých 18 USD. Nevím kolik by stála pošta za dvě, ale nano techy už by stály 2 x80 + pošta a už k tomu smrdí naše 19% DPH. Z tohodle důvodu jsem si nechával i v minulosti, i když to šlo jinak, posílat baterky po jedné. Pořád je to za dost dobrou cenu.
krtek2k zmínil 4ks 4000mah 6S nano.
Turnigy nano-tech 4000mah 6S 25~50C Lipo Pack (za $69.73) váha 730g
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11929
Samostatně v jednom balíku pod 1 Kg se dá použít
International (Registered) Air Mail 501-750g $14.99
1 balík = $84,72 tj. v bezcelním limitu
$84,72 = podle výpočtu na
http://www.celnisprava.cz/cz/Stranky/default.aspx
je to 1675 Kč
4 x samostatný balík za 1675 Kč = 6700 Kč Celkem bez cla a bez DPH.
Pokud by to bylo v jednom balíku a nebylo tam to omezení pro Air parcel pak by to bylo
Air Parcel (CZECH Rp) 2500g - 2999g $38.32
4 x $69.73 = $278,92 + $38.32 = $317,24
$317,24 = podle výpočtu na
Takže v jednom balíku při poštovném dle Air Parcel by to nakonec s clem a DPH vyšlo dráž než to vyjde takto ve čtyřech samostatných balících pod 1 Kg s využitm Air Mail.
Turnigy nano-tech 4000mah 6S 25~50C Lipo Pack (za $69.73) váha 730g
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11929
Samostatně v jednom balíku pod 1 Kg se dá použít
International (Registered) Air Mail 501-750g $14.99
1 balík = $84,72 tj. v bezcelním limitu
$84,72 = podle výpočtu na
je to 1675 Kč
4 x samostatný balík za 1675 Kč = 6700 Kč Celkem bez cla a bez DPH.
Pokud by to bylo v jednom balíku a nebylo tam to omezení pro Air parcel pak by to bylo
Air Parcel (CZECH Rp) 2500g - 2999g $38.32
4 x $69.73 = $278,92 + $38.32 = $317,24
$317,24 = podle výpočtu na
Kód: Vybrat vše
6273 Kč cena včetně poštovného
170 Kč clo
1288 Kč DPH (20% z ceny včetně poštovného + clo)
7731 Kč CelkemTakže v jednom balíku při poštovném dle Air Parcel by to nakonec s clem a DPH vyšlo dráž než to vyjde takto ve čtyřech samostatných balících pod 1 Kg s využitm Air Mail.
Drondys - tak se přeci jenom někdy shodneme.
Jak jsem psal výše - zasílání těchto větších packů po jednom jsem praktikoval i dříve. A přes naší minulou debatu o celnici totiž chci mít klid a moje zásilky splňují limity pro dovoz bez DPH. Ano, dá se to risknout, že i ten větší balíček třeba projde bez povšimnutí celnice, ale zase nemusím šetřit za každou cenu.
Jak jsem psal výše - zasílání těchto větších packů po jednom jsem praktikoval i dříve. A přes naší minulou debatu o celnici totiž chci mít klid a moje zásilky splňují limity pro dovoz bez DPH. Ano, dá se to risknout, že i ten větší balíček třeba projde bez povšimnutí celnice, ale zase nemusím šetřit za každou cenu.
AR1 se vůbec nevyjadřuju
Ale pojdme pocita jeste jednou:
Já mel v umyslu poslat to po dvou kusech přes air-parcel 1,0-1,5kg, a to bych se stále vešel do celního limitu a
1)na poštovným ušetřil zhruba deset dolaru
2)měl sledovani celou dobu i přes celnici včetně momentu doručování na cpost.cz
3)Dorazilo by to rychlejc.
Hledě na to , že před týdnem to ještě tak šlo.
Jako radíte mi něco co jsem dávno udělal, dřív než jste to napsali.
A mimochodem celkově mě ty 4balíčky vyšli lehce pod 6tisíc. Dnes dokonce už dorazily 4 maily "packed and soon will be shipped"
A sem jsem o tom napsal hlavně jako informaci pro ty co tuhle změnu ještě nezaznamenali, protože je to tak max týden novinka.
Vubec jsem nepotreboval od nikoho zadnou radu, a to co mi hned prvne odpovedel AR1 bylo naprosto mimo mísu.
otázka : WTF? (Whatta fuck?) = Znamená = Co se kurňa děje?
rozhodně neznamená = "poraďte co mám dělat"
nebo "okopirujte mi text který se vám zobrazí před objednáním"
ani nic podobnýho.
Ale pojdme pocita jeste jednou:
Já mel v umyslu poslat to po dvou kusech přes air-parcel 1,0-1,5kg, a to bych se stále vešel do celního limitu a
1)na poštovným ušetřil zhruba deset dolaru
2)měl sledovani celou dobu i přes celnici včetně momentu doručování na cpost.cz
3)Dorazilo by to rychlejc.
Hledě na to , že před týdnem to ještě tak šlo.
Jako radíte mi něco co jsem dávno udělal, dřív než jste to napsali.
A mimochodem celkově mě ty 4balíčky vyšli lehce pod 6tisíc. Dnes dokonce už dorazily 4 maily "packed and soon will be shipped"
A sem jsem o tom napsal hlavně jako informaci pro ty co tuhle změnu ještě nezaznamenali, protože je to tak max týden novinka.
Vubec jsem nepotreboval od nikoho zadnou radu, a to co mi hned prvne odpovedel AR1 bylo naprosto mimo mísu.
otázka : WTF? (Whatta fuck?) = Znamená = Co se kurňa děje?
rozhodně neznamená = "poraďte co mám dělat"
nebo "okopirujte mi text který se vám zobrazí před objednáním"
ani nic podobnýho.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Tak mi ten balíček s lipolkama přes 4500mAh posílají teď přes Singapur. Ty limity se tedy zřejmě týkají jen Air-Parcel u HK pošty. To že to jde ještě přes SG je asi proto že jsem to platil už dřív, jestli to teď půjde už jen přes HK Post, tak to bude chtít ty lipolky kupovat jen do 1kg,aby to šlo přes Air mail.
Kde to vůbec bylo napsané o tom že větší jak 4500mAh nejde přes Air Parcel? Je to někde u nich na fóru?
Kde to vůbec bylo napsané o tom že větší jak 4500mAh nejde přes Air Parcel? Je to někde u nich na fóru?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan