Základy 3D akrobacie

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pkotatko »

krtek2k píše:Tady je návod na piroflip:
http://krtek2k.mysteria.cz/honza.pxr
nahraj do adresare:
c:\user\pkotatko\documents\PhoenixRC\recordings\
Je to tam pomalu, koukat a sledovat. Rozepsat se o tom je nesmysl.

Tak jsem to zhlídnul, je to super. Díky. Stejně mi to není jasný. Jsem natvrdlej. Na mě se musí pomalu. Vím že se to těžko popisuje ale nezkusil by jsi to. Prostě sekvence jak jdou jednotlivé povely za sebou. Prosím.... :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
radek.domin

#17 Příspěvek od radek.domin »

Stejne jako u tic-tocu je to jenom o nacasovani. Na MODE2 se to trochu lip vysvetluje. Opakovany piroflip s piruetama vlevo a tocenim od sebe:

Leva paka (plyn a vrtulka) je jednoducha. Vrtulka je porad stejne, takze rekneme levou paku doleva (me pomohlo nastavit si mensi rozsah, takze muzu mit packu nadoraz a toci to porad stejne). No a s plynem tak jako pri flipech. Takze streidat od pozitivniho kolektivu, pres nulu do negativu. Podle toho jeslti je heli v normalu, bokem, nebo v invertu.

No a pravou pakou tocis kolecko. Kduz je ocas k tobe, tak od potlacujes, jak se ocas toci, tak musis plynule prejit z potlaceni do ppravy vykliky. Takze v prvni vtvrtine smeruje heli pravym bokem k zemi, ocasem doprava. V tu chvili mas packu jenom v pravo. Jak se to toci dal, tak prechazi obloukem prava packa dolu a takhle to jde porad dokola. Proste takovy kolecko. Je to jednoduchy. Slozity je to nacasovat podle otacek piruety a zkloubit se spravnym kolektivem.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od gamer007 »

Taky se přimlouvám za popis. myslim že ty Krtku2K lítáš taky M1, takže by jsme to mohli zkusit stejně. Mě se občas něco jako piroflip povede, ale nevim jestli je to ono. Nejlíp couvat směrem k sobě, pak cuknout kolektivem nahoru a k tomu směrovka vlevo a křidýlka vpravo a trochu potlačit a už to malinko piroflip připomíná, jen to dotočit a nespadnout :lol: :lol: :lol:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pkotatko »

radek.domin píše:Je to jednoduchy. Slozity je to nacasovat podle otacek piruety a zkloubit se spravnym kolektivem.

No zkusím si to přeložit do mě srozumitelného jazyka - mod 1.
Hádejte co budu dneska večer dělat........ :wink:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AdamProg »

gamer007 píše:
krtek2k píše:Tady je návod na piroflip:
http://krtek2k.mysteria.cz/honza.pxr
nahraj do adresare:
c:\user\pkotatko\documents\PhoenixRC\recordings\
Je to tam pomalu, koukat a sledovat. Rozepsat se o tom je nesmysl.

Nemáš něco i pro RFG4? i když občas pustim instruktáž od máchrů právě v RFG4 a i když koukám co dělá s pákama, nemůžu to zaboha ani napodobit. On ten piroflip začne točit směrovkou vlevo pak najednou šup a točí sestejně akorát na zádech a to já padám :cry:

Vim ze sem v akrobacii zacatecnik a asi do toho nemam co kecat, ale treba ti pomuze moje poznatky.
Schodou nahod se zrovna pyroflop ucim v simulatoru. Nikdy mi vubec nesel a radsi sem ho ani nezkousel, ale Kromeriz me to docela namotivovalo, protoze pyro tam letal skoro kazdej pilot :-D
Zjistil sem ze to neni tak tezke(prijde mi to lechci nez ostatni pyro prvky), dulezite je frekvence toceni cyklikou, musi byt stejna jako toceni helikoptery a musis tocit na spravnou stranu, pokud tocis na opacnou tak se heli jenom vlni(lze si na tom na necisto vyzkouset frekvenci toceni). Pokud sem podovzkem dolu tocim proti toceni heli(na zadech po smeru, protoze se obrati smysl otaceni heli, ale pakama tocis samozrejme porad stejne). Cim vetsi rychlost pyro a cim mensi vychylky cykliky, tim vic otocek musis udelat na flop. Me to vetsinou vychazi flop cca na dve otocky.
Zatim jeste nedokazu uridit kolektiv, to zatim muj mozek nezvlada(kdyz do kolektivu hrabu vetsinou stim spadnu), takze kolektiv mam zatim stale v plusu a pri pyroflipu stale klesam a neudrzim vysku :( Ale to se snad casem podda.
Jinak na tohle je dobrej mode 2, v mode 1 bych se ztoho asi p...(je to vnem tezssi).
boZZda

#21 Příspěvek od boZZda »

Když se bavíme o prifilpech, tak já mám tento problém.

