Vypínání vysílače
Pokud si to meril se zapnutym FM modulem tak nameris kulovy. Vyzareny vykon samozrejme ovlivnuje i multimetr a ukazuje to blbosti.
Ber to realne. 17A tam skutecne neni, ta baterie by byla neskutecne horka a ani privodni vodice by to nedaly. Nehlede k tomu ze by to ani neprenesly vodive cesty plosneho spoje uvnitr.
Pokud ti to ukazuje 17A i pokud mas ciste prepnuto na 2,4GHz tak ti porad jede FM modul. Takze vytahni krystal a zkus to zmerit znovu jen s 2,4GHz modulem. Jinak UT33D mam taky, 20A sice ukaze ale presnost je horsi nez 2,5% takze ty cisla nemuzeme brat uplne presne. Nak
Ber to realne. 17A tam skutecne neni, ta baterie by byla neskutecne horka a ani privodni vodice by to nedaly. Nehlede k tomu ze by to ani neprenesly vodive cesty plosneho spoje uvnitr.
Pokud ti to ukazuje 17A i pokud mas ciste prepnuto na 2,4GHz tak ti porad jede FM modul. Takze vytahni krystal a zkus to zmerit znovu jen s 2,4GHz modulem. Jinak UT33D mam taky, 20A sice ukaze ale presnost je horsi nez 2,5% takze ty cisla nemuzeme brat uplne presne. Nak
Multimetr zapojis do serie s baterii a vysilackou. Proste ten multimetr prepojeny na mereni proudu uzavre napajeci okruh. Mam dojem ze si proste prepnul multimetr na mereni proudu a strcil merici hroty na kontakty napajeciho konektoru. Potom by ti to ukazalo ze napajeci baterie ti da na zkrat 17A a v tom pripade si BFU a mel by ses na dalsi pokusy s prominutim vysrat. Jeste si akorat spalis vysilac. Ale co, mozna je na case koupit novy vysilac s nativnim 2,4GHz systemem
Nak
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Můžeš popsat jak jsi na ty A tu baterku měřil? Ten DMM nemá chráněný ten rozsah pojistkou?Honza244 píše:Nějak jsem se do toho zamotal..takže kde to mám měřit? 17A měla jenom baterka.
Naštěstí ta baterka víc nedala. A nejvyšší proudový rozsah u DMM obvykle pojistkou chráněný není, kvůli úbytku napětí na pojistce
OK2WY
To bude asi ono - měřil to chlapec natvrdo do parády.
Musíš měřit proud tak, že jeden pól aku necháš zapojený a druhý propojíš s hroty od měřáku - do série. Tj necáš propojený třeba - a na + dáš jeden hrot a druhý hrot na volný pin u vysílače. Na měřáku předvolený A ss a rozsah 10A. Když bude ukazovat Hodnotu 0,xx přepneš na menší rozsah v řádu mA. Chápeš? Nebo potřebuješ malůvku - to Tě nepodceňuju - snažím se navést na správnou cestu.
Sorry - Nak už to napsal, já ten příspěvek přehlíd
Musíš měřit proud tak, že jeden pól aku necháš zapojený a druhý propojíš s hroty od měřáku - do série. Tj necáš propojený třeba - a na + dáš jeden hrot a druhý hrot na volný pin u vysílače. Na měřáku předvolený A ss a rozsah 10A. Když bude ukazovat Hodnotu 0,xx přepneš na menší rozsah v řádu mA. Chápeš? Nebo potřebuješ malůvku - to Tě nepodceňuju - snažím se navést na správnou cestu.
Sorry - Nak už to napsal, já ten příspěvek přehlíd
geo