Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#271 Příspěvek od arda1 »

Měl jsem zato že thread je o Easycopterech -ale ty máš heli od Robbe-takže co já vím co tam máš. Já na 4ku a co jsem koukal i na 4.5ku mám podvozek letovací bez konektorů. :wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od AR1 »

arda1 píše:Měl jsem zato že thread je o Easycopterech -ale ty máš heli od Robbe-takže co já vím co tam máš. Já na 4ku a co jsem koukal i na 4.5ku mám podvozek letovací bez konektorů. :wink:

Thread je o Easycopter V4.5 COLIBRI což dělá pod tímto jménem RC System a pod různými Scorpio, Robbe, a další. Jedná se o výrobek Nine Eagles. Nerozlišují to ani v obchodech, což, jak je vidět, není úplně dobře.
Mike_Bravo

#273 Příspěvek od Mike_Bravo »

Ahoj, tak už ho mám taky. Jako zcela zásadní pro provoz tohoto pidižvíka vidím vyvážení listů - návod zde již někdo uváděl, tak jen pro připomenutí http://zd.wwwcity.cz/zd/RAMBOpripr.htm Pokud máte verzi Profipak, doporučuji ze čtveřice listů vybrat dvojici ze stejné formy (značka na spodní straně listů), ty pak sešroubovat k sobě a sestavu vyvážit na střed pomocí samolepy na konci lehčího listu. Doporučuji vyvážit i stabilizační vahadlo - čím menší vibrace celého systému, tím lépe. Vymezení vůle serv také dost pomohlo. Po těchto úpravách je vrtulník opravdu vcelku stabilní a kupodivu někdy i letí v požadovanéme směru :wink:
seal26

#274 Příspěvek od seal26 »

Ahojte, mam Colibri pro par dni a nieco sa mi pokazilo, vcera som s nim lietal a uz mi to celkom islo, takze minimum padov, vrtulnik v pohode lietal, nebolo na nom vidiet ziadny problem, ked sa vybila bateria tak som ho odlozil a dnes ked som si chcel zalietat tak vobec nereagovalo ovladanie dopredu, dozadu ani do stran. Ovladanie plynu je bez problemov, neviete mi poradit kde je problem, nestretol sa nikto s tymto problemom? Dufam ze to nie je elektronika...
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od Alli25 »

Nemam sice primo Colivri nybrz solo pro V2 ale jelikoz jsou stejne...
Mam ho jen dva tydny a na to ze je to takovy spunt tak je docela stabilni i kdyz proti predchozimu koaxialu (spirit solo) neskutecne zivy na polovicni vychylky. Na plne nemam jeste odvahu :-)
Ale zarazime (a delal to i spirit) jedna vec. Sunu se doleva a hned vzapeti doprava a vrtulnik se strasne propadne. Uz se mi i stalo, ze skoncil na zemi. Letim dopredu pak dozadu a vrtulnik jako by si na chvilku delal co chtel. Je to takove zvlastni. Porad vyzaduje korekci plynu a smeru. Ale to je u jednorotoru normalni. Vyzaduje to uz urcite zkusenosti a minimalne si neplect strany. Dela to jen me nebo je to obecny jev techto mrnousu? Neni to treba resenim stabilizacni hridelky se zavazicky?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
micey007
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od micey007 »

To chování co popisuješ je normální.Já osobně to připisuju tomu naklonění ke straně(při visu).Někde jsem tady už čet,že ostatní "dospělé vrtulníky" nemají hlavní osu přesně kolmo k rotoru.Tím je také zůsobeno,že se colibri chová jinak při levém a jinak při pravém klopení.Ještě mám jeden novej poznatek.Objednal jsem si baterky do solo pro z US (u nás do kolibříka vyjdou celkem draho),ale představte si,že mi nešly ani do nabíječky ani do vrtulníku zasunout.Pak jsem si všiml,že solo pro má jeden plastový výčnělek na jiném místě než baterie colibri.Co s tím?No,prostě jsem to ufiknul a už se to tam vejde.Takže solo pro a colibri není úplně totéž.Možná by se ještě našlo něco dalšího,takže pozor na to.
Yetti

#277 Příspěvek od Yetti »