1) ocasem k sobě
2) ocas se bude točit ve směru hodinových ručiček
3) jak začíná rotace, tak dám výškovku dopředu
4) vrtulník de čumákem dopředu a tak dám křidélka doprava a vrtulník se mi začne naklánět
5) abych to dorovnal, tak ubírám křidélka a přitahuji výškovku

Tímto udělám přemet s rotujícím ocasem, ale celou tuhle piruetu udělám asi rychle, takže mám ocas najednou zase k sobě a jakýkoli zásah do cykliky by mi rozhodilo vrtulník z invertu. To znamené, že dělám půlkruh a ne celý kruh cyklikou jestli mi rozumíte.

Je to takový půlflip s půlpirem :)
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pkotatko »

No přeučovat se kvůli tomu nebudu.To bych se nedoplatil...... :D :D
krtek2k

FUNNEL

#23 Příspěvek od krtek2k »

piroprvky jsou o na md1 celkem zvládnutelný.
Mnohem jednodušší a stejně efektní je funnel (trychtýř) zádama vně a vrtulkou dolů.
Já ho vyfouknu do vzduchu na záda vrtulkou ke mě , když padá tak začnu tlačit křidýlka a vrtulku , kolektivem rychlost, vejškovkou řídím v jaký vejšce , poloměr trychtýřku křidýlkama , a vrtulkou jen předstih ocasu, v podstatě lze říct že za bezvětří s vbarovou helinou uplně zastavíš pohyby kniplů a ono to točí samo jeden za druhým, musí se ale nejdřív dospět do jakýhosi konstantního funnelu, pak nehejbeš kniplem a mícháš kafe.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od pkotatko »

Mnohem jednodušší a stejně efektní je funnel

Jo tak na ten už jsem taky jednou řachnul. Ale díky za takové popisy. To je přesně to co my neumětelové potřebujeme a proč je tady tohle vlákno.
Díky :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od psena »

Jak uz tu kdosi psal (krtek2k?), piroflip je branou do opravdove 3D akrobacie, v podstate na tomto prvku uz potom stavi dalsich xx prvku, ktery jsou uz treba jen variace, ale zaklad obratu zustava podobny.
Podle me je nesmysl, zacinat s piroflipem, dokud opravdu clovek nedosahl potrebneho umu. Tedy musi byt na urovni jak je ted kotatko, tedy zvladat osmy ve vsech polohach, predpokladam ze i vsechny typy funelu o piruetach ani nemluvim (nemyslim nejaky zbesily otaceni na plnej rejd)
Me zajimalo jak to s piroflipem vlastne je, pdole animaci se jedna o nekolik druhu a provedeni se docela ruzni.
Priklad, kdyz vezmu ze zacinam ocasem k sobe tak podle jedne animace je helina po pulflipu vodorovne na zadech pri pozici kabinkou k sobe http://www.youtube.com/watch?v=LvOKEI0ZbNk a v jine animaci ocasem k sobe http://www.coloradorotorheads.com/piriflipg.swf. Obe varianty jsou realny.
Taky nevim co je zakladni piroflip. Nekde jsem cetl, ze zaklad je 1piro na 1 flip, ale to se me zda prilis jednoduchy, takze predpokladam, ze ze zaklad jsou 2 piruety na jeden flip. A pokud je to vic, tak se to oznacuje jako Pirochaos. Je to tak?
Osobne jsem jeste dost pozadu, ale halfpiroflip pouzivam docela bezne kdyz se vracim ze zad, je to takova bezpecna cesta pokud je clovek bliz nad zemi, nedostava se totiz do kolme polohy k zemi.
Ale na piroflip mam jeste dost casu, pravdepodobne bych ho ve vetsi vysce najak zvladl , ale byl by to rozhazeny a nepekny, proste jeste nedozral cas.
krtek2k

#26 Příspěvek od krtek2k »

http://www.coloradorotorheads.com/piriflipg.swf
tohle je dobře jen do půlky, tam to od půlky (zpátky na bříško) má pokračovat ocasem zase nahoru, ale ocas jde dolů.
Takže první půlka piroflip a druhá půlka chaos.
Chaos je úplně jako piroflip, točí se na stejnou stranu , ale ocas jde dolu a křidýlka na druhou stranu, jakoby ty flipy šli proti tý piruetě, zatímco v piroflipu jdou flipy přirozeně s piruetou ruku v ruce.
Frsky X10S Carbon
psena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od psena »

Aha, zil jsem v tom, ze je to stejny, jen se tam do jednoho flipu pere maximum piruet. Dik za vysvetleni.
krtek2k

#28 Příspěvek od krtek2k »

Frsky X10S Carbon
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pkotatko »

Čím se to dá přehrát ?
krtek2k

#30 Příspěvek od krtek2k »

Nemáš kodeky?
http://www.codecguide.com/download_k-li ... k_full.htm
takhle to bylo na www.rcheliresource.com , bohužel nechápu proč to sundali.
Frsky X10S Carbon
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“