Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikelo

#661 Příspěvek od Mikelo »

Fixed Pitch vrtulníček bude ostřejší na řízení kolektivu!?!
Vy Walkeráci jste mi ale srandisti...
stanky

Re: Tail motor

#662 Příspěvek od stanky »

petsild píše:Ahoj,
snad poradím Já... sice jsem ještě osobně úpravu dělat nemusel, ale set dílu mám dávno koupený.

Budeš potřebovat novej držák motoru, který kompletně vyměníš za ten stávající.

Zde sada: http://www.rcking.eu/honey-bee/3751-ehb012.html
Prodlužovací kabel nebo nastavit ten původní: http://www.rcking.eu/honey-bee/3018-ek1-0226.html
Chladič na motorek: http://www.rcking.eu/honey-bee-king-2/2 ... -0223.html

Inspiraci na montáž úpravy najdeš třeba zde: http://www.rtf-heli.com/WALKERA_CB180D_DD.html

Predelani na primy pohon zadniho rotoru asi problem nebude. Spis me jeste zajima, jak jste vymenili hlavni motor za motor z HoneyBee CP3? Ten ma jine ozubeni a bude treba menit i prevodove kolo, osvedcilo se vam nejake? Pamatujete si konkretne jake?
spritetom

#663 Příspěvek od spritetom »

Teda když to tady tak čtu, tak děkuju tomuhle fóru, jinak bych měl doma Walkeru a stejné starosti a problémy.

Přeju vám pevné nervy.
Před týdnem jsem lítal jak šutr, teď lítám jak postřelená kachna :)
mamoulian

#664 Příspěvek od mamoulian »

drak1234 píše:Mam otazku ako oplivnim pri walkere CB180D stabylitu letu pri zmene pozicie tiahel vahadielok mam tam 3 polohy
Obrázek

Když to dáš na tu krajní dirku a dáš na přijímači výchylky na max.,bude z toho konečně něco co trochu připomíná vrtulník a ne ventilátor.
Zvětšením výchylek na přijímači se ti zvětší chod serv,tím pádem se bude víc naklánět ciklika a vrtulník bude míň líný při klonění a klopení.Přepákováním na krajní dírku ti dotoho přestane tolik kecat vahadlo a vrtulník se bude klopit a klonit ještě ochotněji.Konečně to začne lítat i dopředu. :o))

Jen to sebou nese jisté riziko,které se tu asi dvakrát zmiňovalo: Někdy se sekne (podle mě) vahadlo a cyklika to už nedoháže srovnat.Pak následuje pád.Naštěstí to není tak běžné,pokud nebereš za páky do krajů.
stanky

#665 Příspěvek od stanky »

Po prestavbe zadniho rotoru na DD (z HB CP3) je moc tezky zadek, dovazovali jste nejak cumak nebo kratili trochu zadek, aby se posunulo teziste trochu dopredu?
petsild
Kontaktovat uživatele:

těžiště

#666 Příspěvek od petsild »

stanky píše:Po prestavbe zadniho rotoru na DD (z HB CP3) je moc tezky zadek, dovazovali jste nejak cumak nebo kratili trochu zadek, aby se posunulo teziste trochu dopredu?

Posunuté těžiště je nevýhoda přímého náhonu zadní vrtulky, ale stačí vyříznout tu přední přepážku lůžka na baterie a díky tomu nacpat bat. víc do čumáku. Někde na fóru viděl podlepený klíč Fab :) zespoda šáska... to nebude to pravé. Pet
wonderka

varianty

#667 Příspěvek od wonderka »

nmo jak to tady ctu tak me to od koupe docela odrazuje, tolik "opicaren" se musi udelat aby se poresil ten zadni motor....
O to vic zvazuju UFLYS o te tu ale moc info neni.
Skoda ze CB180Z neni levnejsi -nevydel ji nekdo za slusnou cenu a bez vysilajdy? dik
Blade mCX, Easystar
ifin

#668 Příspěvek od ifin »

stanky píše:
petsild píše:Ahoj,
snad poradím Já... sice jsem ještě osobně úpravu dělat nemusel, ale set dílu mám dávno koupený.

Budeš potřebovat novej držák motoru, který kompletně vyměníš za ten stávající.

Zde sada: http://www.rcking.eu/honey-bee/3751-ehb012.html
Prodlužovací kabel nebo nastavit ten původní: http://www.rcking.eu/honey-bee/3018-ek1-0226.html
Chladič na motorek: http://www.rcking.eu/honey-bee-king-2/2 ... -0223.html

Inspiraci na montáž úpravy najdeš třeba zde: http://www.rtf-heli.com/WALKERA_CB180D_DD.html

Predelani na primy pohon zadniho rotoru asi problem nebude. Spis me jeste zajima, jak jste vymenili hlavni motor za motor z HoneyBee CP3? Ten ma jine ozubeni a bude treba menit i prevodove kolo, osvedcilo se vam nejake? Pamatujete si konkretne jake?