Ahoj zkušení borci. Jen jedno ujasnění. Byl jsem 3 měsíce mimo dosah "Kolibříka". Než jsem odjížděl, tak jsem baterie nabil. Po návratu jsem je nabil a vzhůru do vzduchu. A ejhle po minutě už šel vrtulníček i na plný plyn dolu. 10 sekund na zemi a opětovně šlo vzlítnout. Po cca 20 sekundách už šel zase dolu i s plným plynem, zase odpočinek cca 10 sekund na zemi a zase šlo na cca 15 sekund vzlétnout ... Šup baterky do nabíječky a po nabití se celý výše popsaný cyklus letu zase udál stejně. Vše stejné na obě baterie. Takže asi 3 měsíční nečinností jsou baterie v háji. Nebo to může být něčím jiným? Všechny rotační části se točí naprosto volně a nic nedrhne.
Pohodový let přeji :-) MK
EasyCopter V4 Colibri, Easy XS Copter Metal
micey007
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od micey007 »

Nu,to záleží dost na tom,kolik jsi toho předtím nalítal.Mě taky baterky odešly úpně bez varování,ale je třeba říct,že jsem se jich dost naproháněl.
Galenius

#279 Příspěvek od Galenius »

Tak od včerejška se také hlásím k majítelům Colibri v4.5. Naštěstí v Pardubickém RCM byli velmi přívětiví a poté, co jsem během posledního měsíce 2x reklamoval NanoCoptera (Kyanite), přistoupili na výměnu za jiný, lepší model. A vyhrál tento v profipacku 8-)))

Jen budu mít blbej dotaz - kterej mód ovládání většinou používáte? Zvyk z chvilkového používání tříkanálu je naprd a tak zvažuju, kterej z nich je přirozenější.
<i>Una Salus Victus Nullam Sperare Salutem</i>
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO, Double horse 9053 Volitation
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od tomanos »

Použi vyhľadávač = "hledat". K tejto téme sa tu píše denne.

Námatkovo som našiel:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=28557
Bodyk2

#281 Příspěvek od Bodyk2 »

Zdar,
nevíte někdo jaký má rozměr kufr co je dodáván k profi sadě?

Již zjištěno: 35x27x11 cm

Jěště bych potřeboval nemáte někdo jeho recenzi z rc revue 06/2010 ?
Dík moc.
pavel323

Zkušenosti s 4.5

#282 Příspěvek od pavel323 »

Jako začátečník jsem se nechal vyhecovat ke koupě tohoto stroje a udělal jsem dobře. Díly s Číny jsou opravdu levné. Mám už hodně s tímto strojem nalétáno a očekávané odporoučení zadního motorku, jak se tady psalo stále nikde. Zadní motorek jsem podle rad zajistil proti posouvání, kabeláž jsem nechal tak jak je.
Vůbec nevadí, že vrtulníček visí nakřivo, protože si toho v tom fofru málokdo všimne. Jediná věc, která by se dala tomuto vrtulníčku vytknout je tady už zmiňované cvrnknutí vahadla o kabinku při prudké změně směru letu. Už se mi také stalo, že po cvrnknutí vahadla, vypadlo táhlo cykliky a stroj se zřítil.
Jinak všechna čest za ty peníze se to soudruhům v Číně povedlo.
Galenius

#283 Příspěvek od Galenius »

Zajímalo by mě, už se někomu z vás zdařilo naučit se s tímto vrtulníkem piruety?
Je pravda, zatím se učím startovat a mírné popolétávání, ale když jsem zatím zkusil piruetu s bočením doprava, vrtulník začal odcouvávat zhruba půlmetrové kolečko. To ještě šlo. Při piruetě s bočením doleva se vrtulník dostal do prakticky nekontrolované rotace s následným pádem...
Asi se napiruety zatím vykašlu... 8-)))

Aktuální situace po 14 dnech - pouze prasklá kabinka, jinak funguje spolehlivě 8-)
<i>Una Salus Victus Nullam Sperare Salutem</i>
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO, Double horse 9053 Volitation
pavel323

pirueta

#284 Příspěvek od pavel323 »

Piruety s tím dělám jak do prava tak do leva v pohodě. Chce to jenom praxi.
Škoda že s tím nejde looping :D
007hudy

#285 Příspěvek od 007hudy »

Tak na bleše mě odešlo radio:( chci se zeptat jestli to jde s něcím spárovat nebo to fachá jen na origo radio...
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“