Můžete někdo změřít délky antén. Mé přijímače s krátkými mají délku 22mm. Jediný s dlouhými mám 9kanál a ten má jeden fousek 24mm a druhý 27mm. To tedy vůbec neodpovídá rozměrům uváděným v článku.
Je to záměr nebo šlendrián. Devíti kanál má připojeny na obou anténách stínění i střed a krátké anténky jsou pouze z tenkého drátu. Začal jsem s experimenty tak mi držte palce, něco zkusím nafotit a výsledky sem dám.
Uvítal bych i rozměry antén jiných systémů 2.4GHz(corona,hitec apod.)Díky.
Tak to je o cca 10mm méně než u mých. Já naměřil 23mm+-. Mám všechny nejméně rok staré, jeden má červené a druhý černé anténky. Ostatní mám v modelech špatně přístupné a zatím se mi je nechce vydělávat. Možná že délka aktivní (odizolované) části antény a tím i dosahu záleží na denní porci rýže. Arda1 a i jiní napište mi prosím délku odizolované části dlouhých antén, klidně i do SZ. Díky
Teď jsem rozkuchal vysílací anténu a je to podobné jako u HitecOptima, s trubicí jako dipolem.
ASSAN X8R7 bílá krabička 23mm - X8R7černá krabička 33mm (měřena délka kablíku s izolací)-oba dva s krátkými anténami -pak je ještě asi 1.5mm spoj na DPS. Jeti Duplex R6 dlouhý anténky aktivní část na konci 30mm.
Tak vnitřek pendrekové antény od Assana je téměř stejný jako z wifiny. Tedy provedení a rozměry. Délka aktivního konce i protiváhy z kovové trubičky je cca 25mm. Tak mě napadá když jsem u mých přijímačů naměřil anténky cca 24mm a jeden fousek je připojen na zem, není to dipol? Zkusil jsem vnitřek vysílací antény napájet na šestikanál a vyzkoušet dosah vysílání přijímače. Je to stejné, možná o nějaký metr lepší než se dvěma krátkými anténami. Naměřil jsem cca 35-40m.
Příležitostně zkusím dosah takto sestaveného přijímače.
moja skusenost s ASSAN prijimacom, kratke anteny (neviem ci tam mam 6.kan. alebo 7.kan) ....
dosiahnuta vyska modelu 1066metrov podla GPS a 1046metrov podla atmosfer.vyskomeru ....
model MAJKO ...
ZS píše:Ale to je dosah přenosu z přijímače do vysílače. Na dosah klasicky z vysílače do přijímače musím zajet na vhodné místo, tj. naše letiště cca 1km.
Z přijímače do vysílače? To je jako ten signál co se používá při párování?
ZS píše:Ale to je dosah přenosu z přijímače do vysílače. Na dosah klasicky z vysílače do přijímače musím zajet na vhodné místo, tj. naše letiště cca 1km.
V podstatě všechny 2.4GHz systémy používající takové spárování musejí být obousměrné. Jenom záleží jakým výkonem a jaká data vysílá přijímač. Troufnu si říct že systémy typu Assan by měly být méně žravější než např. Jeti, ale nemám změřeno ani potvrzeno.
Napadla mě po rozdělání antény vysílače Assan taková kacířská myšlenka. Anténa by nemusela být ani vně vysílače, tedy klasický pendrek. Stačilo by umýstění např. v plastovém držadle vysílače.
Bohužel stále nemůžu dostat k vyzkoušení dosahu předělaných přijímačů.