ECLIPSE 7 a F3Káčko
Tak zatím jediné co se mi podařilo nastavit je CROW mix klapky a výškovka pro brzdění při přistání. Klapkování křídla v let. režimech jsem si vyzkoušel ale nějak mi to nepřišlo u VERTEXE podstatné, spíše mi vyhovuje nulová poloha, ale vztlakování se nebráním a po Palíkovi to snad bude fungovat. Nyní mám tedy nastaven CROW mix tak, že v jedné poloze ovladače plynu jsou klapky v nule a v pohybem plynu přesunuji klapky dolů a zároveň koriguji výškovku. To mi zatím stačí. Výchylka klapky je asi 50 - 60 st.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
nastavení od Palíka jsem ještě nezkusil protože se mi při čekání na jeho mail celkem obstojně povedlo nastavit vysílač vlastními silami ... jediné co "to" nemá je spešl nastavení pro hod, které by "přebylo" všechna ostatním nastavení, ale v praxi (zatím) je stejně rychlost a hod podobné .....
konečně se mi povedlo vyladit i to CROW ... chce si to pohrát i s EPA aby vše chodilo tak jak má (rozuměj stejné výchylky křidélek) ..... takže jsem nakonec musel předělat náhony křidélek abych dostal větší výchylku na klapky
konečně se mi povedlo vyladit i to CROW ... chce si to pohrát i s EPA aby vše chodilo tak jak má (rozuměj stejné výchylky křidélek) ..... takže jsem nakonec musel předělat náhony křidélek abych dostal větší výchylku na klapky
padus píše:nastavení od Palíka jsem ještě nezkusil protože se mi při čekání na jeho mail celkem obstojně povedlo nastavit vysílač vlastními silami ... jediné co "to" nemá je spešl nastavení pro hod, které by "přebylo" všechna ostatním nastavení, ale v praxi (zatím) je stejně rychlost a hod podobné .....
Když už šťouráš v těch táhlech na křidélka.
Udělej to tak, aby páka na servu byla pootočená o tolik, aby umožňovala plnou výchylku pro flaperon na přistání a jen nezbytně nutnou nahoru pro normální řízení křidélky. Jednak samozřejmě tím řešíš tu potřebnou max, výchylku dolů, ale hlavně se také zkrátí a předsune rameno páky u serva, v poloze kdy jsou křidélka v neutrálu - START a výrazně to omezí možnost fletru křidélek při razantním házení.
Nezapomeň potom zase seřídit diferenciaci.
mno a když mám palíka,
seděl sem teď nad tím a nevím jak to udělat, když sem v akru tak fajn mám land mix není problém, ale jak to udělám tady ?
mám selecta a chci dát na plyn křidýlka abych měl tu výchylku
40 mm dolů na přistání + jak přepínáte ty mody ?
odhod - termika - přistání?
máte pořád na plynu křidýlka ?
+ nějak polopaticky říst prosím jak to nastavit?
uplně sem se v tim ztratil ... nějak nejlépe jako pro blbého,
začínám s F3K a tyhle nastavení jsem v životě nedělal, leda
land mix a podobné ale v glider modu jsem poprvé
díky moc
Milan
seděl sem teď nad tím a nevím jak to udělat, když sem v akru tak fajn mám land mix není problém, ale jak to udělám tady ?
mám selecta a chci dát na plyn křidýlka abych měl tu výchylku
40 mm dolů na přistání + jak přepínáte ty mody ?
odhod - termika - přistání?
máte pořád na plynu křidýlka ?
+ nějak polopaticky říst prosím jak to nastavit?
uplně sem se v tim ztratil ... nějak nejlépe jako pro blbého,
začínám s F3K a tyhle nastavení jsem v životě nedělal, leda
land mix a podobné ale v glider modu jsem poprvé
díky moc
Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Dneska jsem si konečně užil softu p.Palíka a konečně mám legální letové režimy pro F3k s Eclipse . Podle návod NIKa to je fakt lahoda. Konečně začínám chápat ten Palíkův soft.

Nik píše:padus píše:můžeš napsat více?
možná bych oželel i tu možnost ovládat plynovou pákou křidélka jako brzdy ..... ale netuším jak nastavit různé výchylky pro křidélka (klapky), přes trim mi to právě nejde, můžu trimovat jen kanál 1 což je blbost protože bych nastavil výchylku jednoho křidélka nahoru a druhého dolu, bohužel nelze trimovat kanál 5 kde jsou "křidélka/klapky" ale jen kanál 6 kde jsou klapky ...... nevím jestli na tohle má vliv volba počtu serv v křídle, už jsem to všechno rozpojil a nechce se mi to skládat![]()
ale už jsem s p. Palikem volal a slíbil že se na to mrkne jak moje požadavky splnit
aby bylo zřejmé o co mi vlastně jde tak koukněte tady kde Petr Hulík popisuje nastavení Osirise II
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ht=#237614
Mám to tak,že v INPUT SEL mám pro mix 1, 7 vypinač dolů
pro mix 5, 7 " nahoru
vmixu 1 nastaveno Mastr 3 Slave 5 a křidélka nastaveny mírně nahoru
vmixu 5 " " 3 " 5 " " " dolu
Výchylky si nastavíš jak potřebuješ(velikost)
Na přistání CROW na plyn. křidélka dolů
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
CROW
Ahoj, příspěvek je velmi užitečný a dle návodu od NIK jsem vše nastavil. Jen se peru s jednou a poslední věcí. Jak jste docíli toho, že páka plynu ovládá křidélka pouze do dolní polohy. Mně reaguje páka plynu jak na horní tak i dolní polohu křidélek. Když to vypnu na EPA, tak to reaguje sice jenom dolu, ale až od spodní poloviny výchylky plynového kniplu. Může někdo popsat ještě tento poslední problém, který tu nebyl úplně popsán. Zda je tedy vůbec možné to tak v CROW nastavit.
Děkuji moc za odpověd i za předchozí příspěvek.
Děkuji moc za odpověd i za předchozí příspěvek.
kucí taky lítám na F3K eklipsu 7 nemám Palíka a sem celkem spokojenej na páce plynu řeším zakřivení profilu jak na start tak na termiku včetně kompenzace klopivého momentu. Na přepínači Flt. Cond (myslím že ten určuje aktivaci vypínače Flt.Mode) potlačuji výškovku na start + je třeba mít naklapkováno flaperony nahoru (pákou plynu). přepínačem CH.7 a VR1 brzdím.
asi to vypadá takhle napsaný krkolomě ale nečiní mi žádný problém za letu jakoli zakřivovat profil a přistávat hned na kolík a jít okamžitě do vzduchu páč ovládání brzd i výškovky je na levé straně vysílače.
To potlačení výškovky je potřeba jen u některých letadel, tady záleží na konkrétním seřízení a konkrétním letadle.
asi to vypadá takhle napsaný krkolomě ale nečiní mi žádný problém za letu jakoli zakřivovat profil a přistávat hned na kolík a jít okamžitě do vzduchu páč ovládání brzd i výškovky je na levé straně vysílače.
To potlačení výškovky je potřeba jen u některých letadel, tady záleží na konkrétním seřízení a konkrétním letadle.
Ještě bych se rád vrátil ke svému dotazu. Nakonec jsem to s pomocí jednoho příspěvku někde na jednom foru vyřešil. Vlastnost zabírání páky se nastavuje pomocí OFF setu. Tato vlastnost je součástí Palik sowftu a umožní nastavit neutralitu páky. U páky plynu jsem tedy nastavil horní hranici a zadal, že tato poloha je neutrál a bylo vyřešeno.
Letu zdar
Letu zdar