Simulator - AEROFLY
AR1 píše:Mě to s DX6i chodilo, s ní se nedělá nic. Máš ji zkalibrovanou ve Windows jako herní zařízení?
V DX6 som len nastavil "swas type" 120 stupnov. Kabel mam usb a kalibraciu "joysticku" som spravil v simulatore. Vrtulnik ma po vzlete hned tendenciu spravit salto, skusal som trimovat, ale v podstate bezvysledne, takze mozno blba kalibracia, ale ta sa mi zdala v poriadku. takze predpokladam ze mam len nespravne nastavene kanaly.
Tak nepomohlo
. Ja neviem ci som uplne natvrdly, alebo nieco nefunguje ako ma, alebo... ?. Laboroval som s tym dalsie 2 hodiny, kombinoval, skusal, plyn a tail rotor pohoda, klonenie a klopenie, katastrofa, i ked pokrok som dosiahol a uz aspon reagovali spravne smery, ale pre zmenu sa po pridani plynu heli nezdvihla od zeme. JE TO NA PALICI!!!
panther píše:AR1 píše:Mě to s DX6i chodilo, s ní se nedělá nic. Máš ji zkalibrovanou ve Windows jako herní zařízení?
V DX6 som len nastavil "swas type" 120 stupnov. Kabel mam usb a kalibraciu "joysticku" som spravil v simulatore. Vrtulnik ma po vzlete hned tendenciu spravit salto, skusal som trimovat, ale v podstate bezvysledne, takze mozno blba kalibracia, ale ta sa mi zdala v poriadku. takze predpokladam ze mam len nespravne nastavene kanaly.
Nic ve zlým ale proč 120 to ti budou do sebe kanály furt hrabat, mel by jsi to mít na 90 v dx6i, jinak myslím ze se tomu ríká jedno servo..
Mel by jsi pokud máš moznost propojit s PC v herních zařízeních mít na plynu páce dva pohyby a na ostatních 1 ci i dva, ale nesmeji do sebe hrabat navzájem.. JInak na kalibraci bacha, je treba mít lineární krivky na kalibraci tím myslím napr pitch Curve, pak to muže blbnout..
Tady neco pro inspiraci http://www.ironcreek.net/dx6i/
Ale nekdy je fakt problem ten ze je potreba provest kalibraci s lineárním pitch i plynem v normál modu a pak teprve nastavit poté křivky jak ti budou vyhovovat ci jak más na skutecné heli, když tam necháš krivku pitch jak je na tom odkazu (pri tý kalibraci) je mozne ze to bude jako by skákat a nebude fungovat plynule (např kolem stredu páky), jako by jsi mel vadný potenciometr.. Mi to takhle delalo a po pul roce sem si to uvedomil cím to je
... Tak at se zadaří čau 
Ale nekdy je fakt problem ten ze je potreba provest kalibraci s lineárním pitch i plynem v normál modu a pak teprve nastavit poté křivky jak ti budou vyhovovat ci jak más na skutecné heli, když tam necháš krivku pitch jak je na tom odkazu (pri tý kalibraci) je mozne ze to bude jako by skákat a nebude fungovat plynule (např kolem stredu páky), jako by jsi mel vadný potenciometr.. Mi to takhle delalo a po pul roce sem si to uvedomil cím to je
Georg9 píše:Nic ve zlým ale proč 120 to ti budou do sebe kanály furt hrabat, mel by jsi to mít na 90 v dx6i, jinak myslím ze se tomu ríká jedno servo..
120 preto ze aj nastavenie priamo pre heli bude 120 vzhladom na ovladanie hlavy 3 servami a predpokladal som ze nastavenie kolektivneho riadenia a cykliky musi byt aj v simulatore nastavene rovnako. Som zaciatocnik, veci pre vas bezne su pre mna nove
panther píše:Georg9 píše:Nic ve zlým ale proč 120 to ti budou do sebe kanály furt hrabat, mel by jsi to mít na 90 v dx6i, jinak myslím ze se tomu ríká jedno servo..
120 preto ze aj nastavenie priamo pre heli bude 120 vzhladom na ovladanie hlavy 3 servami a predpokladal som ze nastavenie kolektivneho riadenia a cykliky musi byt aj v simulatore nastavene rovnako. Som zaciatocnik, veci pre vas bezne su pre mna nove.
V klidu. Práve se na heli na simulátory používá 1servo. Vyzkousej, doufám ze to už bude ok..
panther píše:Tak vycaroval si usmev na mojej tvari, mal si pravdu, 90 stupnov, trosku pohrania sa ktory kanal kam patri a uz to lieta, moc krat dakujem. Nie som si sice isty ci je to uplne spravne, ale uz to reague na smery na ktore ma. Mas u mna pivo.
Nemáš zač. Na pivko bych šel aj tak, ale Praha je pro mě daleko