Tak chvilku to létalo i s původním převodem (přes dva zuby) :twisted:
Teď tam mám menší kolečko z koaxiálu Carson (zatím to chodí bez závad). Bylo jen třeba trochu propilovat ty dírky pro šroubky uložení motoru kvůli posunutí. V záloze mám ještě motory a převody z Carson Big EC-135, ale to až jednou umře HB kombinace. Jinak můžeš zkusit stáhnout pastorek z původního a dát na nový, potřebuješ ovšem stahovák (ten já nemám).
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
ifin

#669 Příspěvek od ifin »

stanky píše:Po prestavbe zadniho rotoru na DD (z HB CP3) je moc tezky zadek, dovazovali jste nejak cumak nebo kratili trochu zadek, aby se posunulo teziste trochu dopredu?

Přesně tak jak napsal Petsild, vyříznout tu příčku vepředu, aby se dala baterka nacpat do čumáku a pak je to vyvážený akorát.
mamoulian

#670 Příspěvek od mamoulian »

Tak si tu misím na ten kvedlák zase postěžovat.
Povolil držák tail motoru (moje chyba,procouvat tis se nedá :o)),tak sem objednal držák a sadu ložisek (začal mi stršně lítat ocas zestrany na stranu a nastavení gyra na to nemělo vliv,říkal sem si,že už mají ledacos odtočeno) Po strašných peripetiích se shopem to dneska konečně dorazilo.
Vyměnil sem všechny ložiska (to v převodovce šlo pěkně blbě,z jedné srany kolo,z druhé vrtulka)
A nic.Ze začátku to vypadalo slibně,ale pak se to rozvlilo jako mamba do stran a nešlo to ukorigovat.Ještě mě v zoufalosti napadl tail motor,chyba lávky.Tak nevím,přijímač? Nemá někdo stejný problém?

Sem z toho už hotovej,kdybych chvíli počkal na recenze tohohle sr...,mohl sem za pořizovací cenu a cenu ND koupit T-Rex 450 Pro super combo.
Teď se snažím něco ušetřit,abych s Walkerou nemusel už nikdy lítat,ale místo toho úspory letí do téhle černé díry.
petsild
Kontaktovat uživatele:

re:závada

#671 Příspěvek od petsild »

[quote="mamoulian"]Tak si tu misím na ten kvedlák zase postěžovat.
Povolil držák tail motoru (moje chyba,procouvat tis se nedá :o)),tak sem objednal držák a sadu ložisek (začal mi stršně lítat ocas zestrany na stranu a nastavení gyra na to nemělo vliv,říkal sem si,že už mají ledacos odtočeno) Po strašných peripetiích se shopem to dneska konečně dorazilo.
Vyměnil sem všechny ložiska (to v převodovce šlo pěkně blbě,z jedné srany kolo,z druhé vrtulka)
A nic.Ze začátku to vypadalo slibně,ale pak se to rozvlilo jako mamba do stran a nešlo to ukorigovat.Ještě mě v zoufalosti napadl tail motor,chyba lávky.Tak nevím,přijímač? Nemá někdo stejný problém?

To vypadá že přidírá osa v trubce tail motoru, nebo kartáče/uhlíky motorku jsou fuč.
Vyndej zadní motorek a prověř jestli jde osa v ložiskách naprosto hladce?
Na rozebrání šáska stačí jeden šroubovák malé velikosti, jednoduše povolit dva šroubky zespoda toho chladiče a motorek je venku. Pet
mamoulian

#672 Příspěvek od mamoulian »

Tím to asi nebude,ale ještě jednou to rozeberu.
Motorkem to určitě nebude,ten sem zkoušel měnit za nový a je to stejné.
stanky

#673 Příspěvek od stanky »

ifin píše:Tak chvilku to létalo i s původním převodem (přes dva zuby) :twisted:
Teď tam mám menší kolečko z koaxiálu Carson (zatím to chodí bez závad). Bylo jen třeba trochu propilovat ty dírky pro šroubky uložení motoru kvůli posunutí. V záloze mám ještě motory a převody z Carson Big EC-135, ale to až jednou umře HB kombinace. Jinak můžeš zkusit stáhnout pastorek z původního a dát na nový, potřebuješ ovšem stahovák (ten já nemám).

Vida, diky za tip. Vyroba stahovaku trvala na kolene cca 2 hod. Zrucnejsi a vybavenejsi urcite zvladnou mnohem rychleji. Kazdopadne jsem vymenil pastorky, a je to.
Obrázek
ifin

video

#674 Příspěvek od ifin »

Tak sem natočil s kolegou malou ukázku té mojí spatlaniny... Za kvalitu se omlouvám.

http://www.youtube.com/watch?v=FHVZ0Z0Z94c
stanky

Re: video

#675 Příspěvek od stanky »

Pekne, pripada mi to povedene. Jak jsi dovazoval cumak? Porad se mi nedari vymyslet uspokojive reseni, zatim mam ve spicce canopky vlepene tri zelezne matky (celkem cca 15g), ale prijde nevhodne to resit pridavanim zateze.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“